مرکز خرید
مرکز خرید یا پاساژ خرید یا مجتمع خرید در دوران گوناگون گذرهای، با جای دادن حجرهها و مغازهها در درون خود نقش نوعی بازارچه یا مرکز خرید را ایفا میکردند، میگفتند.
امروزه پاساژها در درون یک ساختمان یا مجموعهای از ساختمانها قرار دارند؛ که شامل فروشگاه های گوناگون هستند و با راهروهای مرتبط با هم باعث آسانی دیدار مشتریان از فروشگاهها میشوند. راهروهای یک پاساژ میتواند بنبست یا مرتبط با راهروهای دیگر باشد. پاساژهای امروزی معمولاً چندطبقه بوده و راهروها در طبقات گوناگون بر روی هم قرار گرفتهاند.
در گذشته بازار، قلب زندگی تجاری بود اما امروزه مراکز خرید بزرگ جایگزین شدهاند. فضای غیرطبقاتی، غیرتمایز یافته و حضور مشتریان و فروشندگان مرد از ویژگیهای بازار میباشد و بیشتر مشتریانی که قصد خرید دارند به بازار مراجعه میکنند، ولی مراکز خرید بزرگ امروزی طراحی فضای طبقاتی با نورپردازی و معماری زنانه دیده میشود و تمرکز بر حضور مشتریان و فروشندگان زن است و غالباً در حاشیه شهرها ساخته میشوند و سعی بر برآورده شدن نیازهای تفریحی و سرگرمی مشتری است تا از طریق آن مراجعه مشتریان به مرکز خرید بیشتر شده و باعث بالا رفتن فروش شود. همچنین مراکز خرید بزرگ عموماً در حاشیه شهرها ساخته میشوند.
دستهبندی مراکز خرید
- مرکز خرید محلی “Neighborhood center”
- مرکز خرید عمومی “Community center”
- مرکز خرید منطقه ای “Regional center”
- مرکز خرید منطقه ای بزرگ “Superregional center”
- مرکز خرید تخصصی / مرکز خرید مد”Fashion/Specialty center”
- مرکز خرید عظیم “Power center”
- مرکز خرید جشنوارهای/ موضوعی “Theme/festival center”
- مرکز فروش مستقیم، یا مرکز خرید بیواسطه “Outlet center”
منابع
- برگرفته از سایت تخصصی گروه مراکز خرید تهران www.tsmg.ir
نگارخانه
جستارهای وابسته
- بازار
- فروشگاه بزرگ
پیوند به بیرون
منابع
- ↑ «گفتگو با دکتر کامبیز حیدرزاده کارشناس مدیریت بازاریابی». روزنامه فرصت امروز. بایگانیشده از اصلی در ۱۹ ژوئن ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۷.
- ↑ «en.wikipedia».