ساعت هوشمند
ساعت هوشمند (به انگلیسی: Smartwatch) نوعی ساعت مچی غیرشماتهای است که علاوهبر نشان دادن زمان توانایی انجام برخی پردازشها از نوع دستیار دیجیتال شخصی را نیز دارد.
پخش رادیو، موقعیتیابی جیپیاس، تلفن همراه، دوربین، ترمومتر، پخش موزیک و صوت، صفحه لمسی، بازیهای رایانهای و سیستم عامل از نوینترین نوآوریها در دنیای این محصولات برشمرده میشود.
برخی از ساعتهای هوشمند همانند رایانه قابلیت برقراری ارتباط با سایر دستگاههای الکترونیکی را از طریق بلوتوث یا وایفای و یا متصل شدن با برنامههای اندرویدی را دارند.
تاریخچه ساعت هوشمند
اولین ساعت های هوشمند را می توان همان ساعت هایی دیجیتالی که در دوران کودکی به دور دست خود می بستیم دانست. این ساعت ها دیجتالی بودند و روی بسیاری از آن ها ماشین حساب وجود داشت. ساعت های دیجیتالی ای بودند که می توانستید با آن بازی کنید. اما شاید بتوانیم اولین ساعت هوشمند به معنای واقعی را ساعت هوشمند سیکو بدانیم.
Pulsar یکی از برندهایی است که سیکو آنرا سال 1978 خرید. با نگاه به NL C01 یک گجت اولیه را میبینیم که تقریبا هیچ چیز برای ارائه ندارد. ولی این ساعت در زمان خود حرف های زیادی برای گفتن داشته است. این ساعت قادر به ذخیره 24 رقم اطلاعات بود و پس از مدت کمی از حضورش در سال 1982، سال 1984 مدلهای UC-2000 و 1985 مدل UC-3000 جای آن را گرفتند. هر دوی این ساعتها با ایدههای جاهطلبانه آمده بودند و یک داک آنها را همراهی میکرد که مجهز به یک پرینتر حرارتی و شکاف حافظه نواری بود.
بعدها سیکو یک مدل ساعت هوشمند به نام Data 2000 را معرفی کرد که تا 2000 رقم را ذخیره میکرد و اصلا به همین دلیل نام آن را Data 2000 گذاشته بودند. در سال 1984، سیکو اولین مدل از ساعت های هوشمندش را که قابلیت اتصال به کامپیوترهای آن زمان را داشت با نام RC-1000 معرفی کرد.
در حال حاضر شرکت های معتبری همچون:سامسونگ،اپل،الجی،ایسوس،هواوی،موتورولا،ایسر،لنوو،سونی،مایکروسافت،کوالکام و ... ساعت های هوشمندی تولید میکنن که همه روزه در حال پیشرفت و بروزرسانی می باشند.
سازگاری با گوشی هوشمند
یکی از مهمترین عواملی که باید هنگام خرید ساعت هوشمند در نظر بگیرید این است که آیا ساعت مورد نظر با گوشی هوشمند شما سازگار است یا خیر، زیرا برای دسترسی به تماس های دریافتی، پیامک ها، ایمیل ها و برنامه ها باید گوشی و ساعت هوشمند را با یکدیگر سینک کنید.
خوشبختانه، سازگاری متقابل انواع ساعت های هوشمند با گوشی های هوشمند بهتر از گذشته است، اما هنوز نکاتی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
اگر از کاربران آیفون هستید، اپل واچ بهترین گزینه است. ساعت های اپل از گوشی های اندرویدی به خوبی پشتیبانی نمیکند، اگرچه راه هایی برای دستیابی به برخی قابلیت های محدود وجود دارد. اگر به تلفن هوشمند علاقه ای ندارید، اما میخواهید یک ساعت هوشمند خریداری کنید، می توانید از قابلیت Family Setup جدید اپل استفاده کنید، که به موجب آن می توان چندین ساعت اپل را به یک آیفون متصل کنید.
ساعت های سامسونگ دارای سیستم عامل Tizen هستند. همانطور که ساعت های اپل از آیفون بهترین پشتیبانی را میکند، گوشی های سامسونگ هم از این قاعده مستثنی نیستند. با این حال، سازگاری خوب منوط به برند و سیستم عامل گوشی و ساعت هوشمند شماست.
Wear OS سیستم عامل ساعت هوشمند گوگل است و تقریبا با تمامی گوشی های هوشمند سازگار است. با همه برند های اندروید هماهنگ است و کاربران آیفون نیز تجربه نسبتا خوبی با آن خواهند داشت، اما باید بدانید برخی ویژگی ها را از دست خواهید داد، بنابراین بررسی و نظرات کاربران را قبل از خرید حتما بخوانید. به عنوان مثال، شما قادر نخواهید بود به پیامها، از طریق متن یا صدا پاسخ دهید، این موضوع برای کاربران اندروید هم صدق میکند.
چند مدل ساعت هوشمند
- galaxy watch active 2
- پبل
- سامسونگ گلکسی گیر
- motorola moto 360
- اپل واچ
- نورمس NURKELO GW33
- نورمس NURKELLO NY10
- sony smart watch 3
- aner band
- ساعت هوشمند مودیو مدل MW01
- ساعت هوشمند مدل D20
- ساعت هوشمند مدل T500
- ساعت هوشمند تی سریز مدل A1