زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
 

میکائیل





‌حضرت میکائیل (علیه‌السلام) یکی از فرشتگان مقرب درگاه الهی است. هریک از فرشتگان مأموریت خاصی دارند. با توجه به روایات مشخص می‌شود که حضرت میکائیل (علیه‌السلام) یک وظیفه خاص دارد که عبارت است از ریاست ملائکه‌ای که مسئول رساندن رزق و روزی به مخلوقات هستند..


۱ - ماموریت میکائیل



در مورد مأموریت حضرت میکائیل (علیه‌السلام) در روایات آمده است:
پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) می‌فرمایند: ... أَمَّا مِیكَائِیلُ فَصَاحِبُ كُلِّ قَطْرَةٍ تَسْقُطُ وَ كُلِّ وَرَقَةٍ تَنْبُتُ وَ كُلِّ وَرَقَةٍ تَسْقُط...صاحب هر قطره بارانی که می‌بارد، هر برگ درختی که رشد می‌کند و هر برگی که فرو می‌افتد، میکائیل است. لذا می‌توان گفت که وظیفه اصلی حضرت میکائیل (علیه‌السلام) نظارت بر باران و گیاهان و در واقع مسئول رزق و روزی موجودات است.
اما گاهی حضرت میکائیل (علیه‌السلام) با دیگر فرشتگان نیز همکاری دارد، به‌عنوان نمونه امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند: إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بَعَثَ أَرْبَعَةَ أَمْلَاكٍ فِی إِهْلَاكِ قَوْمِ لُوطٍ جَبْرَئِیلَ وَ مِیكَائِیلَ وَ إِسْرَافِیلَ وَ كَرُوبِیل‌. خداوند تبارک و تعالی، به چهار فرشته جبرئیل، میکائیل، اسرافیل، کروبیل) مأموریت داد که قوم لوط را هلاک کنند.

۲ - پانویس


 
۱. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۵۹، ص۲۶۰.    
۲. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی (ط اسلامیه)، ج۵، ص۵۴۶.    


۳ - منبع



تهيه شده توسط گروه پژوهشي ويکي فقه (برگرفته از سايت هاي مختلف)


رده‌های این صفحه : فرشتگان مقرب | فرشتگان مقرب




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.