سیرالئون
سیرالئون کشوری در غرب آفریقا که ۶۵ درصد ساکنان آن مسلمان و غالبا پیرو مذهب مالکی هستند. بخشی از آنها نیز پیرو مذهب شیعه میباشند.
ادیان در سیرالئون
۶۵ درصد ساکنان این کشور مسلمان هستند و بین ۲۰ تا ۳۰ درصد مسیحی و بقیه ساکنان این کشور هندو، بهایی و یهودی هستند. مسلمانان سنی مذهب پیرو مذهب مالکی هستند. صوفیان این کشور از طریقت قادیانیه پیروی میکنند. تعدادی از جمعیت این کشور هم پیرو مذهب شیعه هستند.
سابقه تشیع
اولین شیعیان ساکن این کشور مهاجرانی از لبنان هستند که در فاصله بین سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۹۸۰ وارد این کشور شدند. فعالیت این گروه از مهاجران تا سالها محدود به فعالیت اقتصادی بود تا اینکه در سال ۱۹۵۶ نخستین مدرسه لبنانیها در فریتاون پایتخت این کشور تأسیس شد و شیعیان وارد فعالیت فرهنگی نیز شدند. به مرور زمان تعدادی از بومیان این کشور نیز مذهب تشیع را پذیرفتند.
جمعیت شیعه
در مورد جمعیت شیعیان این کشور آمار دقیقی در دست نیست. برخی منابع تعداد شیعیان در سال ۲۰۰۰م را حدود ۲۵۰ هزار نفر برآورد کردهاند. بنابر برخی آمارها نیز تعداد شیعیان این کشور حدود یک میلیون نفر است. رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در این کشور، جمعیت کل سیرالئون را بیش از شش میلیون و جمعیت شیعیان را حدود ده درصد از جمعیت کل کشور دانسته است.
مراکز شیعی
شیعیان در این کشور دارای مراکز آموزشی و فرهنگی و مذهبی متعددی هستند:
- دانشکده اسلامی فریتاون وابسته با جامعه المصطفی العالمیه که هر سال بیش از هشتاد دانشجو و طلبه پذیرش میکند.
- مسجد و مدرسه زینبیه(فریتاون)؛ مدیریت این مدرسه با عبدالرحیم باری است.
- مؤسسه اهل البیت(شهر بو)؛مدیریت این مرکز با خلیفه عبدالله کویاته است.
- المعهد العالمی للدراسات الاسلامیة(فریتاون)
- مجمع اهل البیت(شهر کینما)؛ مدیریت این مرکز با موسی تراوره است.
- الجمعیه الجعفریه(فریتاون)؛ مدیریت این مرکز با احمد تیجان سیلاه است.
شخصیتهای شیعی
مهمترین شخصیتهای شیعی در این کشور عبارتند از:
- موسی تراوره
- عبدالرحیم باری
- خلیفه عبدالله کویاته
- هارون یوسف باری
- ماحی سیسی
- احمد تیجان سیلاه
- ابراهیم سوری سیسه؛ مجری شیعه رادیو صدای قرآن و اهل بیت(ع) که اسفند ۱۳۹۴ش در ۵۷ سالگی در سیرالئون درگذشت. از وی مقالاتی درباره وهابیت در روزنامههای این کشور چاپ شده است.
پانویس
پیوند به بیرون