زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
 

ابوالنصر جهنی





ابوالنصر جهنی، از صوفیان برجسته قرن دوم قمری در مدینه بود که در مسجدالنبی اقامت داشت و گاهی اوقات مردم را موعظه می کرد. او سرانجام به سال ۱۹۴ ق درگذشت.


۱ - معرفی اجمالی



ابوالنصر جهنی، از پارسایان صوفیه بود که در مدینه و در شبستان شمالی مسجد پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) اقامت داشت و وی مدت طولانی را در سکوت به سر می‌برد؛ و هرگاه از او سؤالی می‌شد، جوابی نیکو و زیبا با کلماتی مفید می‌داد که از او نقل و یا نگاشته می‌شد. در محل اجتماع مردم می‌ایستاد و آنان را موعظه می‌کرد.
وقتی‌ هارون الرشید در یکی از سفرهای حج به مدینه رفت، وی نزد‌ هارون رفته و او را موعظه کرد و گفت: بدان که خداوند درباره امت پیامبرت از تو خواهد پرسید، تو باید جوابی برای آن پیدا کنی. آری! عمر می‌گفت: «اگر بره‌ای در اثر بی‌مبالاتی در عراق بمیرد بسیار می‌ترسم که مبادا خداوند در مورد آن مرا مؤاخذه کند». ‌هارون الرشید گفت: من مانند عمر نیستم و روزگار من مانند روزگار عمر نیست. ابوالنصر به او گفت: این پاسخ کار تو را توجیه نمی‌کند.‌ هارون الرشید امر کرد که سیصد دینار به وی بدهند. ابوالنصر گفت: من از اهل صفّه هستم، بهتر است سری به اهل صفّه بزنی و این مبلغ را میان ایشان تقسیم کنی (و از نظر سهمیه) من هم یکی از آنان هستم.

۲ - پانویس


 
۱. نیشابوری، ابن حبیب، عقلاء المجانین، ج۱، ص۹۰.    


۳ - منبع



عبدالسلام ترمانینی، رویدادهای تاریخ اسلام، ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ج۱، ص۴۳۷.





آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.