زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

مدینه





مدینه یکی از شهرهای اصلی کشور عربستان هست.


۱ - موقعیت جغرافیایی مدینه



مدینه (مدینة النبی) یکی از شهرهای اصلی کشور عربستان سعودی، در شمال شرقی مکه در ناحیه حجاز است و تا مکه ۴۵۰ کیلومتر فاصله دارد.

۲ - اسامی دیگر مدینه



نام اصلی این شهر «یثرب» بود ولی پس از هجرت رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم از مکه به این شهر، «مدینة النبی» یا «مدینه طیبه» یا صرفا «مدینه» خوانده شد.
غیر از این چند نام، برخی مورخین برای این شهر، نزدیک به صد نام ذکر کرده‌اند.

۳ - مهمترین نکته در جغرافیای داخلی مدینه



مهمترین نکته در جغرافیای داخلی مدینه این است که شهر در میان دو رشته حره(منطقه سنگلاخی که سنگ هایی شبیه به سنگ های آتشفشان و داغ شده دارد.)واقع شده که یکی در شرق با نام حرّه واقم و دیگری در غرب با نام حرّه وبره است.
در جنوب یثرب، حرّه جنوبی قرار دارد که به آن حره شَوْران نیز می گویند. این حره نیز بخش جنوب را از حره شرقی تا غربی پوشانده و آنها را به یکدیگر متصل کرده است.

۴ - معنای حره



حره به طور معمول به سنگ های سیاهی اطلاق می شود که به صورتی خشن سطح زمین را پوشانده و پستی و بلندی تپه‌ای دارد و به صورت کوه نیست. در فاصله های دورتری از مدینه حره های دیگری نیز وجود دارد.

۵ - وضعیت شمال مدینه



در قسمت شمالی شهر، حد فاصل کوه احد در ش مال غرب و کوه سلع در غرب مدینه، فضای نسبتاً بازی وجود دارد که عمدتا زمین های کشت و نخلستان بوده و هست.

۶ - کوه ثور و کوه عیر مدینه



در پشت کوه احد، کوه کوچک دایره وار قرمزی هست که آن را کوه ثور ـ طبعا بجز کوه ثور مکه ـ می نامند. این کوه، حد حرم ِ مدینه در شمال است، درست مانند این سویِ قبا که کوه عیر قرار دارد و حدّ جنوبی حرم است. در حدیث آمده است که مرز حرم بودن مدینه در جنوب و شمال حد فاصل عیر و ثور است. هر کدام از این دو کوه، تا مسجد النبی هشت کیلومتر می باشد. حد حرم در شرق و غرب، همان حره شرقی و غربی است.


۷ - منبع


آثار اسلامی مکه و مدینه، ص۱۷۵-۱۷۶، رسول جعفریان.    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.