تنیس روی میز
تنیس روی میز یا پینگ-پنگ ورزشی است که روی میز انجام میشود و دو یا چهار بازیکن در آن مشارکت دارند و هر بازیکن یک راکت دارد و با بهرهگیری از آن به توپ ضربه میزند. در وسط میز یک تور قرار دارد و برخورد توپ با آن تابع قوانین خاصی است. توپ در این ورزش سبک (سفید یا نارنجی رنگ) و توخالی است. جنس میز از چوب و شیشه سخت است.
بالاترین نهاد ورزشی | فدراسیون جهانی تنیس روی میز (ITTF) |
---|---|
نخستین مسابقه | ۱۸۸۰ دوره ویکتوریا |
ویژگیها | |
اعضاء تیم | یکنفره یا دو نفره |
جداسازی جنسیتی | هردو جنس مذکر ومونث |
ردهبندی | ورزشهای راکتی |
تجهیزات | توپ، راکت، میز و تور |
محل برگزاری | باشگاه |
واژهنامه | پينگ پنگ |
برگزاری | |
المپیک | از ۱۹۸۸ |
پارالمپیک | از زمان آغاز پارالمپیک تابستانی ۱۹۶۰ |
تنیس روی میز توسط فدراسیون جهانی تنیس روی میز که در سال ۱۹۲۶ تأسیس شد اداره میشود.
از سال ۱۹۸۸ تنیس روی میز به ورزشهای المپیک اضافه شد. به خوردن توپ به تور، هنگام زدن سرویس خطا میگویند، و فواید تنیس روی میز این است که در موقع بازی کردن تنیس روی میز تمام اجزای بدن در حال حرکت هستند: دست، پا، گوش بینی قلب مری نای شش انگشتان دست، سر، چشم و اندام در حال حرکت هستند این بازی باعث میشود که تحرک شما بسیار زیاد شود و دو نیمکرهٔ مغز بهطور همزمان با هم کار کنند.
پیشینه
خاستگاه این بازی در بریتانیا است که در سالهای ۱۸۹۰–۱۸۸۰ شاهزادگان (زمان ملکه ویکتوریا) طبقهٔ بالا پس از خوردن ناهار برای سرگرمی به آن میپرداختند. گویا در آن زمان آنها ترجیح میدادند تا به جای آنکه در زیر آفتاب تنیس بازی کنند به انجام ورزشی بپردازند که در زیر سقف باشد، پس تنیس روی میز را ساختند. در برخی کشورهای انگلیسی زبان، دانشگاهها و مدارس و مراکز ورزشی از به کار بردن واژهٔ پینگ پنگ برای این رشتهٔ ورزشی منع شدهاند و به جای آن باید از تنیس روی میز استفاده کنند. دلیل آن هم لفظ واژهٔ پینگ پنگ است که در گذشته برای تمسخر یا تحقیر ساکنان شرق آسیا استفاده میشدهاست و دارای بار نژادپرستی است. همچنین گفته میشود که تنیس روی میز نام ورزش است ولی پینگ پنگ نام یک برند آمریکایی است که در سال ۱۹۰۱ ثبت شده و در وبسایت خود نیز به تفاوت تعریف تنیس روی میز و پینگ پنگ پرداختهاست.
چگونگی بازی
پس از ضربهٔ سرویس که میبایست در نیمهٔ زمین فرد آغازگر بر زمین بخورد٫ در ضربههای بعدی توپ باید فقط در نیمهٔ زمین طرف مقابل به زمین بخورد. دو نیمهٔ زمین با یک تور از هم جدا شدهاند. اگر توپ در زمین حریف فرود نیاید یک امتیاز به حریف اضافه میشود و اگر توپ در زمین حریف فرود آید و پس از آن حریف نتواند توپ را به زمین طرف مقابل بزند یک امتیاز به فردی که ضربه را زده افزوده میشود.
اگر در ضربه اول، توپ پس از اینکه به زمینخورد، به تور بخورد و سپس در زمین حریف اصابت کند «نت» حساب میشود و فردی که آغازگر است باید دوباره ضربه را بزند و هیچ امتیازی برای کسی حساب نمیشود. و همچنین برخورد بدن یا راکت بازیکن نیز خطا بوده و یک امتیاز به نفع حریف میشود
شناسهها و تعاریف
چکیده
- رالی عبارت است از مدت زمانی که توپ در جریان بازی در گردش است.
- توپ از آخرین لحظهای که به صورت ثابت در کف دست آزاد بازیکن قرار دارد، پیش از پرتاب برای زدن سرویس، رالی یک نت یا یک امتیاز محسوب میشود.
- یک نت عبارت است از یک رالی که نتیجهٔ آن در شمارش بازی منظور نمیشود.
- یک امتیاز عبارت است از یک رالی که نتیجه آن در شمارش بازی منظور میشود.
- دست بازی دستی است که راکت را میگیرد.
- دست آزاد دستی است که راکت را نمیگیرد.
- یک بازیکن زمانی به توپ ضربه وارد کردهاست که با راکتی که در دست دارد یا با قسمت زیر مچ دست به توپ ضربه بزند.
- یک بازیکن زمانی در مقابل توپ انسداد ایجاد میکند که لباس وی یا آنچه همراه خود دارد در هنگام بازی با توپی که هنوز از خط انتهایی خود عبور نکرده یا از زمان آخرین ضربه از سوی حریف با زمین بازی برخورد نداشته تماس حاصل کند.
- زننده سرویس بازیکنی است که اولین ضربه را در یک «رالی» به توپ وارد میکند.
- گیرنده سرویس بازیکنی است که دومین ضربه را در یک «رالی» به توپ وارد میکند.
- داور شخصی است که برای کنترل مسابقه منصوب میشود.
- کمک داور شخصی است که در زمان تصمیمگیریهای ویژه به داور کمک میکند.
هر آنچه بازیکن پوشیده یا همراه خود داشته باشد به غیر از توپ شامل همه لوازم و اشیایی است که در هنگام آغاز رالی مورد استفاده وی بودهاست.
زمانی که توپ از هر منطقهای به جز از قسمت بین تور و پایه آن یا از قسمت بین تور و سطح بازی عبور کند، در واقع آن توپ از روی مجموعه تور یا دور تا دور آن «عبور کرده» تلقی خواهد شد.
- خط پایانی خطی است که به صورت فرضی در هر دو جهت امتداد داشته باشد.
شرح شناسه ها
سرویس
در آغاز یک سرویس، توپ باید بدون حرکت روی کف دست آزاد زننده سرویس در پشت خط پایانی و در بالای سطح بازی قرار داشه باشد.
سپس زننده سرویس توپ را تقریباً با حالت عمودی و به سمت بالا بدون چرخش پرتاب خواهد کرد به صوری که توپ، پس از رها شدن از کف دست آزاد بازیکن حداقل ۱۶ سانتیمتر به سمت بالا بیاید و سپس قبل از ضربه خوردن، بدون تماس با چیزی پایین خواهد آمد. در زمان نگه داشتن توپ برای سرویس حریف باید قادر به دیدن حداقل ۸۰ درصد توپ باشد. در زمانی که توپ به سمت پایین در حال حرکت است، زننده سرویس به آن ضربه وارد میکند به نحوی که توپ ابتدا با زمین خود و سپس بعد از عبور از روی مجموعه تور یا از کنار آن، مستقیماً با زمین حریف تماس حاصل کند. در بازیهای دو نفره، توپ باید به ترتیب به نیمه سمت راست زمین زننده سرویس و گیرنده سرویس برخورد کند.
از شروع سرویس تا وقتیکه به توپ ضربه وارد میشود توپ باید بالاتر از سطح بازی و پشت خط پایانی زننده سرویس قرار داشته باشد و نباید توپ توسط قسمتی از بدن یا لباس زننده سرویس یا یار او از گیرنده سرویس پنهان گردد. ضمناً پس از انجام سرویس، دست آزاد زننده سرویس نباید بین بدن او و تور قرار گیرد.
بازیکن مسئول است سرویس را بنحوی اجرا نماید که داور یا کمک او قادر به مشاهده رعایت مقررات اجراء سرویس صحیح از جانب او باشند.
درصورتیکه داور نسبت به صحیح بودن سرویس شک داشته باشد (برای اولین بار) تنها با دادن اخطار به زننده سرویس اکتفا میکند، اما امتیاز به دریافتکننده سرویس داده نمیشود.
در صورت تکرار بندبالا (تردید داور در ارتباط با صحیح بودن سرویس) خطا گرفته شده و برای دریافتکننده سرویس یک امتیاز در نظر گرفته خواهد شد.
در صورتیکه به هنگام اجرای سرویس توپ به خط سفید کناری به عرض ۲سانتیمتر در امتداد طول (لبه ۲/۷۴ متری) و خط سفید انتهایی به عرض ۲ سانتیمتر در امتداد عرض (لبه ۱/۵۲۵ متری) برخورد کند به صورتیکه مسیر توپ تغییر کند داور تنها با دادن اخطار به زننده سرویس اکتفا میکند، اما امتیاز به دریافتکننده سرویس داده نمیشود.
در صورتیکه سرویس آشکارا غلط باشد، هیچ اخطاری داده نخواهد شد و به گیرنده سرویس یک امتیاز تعلق خواهد گرفت.
استثنائاً، در صورتیکه داور، پیش از مسابقه از ناتوانیهای جسمی یک بازیکن آگاهی داشته باشد میتواند برخی از موارد عدم اجرای صحیح سرویس را نادیده بگیرد.
برگشت توپ
به توپی که سرویس شده یا برگشت داده شده به نحوی ضربه وارد خواهد شد که یا مستقیماً از بالا یا از کنار مجموعه تور عبور کند یا پس از اصابت به مجموعه تور به زمین حریف اصابت کند.
ترتیب بازی
در بازیهای انفرادی، زننده سرویس ابتدا باید یک سرویس صحیح را اجرا کند، سپس گیرنده سرویس، یک برگشت صحیح را اجرا کند و به همین ترتیب زننده سرویس و گیرنده سرویس هر یک بهطور متناوب یک برگشت صحیح را انجام دهند. در بازیهای دو نفره، ابتدا زننده سرویس، باید یک سرویس صحیح را اجرا کند، سپس گیرنده سرویس، یک برگشت صحیح انجام داده، بعد از آن همبازی زننده سرویس، یک برگشت درست انجام میدهد و پس از آن هر بازیکن به نوبه خود بهطور متوالی برگشت صحیح را انجام خواهد داد.
نت
یک رالی در موارد زیر یک «نت» محسوب میشود در صورتیکه توپ در سرویس در حین عبور از محوطه تور، به آن برخورد کند، مشروط بر آنکه سرویس به درستی اجرا شده باشد یا گیرنده توپ یا همبازی او در توپت انسداد ایجاد کند.
درصورتیکه سرویس زمانی اجرا شود، گیرنده سرویس با همبازی او آمادگی لازم را نداشته و هیچگونه اقدامی در جهت وارد کردن ضربه به توپ انجام ندهند.
در صورتیکه بنا به دلایلی که خارج از کنترل بازیکن است، سرویس غیر صحیح یا برگشت غیر صحیح یا عملی مغایر با قوانین بازی صورت گرفته باشد.
در صورتیکه بازی توسط داور یا کمک داور متوقف شود،
بازی را در موارد زیر میتوان متوقف ساخت: به منظور تصحیح اشتباهی که در سرویس، دریافت یا زمین رخ دادهاست؛ به منظور اعلام سیستم تسریع؛ به منظور اخطار یا جریمه بازیکن؛ اگر عواملی باعث اختلال در شرایط بازی شود به نحوی که در نتیجه رالی تأثیر بگذارد.
امتیاز
به غیر از مواردی که رالی، یک نت محسوب میشود، در موارد زیر بازیکن یک امتیاز کسب میکند:
- اگر حریف او نتواند یک سرویس صحیح اجرا کند.
- اگر حریف او نتواند یک برگشت صحیح اجرا کند.
- اگر پس از آنکه یک سرویس صحیح با یک برگشت صحیح را انجام داد، توپ پیش از آنکه توسط حریف زده شود به جایی غیر از مجموعه تور اصابت کند.
- اگر توپ پس از آنکه توسط حریف زده شد، بدون اصابت با زمین او از خط انتهایی عبور کند.
- اگر حریف مانعی بر سر راه توپ ایجاد کند.
- اگر حریف دو مرتبه متوالی به توپ ضربه وارد کند.
- اگر حریف با طرفی از راکت که سطح آن فاقد لاستیک است به توپ ضربه وارد کند.
- اگر بازیکن مقابل و هر آنچه که پوشیده یا حمل میکند، سطح بازی را حرکت دهد.
- اگر بازیکن مقابل و هر آنچه که پوشیده یا حمل میکند، به مجموعه تور اصابت کند.
- اگر دست آزاد بازیکن به سطح بازی برخورد کند.
- اگر بازیکنان مقابل در مسابقات دو نفره خارج از نوبتی که توسط اولین زننده توپ و اولین گیرنده توپ تعیین شدهاست به توپ ضربه وارد کنند.
- و مواردی که در قسمت مربوط به سیستم تسریع) به آنها اشاره خواهد شد.
گیم
بازی از پنج گیم ۱۱ امتیازی تشکیل میشود. هر بازیکن یا زوجی که زودتر به امتیاز ۱۱ دست یابد، برنده گیم خواهد بود، مگر آنکه دو بازیکن یا هر دو زوج به امتیاز مساوی ۱۰ دست یابند. در این صورت برنده، بازیکن یا زوجی خواهد بود که دو امتیاز پی در پی بیشتر از حریف خود کسب کند.
میز
سطح روی میز که سطح بازی نامیده میشود، باید به صورت مستطیل بوده طول آن ۲/۷۴ متر و عرض آن ۱/۵۲۵ متر باشد. این میز که در سطح افقی قرار میگیرد باید ۷۶ سانتیمتر از زمین ارتفاع داشته باشد. سطح مؤثر بازی کنارههای عمودی میز را در برنخواهد گرفت. سطح بازی میتواند از هر جنسی ساخته شود با این شرط که وقتی یک توپ استاندارد در هر قسمت میز از ارتفاع ۳۰ سانتیمتری رها شود به اندازه ۲۳ سانتیمتر به سمت بالا جهش داشته باشد. سطح بازی باید دارای رنگی یکنواخت به صورت تیره و مات و بدون و بازتاب نور باشد و خط سفید کناری به عرض ۲ سانتیمتر در امتداد طول (لبهٔ ۲/۷۴ متری) و خط سفید انتهایی به عرض ۲ سانتیمتر در امتداد عرض (لبه ۱/۵۲۵ متری) کشیده میشود. سطح بازی به وسیله یک تور عمودی به دو قسمت مساوی تقسیم میشود. این تور موازی با خطوط انتهایی و بهطور یکنواخت از یک طرف میز به طرف دیگر آن کشیده میشود. در بازیهای دو نفره، هر زمین به وسیلهٔ یک خط میانی سفید رنگ به عرض ۳ میلیمتر به دو قسمت مساوی به نام «نیم زمین» تقسیم میشود. این خط میانی به موازات خطوط کناری کشیده خواهد شد و باید جزئی از نیم زمین سمت راست محسوب شود.
مجموعه تور
مجموعه تور شامل تور، ضمائم آن، پایههای مربوط و گیرههایی است که مجموعه تور را به میز متصل میکند. تور باید به وسیلهٔ طنابی که طرفین آن به دوپایه عمودی به ارتفاع ۱۵/۲۵ سانتیمتر بسه شده متصل شود و حد خارجی این دوپایه نیز باید ۱۵/۲۵ سانتیمتر خارج از خط کناری میز باشد. بخش بالای تور در سرتاسر طول آن باید به ۱۵/۲۵ سانتیمتر از سطح بازی ارتفاع داشته باشد. بخش پایین تور، در سرتاسر طول آن باید تا حد امکان به سطح بازی نزدیک بوده و قسمتهای انتهایی دو طرف تور نیز تا حد امکان نزدیک و چسبیده به میلههای نگهدارنده تور باشد.
توپ
توپ باید کروی شکل و قطر ان ۴۰ میلیمتر باشد. وزن توپ باید ۲/۷ گرم باشد. جنس توپ باید از سلولوئید با مواد پلاستیکی مشابه و رنگ آن سفید مات یا نارنجی مات و بدون انعکاس نور باشد. توپ دارای ضریب ارتجاعی ۰٫۹۴ بوده و در مقابل ضربههای محکمی که قریب به ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت سرعت به آن میدهد به خوبی مقاوم میباشد. به دلیل جلوگیری از خطرات ماده سلولوئید تمام مسابقات فدراسیون جهانی از سال ۲۰۱۴ با توپهای پلاستیکی به قطر ۴۰٫۵ میلیمتر با جنس مواد pvcپلاستیکی وبا همان وزن ۲/۷ گرم انجام میشود. به دلیل مشکلات تکنیکی تولید توپهای پلاستیکی فعلاً تنها توپ پلاستیکی تولید شده با کیفیت عالی ساخت شرکت نیتاکو توپ PREMIUM میباشد. از جمله توپ ها ميتران به دونیک باترفلاي فاكس هم اشاره کرد.
راکت
راکت میتواند به هر شکل، اندازه و وزن مورد استفاده قرار گیرد اما تیغه (چوب) آن باید صاف و محکم باشد. حداقل ۸۵ ٪ از ضخامت تیغه راکت (چوب راکت) باید از چوب طبیعی باشد. یک لایه چسبانک در میان تیغه راکت میتواند به کمک مواد الیافی مانند الیاف کربن، الیاف شیشه، یا کاغذ فشرده، محکم و تقویت شود اما این لایه نباید ضخیمتر از ۵/۷ درصد کل ضخامت یا ۵۳/۰ میلیمتر باشد (در این محاسبه هر کدام عدد کمتری باشد در نظر گرفته میشود). هر طرف تیغه یا چوب راکت که برای ضربه زدن به توپ مورد استفاده قرار میگیرد باید از جنس لاستیک معمولی عاجدار که عاج آنها به طرف بیرون است پوشیده شود که در این صورت ضخامت کل آن به انضمام چسب نباید از ۲ میلیمتر تجاوز کند، یا از جنس لاستیک دو لایه با عاجهای به طرف داخل یا خارج بوده که ضخامت کل آن به انضمام چسب نباید از ۴ میلیمتر بیشتر باشد. لاستیک عاجدار معمولی عبارت است از یک لاستیک بدون منفذ از نوع طبیعی یا مصنوعی که عاجهای آن بهطور یکنواخت قرار گرفتهاند. تراکم این عاجها نباید کمتر از ۱۰ عاج و بیشتر از ۳۰ عاج در هر سانتیمتر مربع باشد. مارک های تولید کننده گلت راحت ميتران به فرندشیپ باترفلاي دونیک اشاره کرد.
لاستیک دو لایه عبارت است از یک لایه اسفنج منفذدار که با یک لایهٔ بیرونی لاستیک عاجدار معمولی با ضخامت حداکثر ۲ میلیمتر پوشیده شدهاست. تیغه راکت، لایه بین آن، لایههای پوشش یا لایههای چسب بین آن که در قسمتی از راکت قرار داشته باشند که ضربهها با آن زده میشود، باید یکنواخت بوده و دارای ضخامت یکسانی باشند. سطح رویه یک طرف راکت یا سطح تیغه راکت که رویه نداشته باشد، باید به رنگ قرمز روشن و مات و طرف دیگر آن سیاه باشد. عدم یکنواختی در سطح رویه راکت حتی به صورت جزئی یا عدم یکنواختی در رنگ آن که به دلیل ضربه خوردن یا ساییدگی رخ داده باشد مجاز است مشروط بر آنکه منجر به تغییر در کل خصوصیان سطح رویه راکت نشود. در آغاز هر مسابقه و هر زمان که در طول مسابقه، بازیکن راکتش را عوض کند باید راکتی که میخواهد از آن استفاده کند به حریف اش و داور نشان دهد و اجازه امتحان کردنش را نیز به آنان بدهد.
بازیکنان سرشناس
اسم | جنسیت | ملیت | تعداد پیروزی | |||
---|---|---|---|---|---|---|
تنیس روی میز در بازیهای المپیک تابستانی | مسابقات جهانی تنیس روی میز | جام جهانی تنیس روی میز | ||||
یان اووه والدنر | مرد | سوئد | ۱ (۱۹۹۲) | ۲ (۱۹۸۹, ۱۹۹۷) | ۱ (۱۹۹۰) | |
دنگ یاپینگ | زن | چین | ۲ (۱۹۹۲, ۱۹۹۶) | ۳ (۱۹۹۱, ۱۹۹۵, ۱۹۹۷) | ۱ (۱۹۹۶) | |
لیو گولیانگ | مرد | چین | ۱ (۱۹۹۶) | ۱ (۱۹۹۹) | ۱ (۱۹۹۶) | |
کونگ لینگوی | مرد | چین | ۱ (۲۰۰۰) | ۱ (۱۹۹۵) | ۱ (۱۹۹۵) | |
وانگ نان | زن | چین | ۱ (۲۰۰۰) | ۳ (۱۹۹۹, ۲۰۰۱, ۲۰۰۳) | ۴ (۱۹۹۷, ۱۹۹۸, ۲۰۰۳, ۲۰۰۷) | |
ژانگ یینینگ | زن | چین | ۲ (۲۰۰۴, ۲۰۰۸) | ۲ (۲۰۰۵, ۲۰۰۹) | ۴ (۲۰۰۱, ۲۰۰۲, ۲۰۰۴, ۲۰۰۵) | |
ژانگ جیکه | مرد | چین | ۱ (۲۰۱۲) | ۲ (۲۰۱۱, ۲۰۱۳) | ۲ (۲۰۱۱, ۲۰۱۴) | |
لی شیائوشیا | زن | چین | ۱ (۲۰۱۲) | ۱ (۲۰۱۳) | ۱ (۲۰۰۸) | |
دینگ نینگ | زن | چین | ۱ (۲۰۱۶) | ۳ (۲۰۱۱, ۲۰۱۵, ۲۰۱۷) | ۲ (۲۰۱۱, ۲۰۱۴) | |
ما لونگ | مرد | چین | ۲ (۲۰۱۶|۲۰۲۰) | ۲ (۲۰۱۵, ۲۰۱۷) | ۲ (۲۰۱۲, ۲۰۱۵) |
جستارهای وابسته
- راکت تنیس روی میز
- ما لونگ
- هدیس
- نوشاد عالمیان
- نیما عالمیان
منابع
- ↑ (Hodges 1993، ص. 2)
- ↑ Letts, Greg. "A Brief History of Table Tennis/Ping-Pong". About.com. The New York Times Company. Archived from the original on 10 May 2011. Retrieved 29 August 2010.
- ↑ "Member Associations". ITTF. Archived from the original on 15 December 2014. Retrieved 13 September 2014.
- ↑ Hurt III, Harry (5 April 2008). "Ping-Pong as Mind Game (Although a Good Topspin Helps)". The New York Times. Retrieved 28 August 2010.
- ↑ (International Table Tennis Federation 2011، index 2.5.4 and 2.10)
- ↑ (International Table Tennis Federation 2011، index 3.5.2)
- ↑ "ITTF Handbook for Match Officials 13th edition" (PDF). ITTF. August 2007. Archived from the original (PDF) on 5 April 2012. Retrieved 1 September 2010.
- ↑ (International Table Tennis Federation 2011، index 2.11 and 2.12)
- ↑ (International Table Tennis Federation 2011، index 2.15)
- ↑ (International Table Tennis Federation 2011، index 2.1)
- ↑ "ITTF Technical Leaflet T1: The Table" (PDF). ITTF. May 2013. Archived from the original (PDF) on 25 اكتبر 2013. Retrieved 22 June 2016.
- ↑ Kaminer, Ariel (27 March 2011). "The Joys of Ping-Pong in the Open". The New York Times.
- ↑ "ITTF Technical Leaflet T3: The Ball" (PDF). ITTF. December 2009. p. 4. Archived from the original (PDF) on 4 March 2011. Retrieved 28 July 2010.
- ↑ "Board of Directors Passes Use of 40mm Ball". USA Table Tennis. Retrieved 29 August 2010.
- ↑ 2013 ITTF Branding Guidelines بایگانیشده در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۳ توسط Wayback Machine Accessed 24 May 2014.
- ↑ (International Table Tennis Federation 2011، index 2.4)
- ↑ "ITTF Technical Leaflet T4: Racket Coverings" (PDF). ITTF. August 2010. Archived from the original (PDF) on 14 December 2010. Retrieved 29 August 2010.
- ↑ (International Table Tennis Federation 2011، index 3.4.2.4)
- ↑ "Jan-Ove Waldner's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 11 January 2017. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Deng Yaping's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Liu Guoliang's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Kong Linghui's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Wang Nan's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Zhang Yining's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Zhang Jike's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Li Xiaoxia's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 27 August 2010.
- ↑ "Ding Ning's results of tournaments". ITTF. Archived from the original on 26 November 2016. Retrieved 11 August 2016.