روز جهانی شستن دست
۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) روز جهانی شستن دست (به انگلیسی: Global Handwashing Day) روزی است که با هدف بالا بردن آگاهی از شستشوی دستها با صابون به عنوان عامل کلیدی در پیشگیری از بیماری، در سراسر جهان گرامی داشته میشود.
تاریخچه
روز جهانی شستن دست اولین بار در سال ۲۰۰۸ برگزار شد، تا بیش از ۱۲۰ میلیون کودک در ۷۰ کشور جهان دست خود را با صابون شستشو دهند. از سال ۲۰۰۸، رهبران جامعه از این روز استفاده کردهاند تا سادگی و ارزش دستهای تمیز را نشان دهند. هر سال بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در جشنهای بیش از ۱۰۰ کشور در سراسر جهان شرکت میکنند.
ضرورت
بنابر گزارش یونیسف شستن دستها با آب و صابون خصوصاً در مواقع ضروری (بعد از رفتن به توالت و قبل از خوردن غذا) به کاهش بروز بیماریهای اسهالی تا بیش از ۴۰ درصد و عفونتهای تنفسی تا ۲۵ درصد کمک میکند.
اهداف
یونیسف قصد دارد به همراه سازمانهای دیگر، از جمله بانک جهانی و مرکز تحقیقات بینالمللی و با پشتیبانی شرکتهای بزرگ، با برگزاری برنامههای آموزشی در۸۰ کشور در حال توسعه، آگاهی از بهداشت عمومی را افزایش دهد.
منابع
- ↑ (www.dw.com)، Deutsche Welle. «روز جهانی شستن دستها | DW | 15.10.2009». DW.COM. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۲.
- ↑ «روز جهانی شستن دست، وسواس یا بهداشت - بامیلو بلاگ». blog.bamilo.com. بایگانیشده از اصلی در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۲.
- ↑ «UNICEF جمهوری اسلامی ایران - مرکز رسانهها - بیش از 80 کشور دومین روز جهانی دست شستن را جشن میگیرند». www.unicef.org. بایگانیشده از اصلی در ۲ دسامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۲.
- ↑ «BBCPersian.com | دانش و فن | میلیونها نفر در روز جهانی شستن دست شرکت کردند». www.bbc.com. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۲.
- ↑ «روز جهانی شستن دستها». همشهری آنلاین. ۲۰۰۹-۱۰-۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۲.