زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

افساد اهل مدین (قرآن)





یکی از اوصاف اهل مدین، افساد بود. دراین مقاله آیات مرتبطبا افساد اهل مدین معرفی می‌شوند.


۱ - فسادگر بودن اهل مدین



اهل مدین، مردمی فسادگر :
۱. والی مدین اخاهم شعیبا قال یـقوم اعبدوا الله... ولاتفسدوا فی الارض بعد اصلـحها... «و به سوی مدین، برادرشان شعیب را (فرستادیم) گفت: «ای قوم من! خدا را بپرستید، که جز او معبودی ندارید! دلیل روشنی از طرف پروردگارتان برای شما آمده است بنا بر این، حق پیمانه و وزن را ادا کنید! و از اموال مردم چیزی نکاهید! و در روی زمین، بعد از آنکه (در پرتو ایمان و دعوت انبیاء) اصلاح شده است، فساد نکنید! این برای شما بهتر است اگر با ایمان هستید!». .. وانظروا کیف کان عـقبة المفسدین. «و بر سر هر راه ننشینید که (مردم با ایمان را) تهدید کنید و مؤمنان را از راه خدا باز دارید، و با (القای شبهات،) آن را کج و معوج نشان دهید! و به خاطر بیاورید زمانی را که اندک بودید، و او شما را فزونی داد! و بنگرید سرانجام مفسدان چگونه بود!»

۲. والی مدین اخاهم شعیبا قال یـقوم اعبدوا الله... «و بسوی «مدین» برادرشان شعیب را (فرستادیم) گفت: «ای قوم من! خدا را پرستش کنید، که جز او، معبود دیگری برای شما نیست!. ...» ... ولاتعثوا فی الارض مفسدین. «و‌ای قوم من! پیمانه و وزن را با عدالت، تمام دهید! و بر اشیاء (و اجناس) مردم، عیب نگذارید و از حق آنان نکاهید! و در زمین به فساد نکوشید!»

۳. والی مدین اخاهم شعیبا فقال یـقوم اعبدوا الله وارجوا الیوم الاخر ولاتعثوا فی الارض مفسدین. «و ما بسوی «مدین»، برادرشان «شعیب» را فرستادیم گفت: «ای قوم من! خدا را بپرستید، و به روز بازپسین امیدوار باشید، و در زمین فساد نکنید!»

۲ - دلیل بر فسادگری



اهل مدین، برخوردار از دلیلی روشن برای التزام به پرهیز از فسادگری:
والی مدین اخاهم شعیبا قال یـقوم اعبدوا الله ما لکم من الـه غیره قد جآءتکم بینة من ربکم... ولاتفسدوا فی الارض بعد اصلـحها ذلکم خیر لکم ان کنتم مؤمنین(و به سوى مردم مدين برادرشان شعيب را فرستاديم گفت اى قوم من خدا را بپرستيد كه براى شما هيچ معبودى جز او نيست در حقيقت‌ شما را از جانب پروردگارتان برهانى روشن آمده است پس پيمانه و ترازو را تمام نهيد و اموال مردم را كم مدهيد و در زمين پس از اصلاح آن فساد مكنيد اين رهنمودها اگر مؤمنيد براى شما بهتر است). وانظروا کیف کان عـقبة المفسدین (و بنگريد كه فرجام فسادكاران چگونه بوده است).

۳ - صلاح اهل مدین



خیر و صلاح واقعی اهل مدین در گرو یکتاپرستی و سلامت امور اقتصادی و پرهیز از فسادانگیزی:
والی مدین اخاهم شعیبا قال یـقوم اعبدوا الله ما لکم من الـه غیره قد جآءتکم بینة من ربکم فاوفوا الکیل والمیزان ولاتبخسوا الناس اشیآءهم ولاتفسدوا فی الارض بعد اصلـحها ذلکم خیر لکم ان کنتم مؤمنین. («ذلکم»، اشاره به همه مسائلی است که شعیب علیه‌السّلام قوم خویش را بدان‌ها رهنمون ساخت.

۴ - پانویس


 
۱. اعراف/سوره۷، آیه۸۵.    
۲. اعراف/سوره۷، آیه۸۶.    
۳. هود/سوره۱۱، آیه۸۴.    
۴. هود/سوره۱۱، آیه۸۵.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۹، ص۲۰۲.    
۶. عنکبوت/سوره۲۹، آیه۳۶.    
۷. اعراف/سوره۷، آیه۸۵.    
۸. اعراف/سوره۷، آیه۸۶.    
۹. اعراف/سوره۷، آیه۸۵.    


۵ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۵، ص۴۳۷، برگرفته از مقاله «اوصاف اهل مدین (افساد)».    



رده‌های این صفحه : قوم شعیب | موضوعات قرآنی

منابع اين صفحه : فرهنگ قرآن




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.