میرزانق
میرزانق از روستاهای مرزی شهرستان نمین (استان اردبیل)است که در فاصله پنج کیلومتری شمال این شهرستان واقع شدهاست. جمعیتی بالغ بر ۷۰۰ نفر و ۱۵۰ خانوار دارد و مردمان آن به زبان تالشی تکلم مینمایند. از نقاط دیدنی این روستا میتوان به مراتع و دشتهای زیبای مرز جمهوری آذربایجان، و صخرهٔ بزرگ معروف به"رمضون هال"که در وسط روستا آرام گرفته اشاره کرد.
به دلیل پر آب بودن این روستا در دهه های قدیم آب های جاری در این منطقه به روستاها و مناطق دیگر با احداث جویبار صورت می گرفته تا دیگران هم از نعمت آب در کشاورزی،باغ ها و دامهایشان بهره ببرند.کسانی که حداقل یک بار در فصول بهار و تابستان به این روستا سفر کرده باشند خواهند دید که این روستا منابع طبیعی بکر و دلنشین با مناظر و زمین های سرسبز و باغ های زیبا کم ندارد.در گذشته هم به همین خاطر این روستا محل ییلاق خان های نمین بوده است.
این روستا بخاطر دارا بودن این منابع طبیعی در این چنین موقعیت جغرافیایی بهترین مکان برای احداث باغها و کشت کشاورزی مختص به این منطقه جغرافیایی می باشد.همچنین احداث گاوداری در این مکان بهترین تاثیر را در شیرده بودن و تمام مزایا را دارا است.اما امروزه با کم آب شدن این منطقه کشاورزی و باغداری برای اهالی این روستا سخت تر شده و همین امر باعث کوچ عده ای به شهر شده است.
این روستا در سال ۷۵ دارای نعمت برق شد و در سال ۱۳۸۴ نیز جاده این روستا آسفالته شده تلفن نیز در سال ۱۳۸۵ به همه خانهها کشیده شدهاست. در بهار ۱۳۹۱ این روستا دارای لولهکشی آب گردید و همچنین در تابستان ۱۳۹۲ از نعمت گاز برخوردار گردید.
مردم روستای میرزانق سالیان مدیدی در مقابل توطئه های روسهای خائن ایستادگی نمودند با وجود اینکه شاهان خائن زمینهای کشاورزان ما را به روسها بخشیدند ولی خوشبختانه مردم اعم از مردان، زنان، کودکان و پیران برای حفظ زمین هایشان از خود غیرت و رشادت نشان دادند؛
ولی هم اکنون متاسفانه اداره ی منابع طبیعی با فروش غیر مجاز این زمینها به افراد سودجو باعث ایجاد و احیای زابل دیگری در اطراف نمین هستند.
با عنایت به اینکه مردم این روستا به مهمان نوازی در استان اردبیل معروف است و هر ساله شاهد پذیرای مهمانان زیادی در این روستا هستیم زمینخواران این رویای خام را به گور خواهند برد؛
ما مردم اهتمام حجت بسته ایم که هرگز وجبی از خاک روستایمان را جهت نابودی به دیگران نخواهیم بخشید ...
محمد اصغری
صنایع دستی
- بافته و نساجی سنتی
- رودوزیهای سنتی
- گلیم بافی
- ملیله کاری
- گلیم عنبران
منابع
- ↑ «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان سازی نام های جغرافیایی ایران :». بایگانیشده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
- ↑ «خان کیست؟». بایگانیشده از اصلی در ۱ دسامبر ۲۰۲۱. دریافتشده در ۲ دسامبر ۲۰۲۱.
- ↑ «نمین».