هواوی
فناوریهای هوآوِی (به چینی: 华为技术公司) شرکت چینی چندملیتی فناوری است که در زمینه شبکههای رایانهای و ارتباطات فعالیت دارد. دفتر اصلی این شرکت در شهر شنژن چین قرار دارد. هوآوِی بزرگترین ارائهکننده خدمات ارتباطی (پس از پیشی گرفتن از اریکسون در سال ۲۰۱۲) و یکی از پیشروترین تولیدکنندگان فناوری در جهان است.
نام بومی | 華為技術公司 |
---|---|
نوع | سهامی خاص |
صنعت | تجهیزات مخابراتی تجهیزات شبکه صنعت نیمهرسانا لوازم الکترونیکی مصرفی |
بنا نهاده | ۱۹۸۷ میلادی |
بنیانگذاران | رن ژنگفی |
دفتر مرکزی | شنژن، چین |
محدودهٔ فعالیت | جهانی |
محصولات | خدمات مدیریت فناوری چندرسانهای تلویزیون های هوشمند سیستم عامل هارمونیEMUI مودم هوآوِی تلفن همراه هوشمند ساعتهای هوشمند هوآوِی خودرو هوآوِی |
درآمد | ۷۵ میلیارد دلار (۲۰۱۶) |
سود | ۵ میلیارد دلار (۲۰۱۶) |
مجموع دارایی | ۶۳ میلیارد دلار (۲۰۱۶) |
تعداد کارکنان | ۱۸۰،۰۰۰ نفر (۲۰۱۶) |
شرکتهای وابسته | هایسیلیکون |
وبگاه |
هوآوِی بیش از ۱۸۰٬۰۰۰ کارمند در سراسر جهان دارد که حدود ۴۶٪ درصد در بخش پژوهش و توسعه کار میکنند. این شرکت حدود ۲۰ مؤسسه پژوهش و توسعه در کشورهای چین، ایالات متحده، آلمان، سوئد، هند، روسیه و ترکیه دارد و در سال ۲۰۱۱ در حدود ۳٫۷۴ میلیارد دلار در پژوهش و توسعه سرمایهگذاری کرد.
در سال ۲۰۱۰ هوآوی سود ۳٫۷ میلیارد دلار را ثبت کرد. کالاها و خدماتش در ۱۴۰ کشور بهکار گرفتهشده و هماکنون ۴۵ شرکت از ۵۰ شرکت اپراتور مخابراتی بزرگ جهان، از تجهیزات هوآوِی بهره میبرند.
در اکتبر ۲۰۱۱، والاستریت ژورنال در مقالهای این شرکت را ارائهدهنده خدمات سانسور به دولت ایران معرفی کردهاست. هوآوی از سال ۲۰۰۷ بهطور پیوسته در مدیریت ترافیک شبکه مخابراتی در مراسم حج با STC همکاری میکند.
تاریخچه
در طول سال ۱۹۸۰ دولت چین یک استراتژی چندگانه برای گسترش زیرساختهای مخابراتی در کشور خود داشت. در پایان سال ۱۹۸۰، چندین گروه پژوهشی چینی در تلاش برای بدست آوردن توسعه و فناوری از راه سرمایهگذاری با شرکتهای خارجی بودند؛ تا آنجا که سرانجام رن ژنگفی معاون و مدیر پیشین ارتش آزادیبخش در سال ۱۹۸۷ یک شرکت مخابراتی در شنژن چین، ساخت. او بهجای تکیه بر سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی برای تضمین انتقال فناوری، با پژوهش و تکیه بر توسعه بومی تأسیس شرکت خود را کلید زد. در زمانی که ۱۰۰٪ فناوری از راه دور چین از راه واردات انجام میشد، رن ژنگفی به این موضوع امیدوار بود که بتواند یک شرکت مخابراتی چینی که قابلیت رقابت با رقبای خارجی را داشته باشد بسازد.
انتقاد و جنجالها
هواوی برای جنبههای مختلف فعالیت خود با انتقاد روبرو شدهاست، برجستهترین مناقشه مربوط به ادعاهای ایالات متحده در مورد محصولات این شرکت به عنوان فعالیت جاسوسی برای دولت چین است. مدیران هواوی پیوسته این ادعاها را تکذیب کردهاند، با بیان اینکه این شرکت تاکنون هیچ درخواستی از دولت چین برای جاسوسی در تجهیزات خود دریافت نکردهاست، از انجام این کار خودداری میکند و قانون چین آنها را مجبور به انجام این کار نمیکند.
توسعه فناوری سوئیچینگ
هوآوِی در پی بستن قرار دادی برای ساخت نخستین شبکه مخابراتی در چین با ارتش آزادیبخش چین همواره در حال مذاکره بود. آن گفته رن ژنگفی که فناوری سوئیچینگ مهمترین ابزار امنیت ملی است و کشوری که تجهیزات سوئیچینگ خود را نداشته باشد مثل آن است که فاقد ارتش یا نیروی نظامی است باعث شد که دیدارهایی را با رئیسجمهور خلق چین داشته باشد و آنها سرانجام موفق به عقد قرار داد با دولت و ارتش آزادیبخش شدند.
گسترش جهانی
در سال ۱۹۹۷، هوآوی نخستین قرارداد بینالمللی خود را در زمینه ارائه محصولات شبکه خط ثابت با شرکت هنگکنگی Hutchison Whampoa امضاء کرد. پس از آن در همان سال محصولات وایرلس مبتنی بر GSM را راهاندازی کرد و در نهایت برای ارائه CDMA و UMTS گسترش یافت. در سال ۱۹۹۹، این شرکت مرکز تحقیق و توسعه (R&D) را در بنگلور هند به منظور توسعه دامنه گستردهای از نرمافزارهای مخابراتی تأسیس کرد. از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ با IBM در راستای مشاوره مدیریتی و تحول قابل توجه مدیریتی و ساختار توسعه محصول قرارداد بست. در سال ۲۰۰۰ هوآوی سرعت گسترش خود به بازارهای جهانی افزایش داد که بیش از ۱۰۰ میلیون دلار را بدست آورد و یک مرکز R&D را در استکهلم سوئد تأسیس کرد. در سال ۲۰۰۱ هوآوی چهار مرکز R&D در ایالات متحده تأسیس کرد، در سال ۲۰۰۴ هوآوی به گسترش بینالمللی خود با قراداد ساخت شبکه نسل سوم اپراتور موبایل Telfort هلند ادامه داد. این قرارداد بیش از ۲۵ میلیون دلار ارزش داشت که نخستین قرارداد با یک شرکت اروپایی بود. در سال ۲۰۰۵، برای اولین بار سفارشهای قرارداد بینالمللی از فروش داخلی پیشی گرفت. هوآوی یک توافقنامه چارچوب بینالمللی را با ودافون امضاء کرد. در ماه مه ۲۰۰۸ هوآوی و اپتوس مرکز نوآوری تلفن همراه را در سیدنی استرالیا گسترش دادند. در سال ۲۰۰۸، این شرکت اولین استقرار خود در فناوری UMTS/ HSPA را در مقیاس بزرگ جهانی در آمریکای شمالی برای ارائه نسل بعدی شبکههای وایرلس TELUS جدید و در بل کانادا با دسترسی سرعت بالای تلفن همراه ایجاد کرد.
سال ۲۰۰۳ حجم قراردادهای این شرکت به رقم قابلتامل ۸/۳ میلیارد دلار رسیده بود که نسبت به سال پیش از آن ۴۲ درصد رشد داشته و بالغ بر یک میلیارد دلار از این رقم، یعنی حدود ۲۷ درصد از این قراردادها مربوط به کشورهای خارجی بودهاست. نکته جالب اینکه اگر میزان قراردادهای خارجی هوآوی را در همین سال با سال پیش از آن مقایسه کنیم، معلوم میشود که درآمدهای برونمرزی هوآوی حدود ۹۰ درصد رشد داشتهاست و این به معنی آن است که هوآوی در سال ۲۰۰۳ به عنوان یک چهره خوشنام در سطح بینالمللی ظاهر شدهاست. پیشبینی مدیران هوآوی این است که فروش برونمرزی این شرکت در سال میلادی جاری، همین میزان از رشد را از آن خود کرده و نزدیک به ۲ میلیارد دلار خواهد رسید. تکرار جهش تقریباً صددرصدی فروش خارجی هوآوی پیام معنیداری برای کارشناسان اقتصادی دارد و آن اینکه هوآوی قصد تسخیر سریع بازارهای منطقه را دارد. حضور ۸ دفتر مرکزی بینالمللی و ۵۰ دفتر نمایندگی هوآوی در کشورهای مختلف جهان موید این فرضیه است. یک نکته جالب دیگر در کسب وکار هوآوی، نحوه مهرهچینی مراکز R&D این شرکت در سراسر جهان است که خبر از استراتژی بلندمدت این شرکت برای رویارویی با غولهای صنعت فناوری اطلاعات در کشورهای صنعتی میدهد.
آمار جدیدی که از سوی هوآوی اعلام شده بیان میکند که این شرکت تنها در ششماهه ابتدایی سال ۲۰۲۰ موفق به فروش ۱۰۵ میلیون گوشی هوشمند و رسیدن به رتبه اول در میان تمام شرکتهای فعال در این حوزه شدهاست.
در جریان نشستی که در کنفرانس فناوری اطلاعات چین در سال ۲۰۲۰ برگزار شد، «یو چن دونگ» به عنوان مدیر عامل بخش کالاهای مصرفی شرکت هوآوی به صورت رسمی اعلام کرد که این شرکت در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ موفق به کسب سودی معادل ۲۵۵٫۸ میلیارد یوآن (۳۶٫۷ میلیارد دلار) شده و با فروش ۱۰۵ میلیون دستگاه گوشی هوشمند، به رتبه اول در میان تمام تولیدکنندگان گوشی هوشمند در سراسر دنیا رسیدهاست.
علاوه بر این، شرکت هوآوی توانسته در جریان سهماهه دوم سال ۲۰۲۰ نیز با کنار زدن رقیب کرهای خود به این عنوان دست پیدا کند. این اتفاق منجر به رسیدن محصولات هوآوی به جایگاه «پرفروشترین گوشیهای هوشمند جهان» در این بازه زمانی شدهاست.
بنابر آمار رسمی منتشر شده توسط مؤسسه IDC، هوآوی در سهماهه دوم سال ۲۰۲۰ شمار ۵۵٫۸ میلیون دستگاه فروخته و با این آمار به سهمی معادل ۲۰٫۲ درصد از کل بازار گوشیهای هوشمند رسیدهاست. در این میان فروش داخلی هوآوی سهمی ۴۵ درصدی را از بازار گوشیهای هوشمند چین به دست آورده، همچنین آمار IDC نشان میدهد که عمده سود هوآوی در گروه محصولات میانردهٔ رو به بالا بودهاست.
به نظر میرسد تمرکز بیش از پیش هوآوی در زمینه توسعه اکوسیستمی شامل انواع دستگاهها از جمله لپ تاپ، تبلت، ساعت، هدفون و غیره که به راحتی نیز به یکدیگر متصل میشوند، از جمله سیاستهای هوآوی بوده که تاکنون ثمرات مثبتی در رشد درآمد این شرکت داشتهاست.
فروش برند آنر
هواوی در سال ۲۰۲۰ زیر برند محبوب خود یعنی شرکت آنر را فروخت؛ زیرا بتواند به عنوان شرکتی مستقل و جدا از هواوی فعالیت کند. این تصمیم هواوی تنها برای احداث و توسعه بخشهای پژوهشی محصولات جدید است. هماکنون شرکت آنر در حال مذاکره با شرکتهای آمریکای شمالی برای فعالیت در بازار خارجی است.
سرمایهگذاری و مشارکت
تمرکز اصلی شرکت هوآوی ساخت تلفن همراه و ایجاد شبکه از طریق مشارکت بود. در ماه مارس سال ۲۰۰۳ شرکت هوآوی طی یک سرمایهگذاری مشترک با شرکت ۳کام که یک شرکت آمریکایی در زمینه ارتباطات و شبکه بود، تمرکز خود را بر تحقیق و توسعه و تولید و فروش محصولات شبکه داده متمرکز کردند. این شرکت در سال ۲۰۰۶ به هوآوی واگذار شد. در سال ۲۰۰۶ سهام شرکت نوکیا زیمنس ۵۱٪ و هوآوی ۴۹٪ بود و این برای هوآوی معنای پیشرفت میداد. هواوی به عنوان شرکتی که متعلق به کارمندان خود است، بواسطه اتحادیه سرمایهگذاری و هلدینگ با مسئولیت محدود خود و با اجرای طرح سهامداری کارمندان، در حدود ۹۶۷۶۸ کارمند سهامدار را شامل میشود. شایان ذکر است که این طرح تنها مختص کارمندان است و سایر شرکتهای دولتی و خصوصی خارج از هواوی در آن سهیم نیستند.
مراکز خدمات پس از فروش رسمی هوآوی در ایران
لیست کلیه مراکز خدمات پس از فروش رسمی هوآوی ایران در این صفحه قابل دسترس است. مراکز خدمات پس از فروش رسمی هوآوی
شرکا و مشتریان
- گروه بیتی
- ودافون
- موتورولا
- فرانس تلکام
- تی-موبایل
- تالک تالک
- پرتغال تلکام
- کاکز کامینیوکیشنز
- بل کانادا
- کلر وایر
کالاهای تولیدی
هوآوی محصولات مصرفی گوناگونی برای استفادهٔ مصرفکنندگان نهایی (عموم مردم) شامل انواع مختلفی از مودم usb، مودم بیسیم، ماژولها، set-top box، ترمینالهای بیسیم، گوشیهای تلفن همراه و محصولات ویدئویی را به بازار عرضه کردهاست. هوآوی در سال ۲۰۱۰، ۱۲۰ میلیون دیوایس را به سراسر جهان عرضه کردهاست. از ۳۰ میلیون تلفن همراه که ۳٫۳ میلیون آن اسمارت فون بودند به بازارهای ژاپن، ایالات متحده و اروپا عرضه شدند.
مسئولیت اجتماعی شرکتی
به عنوان بخشی از حمایت بینالمللی برای فناوری و آموزش مخابرات، هوآوی کمکهای مالی و تجهیزاتی را به شماری از مراکز دانشگاهی و آموزشی در کشورهایی مانند کنیا، هند، اندونزی، بنگلادش و نیجریه ارائه مینماند. در ایالات متحده آمریکا، هوآوی از سال ۲۰۰۸ به عنوان حامی مالی شروع به حمایت از برنامه آینده ارتباطات مؤسسه فناوری ماساچوست (یک تحقیق در زمینه آینده صنعت ارتباطات) نمود.
در سال ۲۰۱۰ هوآوی به کمیسیون پهنای باند برای توسعه دیجیتال که توسط اتحادیه بینالمللی مخابرات و یونسکو برای حمایت از توسعه پهنای باند در کشورهای در حال توسعه تشکیل شده بود پیوست. در همان سال هوآوی به کنسرسیوم تماس سبز که یک گروه صنعتی برای کمک به تولید شبکههای ارتباطی با کارآمدی انرژی بیش از ۱۰۰۰ برابر شبکههای امروزی است ملحق شد.
در ژوئن سال ۲۰۱۱ هوآوی یک قرارداد ۵ ساله برای ارائه خدمات مشارکتی، تجهیزات و فناوری تخصصی به ارزش بیش از ۱٫۴ میلیون دلار با دانشگاه کارلتون کشور کانادا به امضاء رساند. این قرارداد به منظور نشر پژوهشهای تخصصی آزمایشگاهی جهت فناوری و رایانش ابری بود. در همان ماه، هوآوی مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR) خود را برای سال ۲۰۱۰ منتشر کرد.
حامی مالی
هوآوی در لیگ بوندس لیگا حامی باشگاه بروسیا دورتموند است. از ۱۵ دسامبر ۲۰۱۳ هوآوی در ای لیگ استرالیا حامی مالی باشگاه فوتبال ولینگتون فونیکس است و در لالیگا حامی تیم اتلتیکو مادرید است.
در کشورها
ایران
از آغاز بهوجود آمدن هواوی شرکت مخابرات ایران با این شرکت چینی همکاریهای بسیاری داشته و بیشتر آنتنهای BTS تلفن همراه در ایران از این شرکت خریداری شدهاست. شرکت مبیننت و ایرانسل ارائهدهنده اینترنت وایمکس مودمهای خود را از این شرکت خریداری و ارائه نمودهاست.
در مرداد ۱۳۹۹ در مراسم رونمایی از گوشی موبایل P40 Pro آقایینیا (مدیر Huawei device در ایران) اعلام کرد از شهریور ۹۹ محصولات هواوی با گارانتی اصلی خود شرکت عرضه میشود و خبری از گارانتیهای شرکتی نخواهد بود.
در ۲۸ ژانویه ۲۰۱۹ وزارت دادگستری آمریکا ادعانامه ای شامل ۱۳ مورد اتهام علیه شرکت هوآوی و منگ وانژو و مدیر ارشد شرکت هوآوی که در کانادا منتظر محاکمه بود تنظیم کرد. این اتهامات از جمله شامل کلاهبرداری بانکی و نقل و انتقالات پولی، کارشکنی در مسیر عدالت و سرقت فناوری از شرکت آمریکایی «تی موبیل» است. آمریکا خانم منگ و شرکت گوشی هواوی را متهم به دور زدن تحریمهای ایران در حد فاصل سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ کردهاست. ادعانامه وزارت دادگستری آمریکا میگوید که هوآوی، آمریکا و یک بانک بینالمللی را در مورد روابط با دو زیرمجموعه اش به نامهای «هوآوی دیوایس یو اس ای» و «اسکای کام تک» برای انجام معامله با ایران گمراه کرد. همچنین ادعا شدهاست که هوآوی، یک فناوری شرکت بزرگ «تی موبیل» آمریکا که از آن برای تست کردن قابلیت دوام تلفنهای همراه استفاده میشود را سرقت کرده. این فناوری به نام «تپی» (Tappy) برای تست کردن تلفنها، اثری مثل انگشتان دست انسان را روی تلفن شبیهسازی میکند. هوآوی میگوید که این دو شرکت در سال ۲۰۱۷ این اختلاف را حل و فصل کردند.
ساعت هوشمند
فناوری های ساعت هوشمند هوآوی، نه تنها میتوانند وضعیت سلامتی خود را پایش کنند، بلکه چرخه خواب و وضعیت استرس خود را نیز بهبود دهند. انواع ساعت های هوشمند هوآوری موجود در ایران که در سایت فارسی هوآوی درج شده است. ساعت های هوشمند هوآوی
جستارهای وابسته
- منگ وانژو
منابع
- ↑ "Who's afraid of Huawei?". The Economist. 3 August 2012. Retrieved 3 August 2012.
- ↑ "Huawei 2010 Profit Gains 30% on Higher International Sales". Businessweek. 17 April 2011. Retrieved 28 September 2011.
- ↑ "2010 Corporate Social Responsibility Report" (PDF). Huawei.com. Huawei. 2010. Retrieved 28 September 2011.
- ↑ "Research & Development". Huawei.com. Huawei. Archived from the original on 12 October 2011. Retrieved 28 September 2011.
- ↑ "HUAWEI UET joint Telecom IT Center(HUTIC)". kics.edu. Al-Khawarizmi Institute of Computer Science. Archived from the original on 25 September 2011. Retrieved 28 September 2011.
- ↑ Vance, Ashlee; Einhorn, Bruce (15 September 2011). "At Huawei, Matt Bross Tries to Ease U.S. Security Fears". Businessweek. Retrieved 28 September 2011.
- ↑ "Chinese Tech Giant Aids Iran". 19 Oct 2011. Retrieved 19 Oct 2011.
- ↑ [۱]
- ↑ Peilei Fan, “Catching Up through Developing Innovation Capacity: Evidence from China’s Telecom Equipment Industry,” Technovation 26 (2006): 359–368
- ↑ Sanger، David E؛ Perlroth، Nicole. «N.S.A. Breached Chinese Servers Seen as Security Threat». The New York Times. دریافتشده در ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۰.
- ↑ "Huawei says it would never hand data to China's government. Experts say it wouldn't have a choice". CNBC (به انگلیسی). Retrieved 12 July 2020.
- ↑ Byford, Sam (2019-02-27). "Huawei chairman accuses American critics of hypocrisy over NSA hacks". The Verge. Archived from the original on 11 June 2019. Retrieved 2019-05-23.
- ↑ "Huawei leader calls out U.S. for privacy contradictions". FierceWireless (به انگلیسی). Archived from the original on 24 May 2019. Retrieved 2019-05-18.
- ↑ "Huawei Technologies Profit Rises 30%, Led by Higher International Sales". Bloomberg News. 17 April 2011.
- ↑ Marcus Browne (20 May 2008). "Optus opens up mobile research shop with Huawei". ZDNet Australia.
- ↑ تحریمهای آمریکا هواوی را تحت فشار قرار داده است، اما برای چه مدت؟خبرگزاری افراد نیوز.دریافت شده در ۱ اکتبر ۲۰۲۲
- ↑ "هواوی ایران". Archived from the original on 28 November 2013. Retrieved 4 November 2013.
- ↑ «هواوی». تکولایف. ۲۰۲۱-۱۲-۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۱-۰۵.
- ↑ فروش ۱۰۵ میلیون گوشی هوشمند در نیمه اول 2020
- ↑ Huawei Picked for BT's 21CN. Light Reading. 28 April 2005.
- ↑ Vodafone, Huawei sign deal for 3G handsets. ZDNet News. 15 February 2006. بایگانیشده در ۱۶ مه ۲۰۰۷ توسط Wayback Machine
- ↑ Huawei Meets Vodafone's Needs. Light Reading. 22 November 2005.
- ↑ Motorola exec's domain is profitable, if not sexy. Chicago Tribune. 12 November 2006.
- ↑ Huawei wins first major German deal. China Daily. 16 November 2006.
- ↑ France Telecom adds China's Huawei to pool of UMTS equipment suppliers – report. AFX News Limited. 1 February 2007. بایگانیشده در ۴ فوریه ۲۰۰۷ توسط Wayback Machine
- ↑ "گوشیهای هوئاوی". Archived from the original on 2 March 2015. Retrieved 2 March 2015.
- ↑ «شرکت هوئاوی».
- ↑ توییت اکانت رسمی مجله پیوست
- ↑ «دادگستری آمریکا شرکت هوئاوی را به کلاهبرداری متهم کرد». بیبیسی فارسی. دریافتشده در ۲۸ ژانویه ۲۰۱۹.