خوانساری (ابهامزدایی)
خوانساری برای افراد منسوب به شهر خوانسار است. از این شهر عالمان بسیاری برخاستهاند که بسیاری از آنان از خاندان خوانساری هستند. خوانساری ممکن است به یکی از این موارد اشاره داشته باشد:
- آقا حسین خوانساری (۱۰۱۶-۱۰۹۸ق/۱۶۰۷-۱۶۸۷م)، معروف به محقق خوانساری، از فقهای مکتب فقهی اصفهان در دوره صفویه و متبحر در دانش فلسفه و حکمت.
- آقا جمال خوانساری (درگذشت ۱۱۲۵ق)، از شاگردان مجلسی اول و عالم در فقه و کلام، کتاب مشهور او کلثوم ننه است.
- جعفر بن حسین خوانساری (۱۰۹۰- ۱۱۵۷ یا ۱۱۵۸ق)، مشهور به میر کبیر، از فقیهان که در کلام، ادبیات عرب، ملل و نحل و مناظره با عالمان ادیان دیگر تبحر داشت.
- جعفر بن حسین خوانساری (۱۱۶۳-۱۲۴۰ق) معروف به آقامیرزا و میر صغیر، از فقها و شاگردان سیدمحمدمهدی بحرالعلوم و ابوالقاسم خاتونآبادی.
- سید زینالعابدین خوانساری (۱۱۹۰-۱۲۷۵ق)، مشهورترین فرزند میر صغیر، از فقیهان شیعه، نوادگان او به چهارسوقی یا چهارسویی شهرت دارند.
- سید احمد خوانساری (۱۳۰۹-۱۴۰۵ق) از مراجع تقلید شیعه، شاگرد آخوند خراسانی، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، مشهور در پارسایی و سادهزیستی.
- سید محمدتقی خوانساری (۱۳۰۵-۱۳۷۱ق)، فقیه و مرجع تقلید، از مبارزان با انگلیسیان در جنگ جهانی اول، داماد آیتالله اراکی.
- سید محمدباقر خوانساری (۱۲۲۶-۱۳۱۳ق)، معروف به صاحب روضات الجنات، مجتهد و از شرححالنویسان شیعه.
- سید محمدباقر خوانساری فرزند سید محمد تقی خوانساری.
- میرزا محمدهاشم خوانساری چهارسوقی (۱۲۳۵-۱۳۱۸ق) فقیه و مرجع تقلید بخشی از شیعیان، صاحب کتاب مبانی الاصول، مدفون در وادی السلام.
- سید محمدمهدی خوانساری (۱۲۵۱-۱۳۲۴ق)، از علمای امامیه و فرزند سیدمحمد باقر خوانساری.
- عبدالعلی بن جعفر خوانساری (۱۲۷۱-۱۳۴۶ق)، مشهور به ابوتراب خوانساری، از فقیهان شیعه که با فقه اهل سنت نیز آشنایی داشت.
- ابوالقاسم خوانساری ریاضی (۱۳۰۹-۱۳۸۰ق) از علمای شیعه که علاوه بر علوم دینی، بر ریاضیات و هندسه و جبر تسلط داشت، مدفون در گِلگِت پاکستان.
- سید مهدی موسوی خوانساری (۱۱۸۲-۱۲۴۶ق) فرزند سید حسن، جد ابوتراب خوانساری و نویسندۀ رسالة عدیمة النظیر فی احوال ابی بصیر.