کفشو
کف شوی ( floor scrubber ) دستگاهی جهت نظافت مکانیزه سطوح مختلف میباشد. این دستگاه می تواند همزمان کف سالن ها را با انواع کفپوش شسته و فورا خشک کند. برخی از مدل ها می توانند علاوه بر عملیات شست و شو به جمع آوری آشغال های ریز و درشت نیز بپردازند. از کف شوی در سالن های بزرگ هواپیمایی، قطار و … برای سهولت و سرعت بخشیدن در روند پاکسازی سالن ها استفاده می شود.
کاربرد کف شوی در مکان های مختلف
نظافت سنتی یا همان نظافت با استفاده از تی در مجموعه های بزرگ کاربردی نیست زیرا زمان زیادی صرف می شود و حتی در بعضی موارد غیرقابل انجام است و نظافت از کیفیت مطلوبی برخوردار نخواهد شد، به همین دلیل مکان های بزرگ و کارخانه ها جهت نظافت مجموعه خود از دستگاه های نظافت خودکار استفاده می کنند.
دستگاه کف شوی با برق یا مخزن باتری کار می کنند. دستگاه کف شوی برقی در انتهای خود کابلی بلند دارند که به برق شهری وصل شده و بدون محدودیت عملیات نظافت را انجام می دهد. عیب این نوع از مصرف دستگاه این است که در محیط های شلوغ کاربرد آن کاهش میابد. به این علت که کابل دستگاه باعث ایجاد مشکلاتی در این زمینه می شود.
دستگاه کف شوی با مخزن باتری بدون هیچ مشکلی در محیط های شلوغ عملیات نظافت را انجام می دهد؛ این دستگاه به صورت دستی و با راننده طراحی، تولید و به بازارهای جهانی عرضه می شوند و پس از اتمام مخزن باتری، باید به مدت چند ساعت پر شوند.
انواع مدل های اسکرابر
نظافت و شستشوی سطوح کف در محیط های صنعتی، تجاری و اداری میتواند به میزان زیادی در ارتقا کیفیت بهداشت محیط تاثیر گذار باشد. استفاده از دستگاه نظافت مکانیزه ای که بتواند کیفیت بالایی از نظافت ارائه کند میتواند راهکار مطلوبی در حفظ نظافت این مجموعه ها باشد. اسکرابر صنعتی یکی از انواع مختلف تجهیزات نظافت صنعتی است که در محیط های متنوع قابل استفاده می باشد. این دستگاه در انواع مختلف دستی، سرنشین دار، برقی و باتری دار ارائه می شوند.
اسکرابر سرنشین دار
دستگاه های اسکرابر سرنشین دار یکی از بهترین دستگاه برای شستشوی سطوح در محیط های وسیع هستند. زمین شوی های صنعتی با داشتن قدرت مانور بالا در محیط های باریک نیز قابل استفاده بوده و مشکلی برای کاربر ایجاد نخواهند نمود. اسکرابر های صنعتی سرنشین دار دارای موتور جلوبرنده بسیار قدرتمندی بوده که امکان حرکت دستگاه در شیب هایی تا ۱۰ درصد را فراهم می نماید. اسکرابر های صنعتی سرنشین دار، قدرت مانور بالایی داشته و به علت نشستن کاربر بر روی صندلی، تسلط و دید کاربر نسبت به محیط اطراف بیشتر گردیده است. استفاده از دستگاه زمین شوی صنعتی خودرویی در فضاهای بزرگ مثل کارخانه ها، سالن های بزرگ، بیمارستان ها و مجتمع های بزرگ تجاری مناسب بوده و قادر به ارائه کیفیت بالای نظافت می باشند. کار با دستگاه های صنعتی بسیار ساده بوده و کاربر به راحتی قادر به استفاده از آن در فرایند نظافت خواهد بود.
اسکرابر دستی
اسکرابرهای دستی همان طور که از نامشان پیداست به وسیله دست هدایت می شوند. کاربری که از این دستگاه استفاده می کند می تواند دستگاه را به هر سمتی که لازم بود هدایت کند
مزایا و معایب استفاده از کف شوی و روش سنتی (استفاده از تی)
مزایا:
- استفاده از کف شوی موجب سرعت بخشیدن به امر نظافت می شود.
- در استفاده از کف شوی نیروی انسانی کمتری درگیر امر نظافت می شود.
- برس های کف شوی توانایی نفوذ به درز های سطوح و نظافت آن ها را دارند.
- به انرژی برق نیاز نیست.
- هزینه کمتری صرف میشود.
معایب
- هزینه در تعمیر و نگه داری و فعالیت دستگاه
- یک نیروی انسانی قادر به نظافت ۸۰ متر مربع در ساعت می باشد.
- تی ها قابلیت نظافت جرم های درز سطوح را ندارند.
- مدت زمانی برای خشک شدن سطوح در اثر نظافت با تی طول می کشد.
- با تی کشیدن به مرور زمان کفپوش ها کدر می شوند.
کف شوی در چه مکانی استفاده می شود ؟
کف شوی دارای مدل و سایز های متنوعی است و قابلیت استفاده در همه فضا ها را بر اساس مدل های مختلف دارد.
- ورزشگاه
- استخر
- و دیگر مکان های مورد نیاز برای نظافت
در یک ساعت چه مساحتی از محیط با اسکرابر برقی تمیز می شود؟
مساحتی که توسط اسکرابر برقی در یک ساعت تمیز می شود به پارامترهای مختلف بستگی دارد که هم به محیط و هم به ساختار دستگاه مربوط می شود. هر چقدر پهنای شستشوی دستگاه و ظرفیت مخزن های آن بیشتر باشد می تواند در مدت زمان بیشتری کار کند. و همچنین اگر میزان آلودگی محیط بیشتر باشد مخزن دستگاه زودتر پر می شود که باید برای خالی شدن آن زودتر اقدام کرد. به طور کلی، اسکرابر برقی میتواند مساحتی به اندازه ۱۵۰۰ الی ۶۰۰۰ متر مربع را تمیز کند.
مکانیزم دستگاه کف شوی
تمامی کف شوی ها مکانیزم یکسانی دارند. برس در جلوی دستگاه با استفاده از ریختن آب و مواد شوینده عملیات شستشو را انجام می دهد و با استفاده از تی مخصوص و فن تعبیه شده در انتهای دستگاه کثیفی و آلودگی سطح را جمع آوری می کند و سطحی کاملاً تمیز و خشک و ایمن را فراهم می کند.
اجزای کف شوی به شرح زیر میباشد:
A. مخزن آب تمیز: مخزن آب تمیز که آب و مواد شوینده جهت شستشوی سطوح در آن ریخته می شود.
B. مخزن آب کثیف: مخزن آب کثیف که در بالای مخزن آب تمیز قرار دارد و وظیفه آن نگهداری آب کثیف و خرده آشغال های جمع شده از سطح زمین می باشد.
C. برس: برس در قسمت جلوی دستگاه قرار دارد، وظیفه آن عملیات برس زدن و تمیز کردن سطوح است. جنس برس با توجه به نوع سطح و آلودگی انتخاب می شود.
D. تی: تی مخصوص در عقب دستگاه تعبیه شده که وظیفه آن خشک کردن سطوح است و توسط یک شلنگ رابط، آلودگی را به مخزن آب کثیف منتقل می کند و سطح را کاملاً خشک می کند.
E. لوله تخلیه: این لوله در قسمت عقب دستگاه تعبیه شده و وظیفه آن تخلیه مخزن آب کثیف در محل های تخلیه می باشد.
منابع
- ↑ «کفشو» [عمومی] همارزِ «floor scrubber» مترادفِ: «کفشوی خودکار» همارزِ واژهٔ بیگانهای دیگر (automatic floor scrubber)؛ منبع: گروه واژهگزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر سیزدهم. فرهنگ واژههای مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی (ذیل سرواژهٔ کفشو)
- اسکرابر در صفحه انگلیسی ویکیپدیا
کفی شوی یا زمین شوی دستگاهی است که به ان اسکرابر میگویند .