هانا باربرا
شرکت هانا باربِرا پروداکشنز (به انگلیسی: Hanna-Barbera Productions, Inc.) یک شرکت تولید انیمیشن است که در سال ۱۹۴۴ توسط سازندگان تام و جری و کارمندان سابق مترو گلدوین مایر انیمیشن یعنی ویلیام هانا و جوزف باربرا تأسیس شد.
نوع پیشین | شرکت تابعه |
---|---|
صنعت | تلویزیون سینما |
سرنوشت | جذب شده در برادران وارنر انیمیشن و استودیوهای کارتون نتورک |
پیشینیان | استودیو کارتون مترو گلدوین مایر |
جانشینان | برادران وارنر انیمیشن استودیوهای کارتون نتورک استودیوهای هانا باربرا اروپا |
بنا نهاده | ۷ ژوئیه ۱۹۵۷ |
بنیانگذاران |
|
از بین رفته | ۲۰۰۱ |
دفتر مرکزی | لس آنجلس، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا (۱۹۵۷-۱۹۹۸) گاری شرمن اوکس، شرمن اوکس، لس آنجلس، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا (۱۹۹۸-۲۰۰۱) |
محصولات | نمایشهای تلویزیونی فیلمهای بلند ویژه برنامههای تلویزیونی فیلمهای ویدئویی تبلیغات تلویزیونی میان برنامه |
مادر | تافت برادکستینگ (۱۹۶۶-۱۹۸۷) گریت آمریکن برادکستینگ (۱۹۸۷-۱۹۹۱) ترنر برادکستینگ سیستم (۱۹۹۱-۱۹۹۶) برادران وارنر انیمیشن (۱۹۹۶-۲۰۰۱) تایم وارنر (۱۹۹۶-۲۰۰۱) |
زیرمجموعهها | ونگ فیلم پروداکشنز استودیوهای کارتون نتورک هانا باربرا استرالیا (۱۹۷۲-۱۹۸۷) |
از معروفترین تولیدات این استودیو می توان ماجراهای هاکلبری هاوند، ماجراهای یوگی خرسه، عصر حجر، تاپ کت، جتسون ها، جانی کوئست، مسابقات دیوانه وار، اسکوبی دو کجایی و اسمورف ها را نام برد که خیلی از آن ها در صدا و سیما پخش شده است. همچنین این شرکت ۸ جایزه امی برنده شده و یک ستاره هم در پیادهروی مشاهیر هالیوود دارد.
در سال ۱۹۶۶ شرکتی به نام تافت برادکستینگ این استودیو را خریداری کرد. در دهه ۱۹۸۰ که سودآوری کارتون ها کاهش یافته بود، ثروت هانا باربرا کم شد. در سال ۱۹۹۱، ترنر برادکستینگ سیستم آن را از تافت برادکستینگ خریداری کرد و از کارتون ها و فرنچایز های آن برای پخش در شبکهٔ کارتون نتورک استفاده کرد. ترنر برادکستیگ بعداً در سال ۱۹۹۶ با تایم وارنر (وارنر مدیا کنونی) ادغام شد.
پس از مرگ ویلیام هانا (بنیان گذار هانا باربرا) در سال ۲۰۰۱، هانا باربرا جذب برادران وارنر انیمیشن شد. از زمان تعطیلی استودیو، برادران وارنر مشغول ساخت کارتون ها و برنامه هایی هستند که بر اساس تولیدات کلاسیک هانا باربرا است و حتی لوگوی این شرکت در برخی پویانمایی های خاص نمایش داده می شود.
تاریخچه
تام و جری و تولد استودیو (۱۹۳۹-۱۹۵۷)
ویلیام دِبنی «بیل» هانا، اهل ملروسِ نیومکزیکو و جوزف رولاند «جو» باربرا، که یک نیویورکی با اصالت ایتالیایی بود، برای اولین بار در استودیو مترو گلدوین مایر (امجیام) در سال ۱۹۳۷ ملاقات کردند. هنگام کار در بخش انیمیشن امجیام با وجود اینکه هر دو از اوایل دهه ۱۹۳۰ در استودیوهای دیگر کار کرده بودند اما این مشارکت تا شش دهه دیگر تثبیت شد. اولین کارتون آنها با هم که نامزد جایزه اسکار شد، "گربه بیرون می شود" نام داشت با گربه ای به نام جاسپر و موشی بی نام، در سال ۱۹۴۰ منتشر شد و به عنوان اولین پیش زمینه ای برای ساخت تام و جری به وجود آمد.
هانا ۲۰ سال به عنوان کارگردان فیلم های کوتاه فعالیت می کرد، در حالی که باربرا مشغول نوشتن داستان ها و پیش تولید بود. هفت کارتون بین سالهای ۱۹۴۳ تا ۱۹۵۳ موفق به دریافت ۷ جایزه اسکار برای بهترین پویانمایی کوتاه شد و ۱۲ فیلم دیگر نامزد جایزه شدند؛ هر چند که آقای فرد کوئیمبی با این که در این زمینه خیلی فعالیت نداشت جایزه را برد. دیگر پروژه های ساخته شده در مترو گلدوین مایر شامل صحنه هایی در فیلم لنگرها را بکشید و هنگام خیس شدن خطرناک است که تام و جری در آن ها حضور داشتند، گالوپین گالس، غاز به جنوب می رود، افسر پوچ، سگ های جنگی و صلح در زمین که پس از جنگ جهانی دوم با نام اراده خوب برای مردان بازسازی شد.
با بازنشستگی کوئیمبی هانا و باربرا ترفیع گرفتند و به تهیه کنندگان استودیوی انیمیشن مترو گلدوین مایر رسیدند و بخش انیمیشن را گسترده تر کردند. اما با ظهور تلویزیون، امجیام تصمیم گرفت بخش کارتونی خود را تعطیل کند تا تمرکزش را بیش تر بر روی تلویزیون بگذارد. هانا و باربرا در حالی که به آینده خود فکر می کردند، شروع به تولید تبلیغات تلویزیونی انیمیشنی کردند.
آن ها سال پیش این اتفاق، ایدهٔ یک سگ و گربه و ماجراهای آن ها را پیشنهاد کردند. اما آن ها نتوانستند امجیام که رئیسشان بود را متقاعد کنند و در نتیجه با جرج سیدنی، که قبلاً با آن ها کار کرده بود، تصمیم به ساخت یک شرکت مستقل به کمک اسکرین جمز که متعلق به کلمبیا پیکچرز بود، گرفتند. با با پرتاب سکه مشخص شد که هانا در نامگذاری استودیوی جدید اولویت دارد. هری کوهن، رئیس کلمبیا پیکچرز، ۱۸ درصد مالکیت شرکت جدید که مؤسسه های اِچ-بی (H-B Enterprises) نام داشت را در اختیار داشت.
اسکرین جمز به عنوان توزیع کننده استودیوی جدید انتخاب شد و کار های مربوط به خرید و فروش حقوق شخصیت ها در اختیار او بود. شرکت کارتونی این دو نفر در ۷ ژوئیهٔ ۱۹۵۷، یک سال پس از تعطیلی استودیوی انیمیشن امجیام، رسماً برای تجارت در دفاتر اجاره ای در استودیوهای کلینگ (استودیوهای چارلی چاپلین سابق) افتتاح شد. سیدنی، چند نفر از اسکرین جمز عضو هیئت مدیره بودند و افرادی هم از استودیوی امجیام به پیش آن ها آمده بودند.
موفقیت با انیمیشن های سیتکام (۱۹۵۷-۱۹۶۹)
مؤسسه های اِچ-بی اولین استودیوی بزرگ انیمیشن سازی بود که منحصرا برای تلویزیون برنامه تهیه می کرد. همچنین اولین نمایش تلویزیونی آن ها با عنوان ماجراهای راف و ردی ۱۴ دسامبر ۱۹۷۵ در شبکهٔ انبیسی نمایش داده شد. ماجراهای هاکلبری هاوند در ۲۹ سپتامبر ۱۹۵۸ در سندیکا به نمایش درآمد. به علاوه هانا باربرا در مجموعه ای جدید از کارتون هایش هاکلبری هاند، پیکسی و دیکسی و آقای جینکس و یوگی خرسه را معرفی کرد و اولین مجموعه انیمیشنی بود که برنده جایزه امی شد.
در سال ۱۹۵۹، مؤسسه های اِچ-بی مجدداً به نام شرکت هانا باربرا پروداکشنز (Hanna-Barbera Productions, Inc.) تغییر نام داد و از آن پس به آرامی در تولید انیمیشن تلویزیونی پیشرو شد. همچنین ماجراهای کوئیک درا مکگرا و تنها مجموعه کوتاه آن به نام لولی دِ لوپ در همان سال ادامه یافت. در اوت ۱۹۶۰، این شرکت به ساختمان ۳۵۰۱ بلوار کاهونگا غربی که حتی پنجره هم نداشت نقل مکان کرد و بخاطر کوچکی ساختمان بسیاری از کارمندان در خانه مشغول کار بودند.
عصر حجر براساس فیلمی به نام ماه عسلی ها برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ در شبکهٔ ایبیسی پخش شد. این سریال در یک عصر تخیلی از انسان های غارنشین و دایناسورها ساخته شد. این نمایش به مدت شش فصل اجرا شد و تبدیل به طولانی ترین نمایش پویانمایی آمریکایی در آن زمان (تا زمان شکست سیمپسون ها در ۱۹۹۷) شد. در ابتدا نظرات متفاوتی از منتقدان دریافت کرد، اما شهرت آن بالاخره بهبود یافت و اکنون به عنوان یک فیلم کلاسیک در نظر گرفته می شود.
در سال ۱۹۶۳، دفترمرکزی هانا باربارا به ۳۴۰۰ بلوار کاهونگا غربی منتقل شد. طراحی فوق مدرن آن شامل مشبک نمای بیرونی، خندق، چشمه ها و برجی شبیه به خانهٔ جتسون ها بود بود. در سال ۱۹۶۴، برنامه های جدیدتری مثل نمایش گوریل ماژیلا، نمایش پیتر پوتاموس و جانی کوئست آمدند. مورچه اتم، سنجاب مخفی و سنباد جونیور و کمربند جادویی اش در سال ۱۹۶۵ پخش شدند. مشارکت هانا باربرا و اسکرین جمز تا سال ۱۹۶۵ ادامه یافت تا اینکه هانا باربرا فروش استودیوی خود را به تافت برادکستینگ اعلام کردند.
خرید هانا باربرا توسط تافت به دلیل شکایت برخی از خانواده هری کان (رئیس کلمبیا پیکچرز) که احساس می کردند سهم ۱۸ درصدیشان به اندازه ارزشش فروخته نمی شود، یک سال به تاخیر افتاد. در سال ۱۹۶۶، با پخش جدید برنامه های هانا باربرا، سرانجام دعوا حل و فصل شد و هانا باربرا به قیمت ۱۲ میلیون توسط تافت برادکستیگ خریداری شد. تافت برنامه های هانا باربرا را از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۶۸ توزیع کرد.
هانا باربرا با این که هنوز به کارش ادامه می داد اما مجوز توزیع مربوط به کارتون هایی که قبلا توسط هانا باربرا ساخته شده بود، به همراه نام تجاری در اختیار اسکرین جمز بود. تعدادی سریال کارتونی مانند بچه های فضایی، نمایش کارتونی ابوت و کاستلو، بردمن و نگهبانان کهکشان، هرکولیودس، چهار شگفت انگیز، موبی دیک و مایتی مایتور و سامسون و گولایت در سال ۱۹۶۷ توسط هانا باربرا ساخته شد.
در سال ۱۹۶۸ پس از موفقیت مسابقات دیوانه وار، تکه های موز، ماجراهای گالیور، ماجراهای تازه هاکلبری فین، خطرات پنه لوپه پیت استاپ و داستاردلی و ماتلی در ماشینهای پرندهشان به وجود آمدند. همچنین این استودیو دارای یک برچسب ضبط موسیقی به نام هانا باربرا رکوردز بود که سرپرستی آن به عهدهٔ دنی هاتون بود و توزیع آن توسط کلمبیا رکوردز صورت می گرفت؛ البته قبل از این برچسب از برچسب کولپیکس رکوردز استفاده می شد.
داستان های معمایی، اسپین آف ها و دیگر موارد (۱۹۶۹-۱۹۷۹)
در سال ۱۹۶۹ نویسندگان روبی و اسپیرز اسکوبی دو کجایی! که ترکیبی از فیلم های من عاشق یک راز هستم و عاشقان زیاد دوبی گیلیس و ژانر معمایی، ماجراجویی و کمدی داشت را برای شبکهٔ سیبیاس آماده کردند. داستان اسکوبی دو شامل چهار نوجوان می شد که به کمک یک سگ معما ها را کشف و حل می کنند. پس از موفقیت این سریال، مجموعه ها و اسپینآف های زیادی مانند فیلم های جدید اسکوبی دو، نمایش اسکوبی دو و اسکوبی دو و اِسکِرَپی دو به علاوه تعدادی فیلم دیگر در دهه ۱۹۹۰ پخش شدند.
پس از آن هانا باربرا که دیگر به عنوان "جنرال موتورزِ صنعت انیمیشن" شناخته می شد براساس الگوی اسکوبی سریال های بیش تری درباره نوجوانان کاشف به همراه یک سگ تولید کرد.
نمایش شو پیبلز و بم بم در سال ۱۹۷۱ شخصیت های عصر حجر را به تلویزیون برگرداند و باعث ساخت سریال هایی مخصوص درباره عصر حجر با نام های ساعت کمدی عصر حجر و نمایش جدید فرد و بارنی شد. همچنین سریال های جدیدی درباره هاکلبری هاوند و یوگی خرسه با نام های دارودسته یوگی، لاف-ا-لمپیکس، مسابقه فضایی یوگی، کهکشان گوگولی ساخته شد در حالی که سریالی با نام نمایش تام و جری تولید می شد.
روبی و اسپیرز زمانی که به عنوان ریاست شبکهٔ ایبیسی منصوب شدند با هانا باربرا وارد یک قرار داد شدند و قرارداد تا قبل از ساخت شرکت مستقل رابی-اسپیرز با فیلمویز پابرجا بود. در سال ۱۹۷۹ تافت برادکستینگ، شرکتی به نام مؤسسه های ورلدویژن را خریداری کرد تا توزیع کنندهٔ هانا باربرا باشد. این اتفاق در دهه ها ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ افتاد تا این که ورلدویژن به شرکتی به نام شرکت سولو پروداکشنز تبدیل شد.
دوران اسمورف ها و کاهش تسلط (۱۹۸۰-۱۹۹۱)
هانا باربرا به رهبری مارک لِوُی، در سال ۱۹۷۹، مدتها قبل از سایر استودیوهای انیمیشن، توسعه سیستم کامپیوتری جوهر و رنگ را آغاز کرد. این فرایند به دور زدن بسیاری از کارهای وقت گیر نقاشی و عکاسی از سل کمک کرد و در یک سوم برنامه های هانا باربرا از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۶ اجرا شد. همچنین قسمت های جدید ابردوستان، اسکوبی دو و اسکرپی دو، فونز و دارودستهٔ روز های شادی، ریچی ریچ و نمایش کمدی عصر حجر پخش شدند.
تافت شرکت رابی-اسپیرز را از فیلمویز خریداری کرد (که بعداً با اوریون پیکچرز ادغام شد) ، و آن را به استودیوی خواهری برای هانا باربرا تبدیل کرد. در حالی که هانا باربرا به تولید سریال های تلویزیونی صبح شنبه، می پرداخت اما بر دیگر بازار های سریال تلویزیونی مسلط نبود و محبوبیت محصولات آن در بین کودکان از ۸۰٪ به ۲۰٪ کاهش یافت.
اسمورف ها، اقتباسی از کمیک های پیر کاللیفورد (معروف به پیو) بود که داستان آن براساس چند موجود آبی کوچک بخ رهبری بابا اسمورف بود. این سریال در ۹ فصل در شبکه انبیسی پخش شد و تبدیل به طولانی ترین کارتون صبح شنبه آن زمان شد.
پس از اعتصاب انیمیشن در سال ۱۹۸۲، ساخت بیشتر نمایش های هانا باربرا به استودیوهای خارجی مثل استودیوهای ونگ فیلم پروداکشنز، مستر بیگ کارتونز، توئی انیمیشن و فیل-کارتونز در استرالیا و آسیا تا آخر وجود هانا باربرا سپرده شد. اسرار جدید اسکوبی دو، سرزمین دریایی، چالش گو بات ها، پلنگ صورتی و پسران، ابرقدرت ها: نمایش افسانه ای ابرقدرت ها، تیم ابرقدرت ها: نگهبانان کهکشان، ۱۳ روح اسکوبی دو، شکار گنج یوگی، گلتار و لنس طلایی و پاو پاوز و قسمت هایی از خانواده جتسون ها هم از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۵ پخش شدند.
تافت برادکستینگ که مشلات مالی اش بر هانا باربرا تأثیر می گذاشت، توسط گروه مالی آمریکایی خریداری شد و آن به بعد به نام گریت آمریکن برادکستینگ (Great American Broadcasting) تغییر نام داد.
گریت آمریکن، ورلدویژن را به تلویزیون آرون اسپلینگ فروخت اما مجوز استفاده از فیلم های هانا باربرا به دست خودشان باقی ماند. تام روگر که تهیه کننده هانا باربرا بود، در ژانویه ۱۹۸۹ با برادران وارنر تماس گرفت تا بخش انیمیشن خود را دوباره تأسیس کند. روگر، به همراه چند نفر از همکارانش، در آن زمان، هانا باربرا را ترک کردند تا برنامه های جدیدی مانند ماجراهای تاینی تون و یاکو و واکو را در برادران وارنر پیکچرز توسعه دهند. دیوید کرشنر که بخاطر تهیه کنندگی بازی بچگانه و یک دم آمریکایی شناخته می شود بعدا ها به عنوان مدیرعامل هانا باربرا منصوب شد.
در سال ۱۹۹۰، تحت مدیریت کرشنر، استودیو بدراک پروداکشنز، واحدی برای فیلم ها و نمایش های مختلف را تشکیل داد، در حالی که گریت آمریکن هانا باربرا را به همراه روبی اسپیرز به فروش گذاشت.
خرید توسط ترنر، کارتون نتورک، و ادغام در انیمیشن برادران وارنر (۱۹۹۱-۲۰۰۱)
در سال ۱۹۹۱، ترنر برادکستینگ سیستم، امسیای کورپوریشن، هالمارک کاردز و دیگر شرکت های بزرگ رسانه تقاضای خرید این شرکت را کردند. سرانجام هر دو استودیوی هانا باربرا توسط ترنر برادکستینگ سیستم و صندوق سرمایه گذاری آپولو به قیمت ۳۲۰ میلیون دلار خریداری شد. در واقع ترنر با این کار می خواست که با خرید این شرکت، شبکهٔ کارتونی جدیدی برای خودش بسازد.
اسکات ساسا، مدیر جدید سرگرمی، پس از منصوب شدن به این مقام مدیران سابق ام تیوی نتورکس در هانا باربرا اسختدام شدند و در سال ۱۹۹۲، پس از تغییر نام به اچ-بی پروداکشن کمپانی (H-B Production Company)، استودیو سریال های جدیدی مانند پلیس ماهی، کاپیتول کریترز و خانواده آدامز را معرفی کرد.
ترنر در ۱۹۹۲ کارتون نتورک که اولین کانالی بود که ۲۴ ساعته تمام کارتون پخش می کرد، را راه اندازی کرد تا کارتون هایی که به تازگی مجوز پخششان را از هانا باربرا خریده را پخش کند. در سال ۱۹۹۳، استودیو دوباره نام خود را دوباره تغییر داد اما هنوز با همان نام قبلی شرکت هانا باربرا پروداکشنز شناخته می شد. چندی بعد ترنر باقی سهام را از صندوق سرمایه گذاری آپولو به قیمت ۲۵۵ میلیون دلار خریداری کرد.
جه کارتونی! یک سری فیلم کوتاه از کارگردانان داخلی هانا باربرا بود که منحصراً برای کارتون نتورک ساخته شده بود. چندین سریال از چه کارتونی! شکل گرفت که شامل آزمایشگاه دکستر، جانی براوو، گاو و مرغ و پف پفی ها می شدند. در سال ۱۹۹۶، تایم وارنر با ترنر برادکستینگ سیستم ادغام شد.
در سال ۱۹۹۸، دفتر مرکزی به شرمن اوکسِ لس آنجلس، جایی که برادران وارنر انیمیشن در آن سکونت داشت، منتقل شد. پس از جذب شدن هانا باربرا در انیمیشن برادران وارنر، به کوشش برایان آ. میلر و جنیفر پلفری، استودیوهای کارتون نتورک تشکیل شد و دفترمرکزی اش به بربنکِ کالیفرنیا منتقل شد. ویلیام هانا در ۲۲ مارس ۲۰۰۱ بر اثر سرطان گلو درگذشت.
دفترمرکزی هانا باربرا در بلوار کاهونگا، پس از خروج آن ها علیرغم تلاش جوزف باربرا و دیگران برای حفظ آن، با تخریب مواجه شد. در ماه مه ۲۰۰۴، شورای شهر لس آنجلس طرحی را برای حفظ دفتر مرکزی تأیید کرد، هر چند که اجازه توسعه خرده فروشی و مسکونی در محل صادر شد.
پروژه های جدید بر اساس فیلم های قدیمی (۲۰۰۱-تاکنون)
پس از جذب استودیو در برادران وارنر انیمیشن به تولید محصولات جدید بر اساس فیلم های قدیمی هانا باربرا ادامه داشت. همچنین جوزف باربرا در ساخت فیلم های جدید با سبک و ظاهر کلاسیک هانا باربرا کمک می کرد. سرانجام دومین بنیان گذار (جوزف باربرا) هم در ۹۵ سالگی در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۰۶ فوت کرد.
برادارن وارنر بعد ها چندین فیلم بر اساس ساخته های هانا باربرا از جمله یوگی خرسه در سال ۲۰۱۰، تاپکت: فیلم در سال ۲۰۱۱، تعدادی سریال بر اساس اسکوبی دو و ساخت اسکوب در سال ۲۰۲۰ که گروه انیمیشن وارنر وظیفهٔ ساخت ان را به عهده گرفته است. گروه انیمیشن وارنر همچنین در حال ساخت یک فیلم درباره جتسون ها، عصر حجر و یک فیلم درباره مسابقات دیوانه وار به علاوهٔ تعدادی فیلم دیگر.
در ۷ آوریل ۲۰۲۱، استودیوهای کارتون نتورک اروپا اعلام کرد که برای زنده نگه داشتن نام هانا باربرا به استودیوهای هانا باربرا اروپا تغییر نام می دهد.
نگارخانه
یادداشتها
منابع
- ↑ "Hanna Barbera". Longman Dictionary of Contemporary English. Longman. Retrieved August 19, 2019.
- ↑ Hanna, William and Ito, Tom (1999). A Cast of Friends. New York: Da Capo Press. 0306-80917-6. Pg. 81–83
- ↑ Holz, Jo (2017). Kids' TV Grows Up: The Path from Howdy Doody to SpongeBob. Jefferson, NC: McFarland. pp. 81–85, 124–126. ISBN 978-1-4766-6874-1.
- ↑ "William Hanna – Awards". allmovie. Retrieved June 10, 2016.
- ↑ "Hanna-Barbera Sculpture Unveiled Animation Legends Honored in Hall of Fame Plaza". Emmys.com. March 16, 2005. Retrieved June 10, 2016.
- ↑ "Hanna-Barbera Acquired By Taft Broadcasting Co. - The New York Times". Nytimes.com. December 29, 1966. Retrieved November 5, 2018.
- ↑ "COMPANY NEWS; Hanna-Barbera Sale Is Weighed". The New York Times. July 20, 1991. Retrieved August 19, 2010.
- ↑ Carter, Bill (February 19, 1992). "COMPANY NEWS; A New Life For Cartoons". The New York Times. Retrieved August 17, 2010.
- ↑ "FAQs - Time Warner - Investor Relations - Time Warner Inc". Archived from the original on 2017-06-10. Retrieved 2017-06-12.
- ↑ Barbera (1994)، ص. 83–84.
- ↑ Barbera (1994)، ص. 207.
- ↑ Barrier (2003)، صص. 547–548.
- ↑ لئونارد ملتین (1997). Interview with Joseph Barbera (Digital). آشیو تلویزیون آمریکایی.
- ↑ Barrier (2003)، صص. 560–562.
- ↑ Rogers, Lawrence H. (2000). History of U. S. Television: A Personal Reminiscence. Bloomington. IN. USA: AuthorHouse. pg. 444-447
- ↑ "BRIEFCASE: Great American Broadcasting". Orlando Sentinel. August 19, 1989. Retrieved December 23, 2014.
- ↑ Benzel, Jan (January 23, 1996). "Caveman to Carp: The Prime-Time Cartoon Devolves". The New York Times. Retrieved August 17, 2009.
- ↑ Barbera (1994)، ص. 123.
- ↑ Variety, July 20, 1960, pg. 20
- ↑ Shostak, Stu (November 3, 2011). "Interview with Jerry Eisenberg, Scott Shaw!, and Earl Kress". Stu's Show. Retrieved March 18, 2013. Jerry Eisenberg, Scott Shaw!, and Earl Kress were all former employees of Hanna-Barbera over the years, and relate the history of the studio to host Stu Shostak
- ↑ "BRIEFCASE: Great American Broadcasting". Orlando Sentinel. August 19, 1989. Retrieved December 23, 2014.
- ↑ Davidson, Chris (March 27, 2007). "Animation + Rock = Fun: The Danny Hutton Interview". Bubblegum University. Archived from the original on February 24, 2009.
- ↑ Laurence Marcus & Stephen R. Hulce (October 2000). "Scooby-Doo, Where Are You بایگانیشده در ۲۰۱۳-۰۱-۲۸ توسط Wayback Machine". Television Heaven. Retrieved on June 9, 2006.
- ↑ Shostak, Stu (February 5, 2012). "Interview with Joe Ruby and Ken Spears". Stu's Show. Retrieved March 18, 2013.
- ↑ Orr, Christopher (April 19, 2020). "The Secret of Scooby-Doo's Enduring Appeal". The Atlantic (به انگلیسی). Retrieved April 25, 2020.
- ↑ Shostak, Stu (12-20-2006). "Interview with Mark Evanier". Stu's Show. Retrieved June 17, 2014.
- ↑ Jones, Angie. (2007). Thinking animation : bridging the gap between 2D and CG. Boston, MA: Thomson Course Technology. ISBN 978-1-59863-260-6. OCLC 228168598.
- ↑ "1976 Charles Goodwin Sands Memorial Medal". graphics.stanford.edu. Retrieved 2020-08-20.
- ↑ Shostak, Stu (01-16-2013). "Program 305 (TV animation producers JOE RUBY and KEN SPEARS return to discuss the formation of their own company and creating such series as "Fangface", "Rickety Rocket", "Goldie Gold" and many others. Also - animation writer MARK EVANIER talks about working on "Thundarr" and "Plastic Man" for the team.)". Stu's Show. Retrieved 03-18-2013.
- ↑ Holz, Jo (2017). Kids' TV Grows Up: The Path from Howdy Doody to SpongeBob. Jefferson, NC: McFarland. pp. 125–126. ISBN 978-1-4766-6874-1.
- ↑ "The '50s through the '90s: Animation Guild". animationguild.org. Retrieved 2020-08-20.
- ↑ Caps, Johnny (2018-09-11). "The Flashback Interview: Tom Ruegger". popgeeks.com (به انگلیسی). Retrieved 2020-08-20.
- ↑ David Kirschner named new head of Hanna-Barbera Productions; founders Hanna and Barbera to assume roles as studio co-chairmen. (William Hanna, Joseph Barbera)
- ↑ Lev, Michael (January 9, 1990). "Hanna-Barbera Follows Disney Map". The New York Times. The New York Times Company. Retrieved December 28, 2016.
- ↑ "TBS Buys Animator Hanna-Barbera Library for $320 Million". Associated Press. Atlanta. October 29, 1991. Retrieved May 22, 2014.
- ↑ "TBS Buys Animator Hanna-Barbera Library for $320 Million". Los Angeles Times. October 29, 1991. Retrieved December 14, 2019.
- ↑ Peter Vidani. "What A Cartoon! Frame Grabs". Fredseibert.com. Retrieved November 5, 2018.
- ↑ "COMPANY NEWS; TURNER BUYS REMAINING 50% STAKE IN HANNA-BARBERA". The New York Times. December 30, 1993. Retrieved August 17, 2010.
- ↑ "COMPANY NEWS; TURNER BUYS REMAINING 50% STAKE IN HANNA-BARBERA". The New York Times. December 30, 1993. Retrieved August 17, 2010.
- ↑ Natale, Richard; Schneider, Michael (December 18, 2006). "Cartoon giant Barbera dies". Variety. Retrieved May 12, 2018.
- ↑ "Cartoon creator Joe Barbera dies". Dallas Morning News/AP. December 18, 2006. Archived from the original on February 25, 2008. Retrieved August 16, 2008.
- ↑ "National Archives Catalog".
- ↑ Biederman, Patricia Ward (June 7, 2004). "Agreement Reanimates Historic Hanna-Barbera Complex". Los Angeles Times. Retrieved March 4, 2019.
- ↑ "Cartoon creator Joe Barbera dies". Dallas Morning News. AP. December 18, 2006. Archived from the original on February 25, 2008. Retrieved August 16, 2008.
- ↑ Sciretta, Peter (April 12, 2016). "The Next Scooby-Doo Movie Will Launch a Hanna-Barbera Cinematic Universe [CinemaCon 2016]". /Film. Retrieved June 26, 2019.
- ↑ Nolan, L.D. (March 4, 2019). "Is There a Hanna-Barbera Cinematic Universe In the Works?". CBR.com. Retrieved June 26, 2019.
- ↑ McNary, Dave (May 3, 2017). "Scooby-Doo Animated Movie Moves Back Two Years to 2020". Variety (به انگلیسی). Retrieved January 31, 2018.
- ↑ McNary, Dave (January 23, 2015). "Animated 'Jetsons' Movie Lifting off With 'Sausage Party' Director". Variety. Retrieved May 25, 2017.
- ↑ Lesnik, Silas (January 23, 2015). "The Jetsons Planned as Live Action Feature". ComingSoon.net. Retrieved January 23, 2015.
- ↑ Fleming, Mike Jr. (January 23, 2015). "Warner Bros Plots 'The Jetsons' Animated Feature; Matt Lieberman Writing". Deadline Hollywood. Retrieved January 23, 2015.
- ↑ Kroll, Justin (October 15, 2018). "'Tom and Jerry,' 'Scooby-Doo' Movies Land Top Talent at Warner Animation Group (EXCLUSIVE)". Variety.
- ↑ "Get to Know Hanna-Barbera Beyond". DC Comics. November 26, 2016. Retrieved April 14, 2016.
- ↑ Couto, Anthony (December 12, 2016). "DC'S HEROES & HANNA-BARBERA CREATIONS TO CROSSOVER IN MARCH ANNUALS". Comic Book Resources. Retrieved December 13, 2016.
- ↑ Ramachandran, Naman (2021-04-07). "WarnerMedia Reinstates Iconic Hanna-Barbera Brand With London-based European Studio". Variety (به انگلیسی). Retrieved 2021-04-07.
پیوند به بیرون
- هانا باربرا توسط Wayback Machine (بایگانی index)
- پایگاه بزرگ داده کارتونی: فهرست استودیوهای هانا بابرا
- هانا باربرا توسط Wayback Machine (بایگانی index)
- هانا باربرا در بانک اطلاعات اینترنتی فیلمها