مریم جعفرخانی کرمانی
مریم جعفرخانی کرمانی دارای دکتری بیوتکنولوژی گیاهی، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و مدیر تولید و توسعه یافتههای تحقیقاتی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی است. او از سال ۱۳۸۴، تا کنون به عنوان عضو هیئت علمی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و هماهنگکننده شبکهٔ بیوتکنولوژی کشاورزی ECO مشغول به کار است. مریم جعفرخانی کرمانی به عنوان محقق و پژوهشگر نمونه زن کشور، سال ۱۳۸۷ در زمینه فعالیتهای تحقیقات بیوتکنولوژی از رئیسجمهوری ایران لوح تقدیر دریافت کرد. مریم جعفرخانی کرمانی در اولین انتخابات انجمن گل و گیاهان زینتی ایران در اردیبهشت سال ۱۳۹۲ به عنوان عضو هیئت مدیره انجمن گل و گیاهان زینتی ایران برگزیده شد و به عنوان خزانه دار هیئت مدیره این انجمن مشغول به کار است. وی در دومین انتخابات انجمن گل و گیاهان زینتی ایران نیز، از سوی اعضای «انجمن گل و گیاهان زینتی ایران» برای عضویت در هیئت مدیرهٔ این انجمن مجدداً منتخبشد. «انجمن گل و گیاهان زینتی ایران» فعالیتهای خود را «زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» در دستهبندی علوم پایه، به انجام میرساند.
مریم جعفرخانی کرمانی مریم جعفرخانی کرمانی Maryam J. Kermani | |
---|---|
زادهٔ | ۲۸ ژوئن ۱۹۷۱ کرمان، ایران |
تحصیلات | زیستفناوری گیاهی |
شناختهشده برای | اختراع رز ابری و پروتکل تولید انبوه دوپایه سیب رقمهای مالینگ، و فرایند تولید ارقام گیاهی با روش افزایش میزان ماده وراثتی، و فرایند تکثیر انبوه ۱۵ رقم تجاری رز از طریق کشت بافت، و ایجاد ارقام جدید رز با بکارگیری روشهای کلاسیک و مدرن بیوتکنولوژی |
دین | اسلام |
جعفرخانی کرمانی در سال ۱۳۹۳ دبیر علمی اولین همایش ملی گل و گیاهان زینتی ایران بود، این کنگره تاکنون (سال ۱۳۹۷ هجریشمسی) پی در پی با هدف ارتقاء دانش و ایجاد ارتباط بین متخصصین و محققین داخلی ایرانی و مطرح بینالمللی و معرفی پژوهشها و دستاوردهای جدید در زمینههای مختلف علوم و تولیدات تجاری گل و گیاهان زینتی با تعیین محورهای مختلف در حوزه گل و گیاهان زینتی برگزار شده و در سال ۱۳۹۷ نیز «دومین کنگره بینالمللی» و «سومین کنگره ملی» گل و گیاهان زینتی ایران با همکاری مجری طرح توسعه گلخانههای ایران (معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی) در محلات برگزار شد. ارائه تازههای علمی، همکاریهای نوین و تشریح رویکرد توسعه گلخانههای کشور ایران، در زمینه گل و گیاهان زینتی از ویژگیهای این کنگره هستند، جعفرخانی کرمانی سردبیر مجلهٔ علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی ایران نیز است. مجله علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی، توسط پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی و باهدف اطلاعرسانی پیشرفتها و گسترش علوم مربوطه منتشر میشود؛ و فرایند پذیرش مقاله بدینشکل است که ابتدا مقاله توسط مؤلف فرستاده میشود و پس از مطرح شدن در هیت تحریریه و در صورت تأیید برای داوران منتخب ارسال خواهد شد؛ و نتایج داوری و در صورت لزوم پیشنهادات اصلاحی برای مؤلف ارسال و پس از انجام اصلاحات و در صورت تأیید داور نهایی مورد پذیرش چاپ قرار خواهد گرفت.
فعالیتها
از فعالیتهای مریم جعفرخانی کرمانی میتوان به تحقیقات گسترده او و تیم تحقیقاتی همکارش بر روی به نژادی و اصلاح ارقام گل رز که منجر به ایجاد ارقام جدید شدهاست اشاره نمود. او برای «اولین بار» دانش فنی «تولید انبوه نهالهای سالم سیب با بکارگیری فناوری کشت بافت» را ایجاد نمودهاست، با دانش فنی تولید نهال برتر به روش کشت بافت، افزایش ۳۰ درصدی در عملکرد سیب محقق شد و تحولی بزرگ در عملکرد سیب درختی رخ داد.
وی مجری طرح تولید انبوه واریته گل رز در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران واقع شده در کرج است و با هدف کاهش نیاز بازار کشور ایران به ارقام گل رز خارجی، در این پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، اقدام به تهیه "پروتکل تولید انبوه رز با روش کشت بافت " کردهاست. کشت بافت روشی آزمایشگاهی است که به وسیله آن میتوان انبوه گیاه در حد میلیونها شاخه را در مدت زمان کوتاهی تولید کرد و مزیت اصلی آن در قیاس با روشهای سنتی تکثیر، تهیه گل و گیاهانی عاری از هرگونه بیماری و آلودگی است، و در این روش گیاهان در شرایط آزمایشگاهی در درون شیشه قرار گرفته و با تنظیم هورمونهای رشد و املاح و نمکها در شرایط محیطی کنترل شده در تمام فصلهای سال قابل تکثیر هستند و گیاهان کشت بافتی پس از ریشه دار شدن به گلخانههای سازگار و در نهایت به گلخانههای تجاری برای تولید گل شاخه بریده منتقل میشوند.
دانش فنی تولید انبوه گل رز با روش کشت بافت برای ارقام بازار پسند توسط محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تهیه شدهاست.
ایجاد تحول با تولید نهالهای باغات سیب به روش کشت بافت
افزایش ۳۰ درصدی عملکرد باغات سیب از طریق تولید نهالهای برتر به روش کشت بافت، از جمله نتایج فعالیتهای مریم جعفرخانی کرمانی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی است و به گزارش خبرگزاری ایسنا، با انتقال دانش فنی تولید نهال سیب مالینگ از طریق کشت بافت به بخش خصوصی ایران شرکتهای دریافتکننده این دانش فنی اقدام به تولید نهالهای سالم و شناسنامهدار کردهاند و با عرضه این فناوری میتوان بازسازی نهالستانها را در طی ۸ تا ۹ سال کامل کرده و تولید سیب کشور ایران را با حفظ سطح زیر کشت، تا میزان ۲ برابر (یعنی افزایش ۱۰۰ درصدی) افزایش داد. با دانش فنی تولید نهال برتر به روش کشت بافت و افزایش ۳۰ درصدی در عملکرد سیب تحولی بزرگ در عملکرد سیب درختی ایران رخ داد. مریم جعفرخانی کرمانی، مجری این طرح که برای اولین بار دانش فنی «تولید تولید انبوه نهالهای سالم سیب با بکارگیری فناوری کشت بافت» را ایجاد نموده و آن را به شرکتهای بخش خصوصی منتقل کرد، در گفتگو با خبرگزاری ایسنا اظهار کرد، انتظار میرود با بازسازی باغات قدیمی و احداث باغهای جدید در جهت کم کردن فاصله عملکرد سیب ایران، از ۱۶ تن در هکتار در بهمن ۱۳۸۷ به ۳۲ تن در هکتار در وضعیت ایدئال دست یافت.
دستاوردهای علمی
- تولید ۴ رقم جدید رز (دو تتراپلوئید از گیاهان دیپلوئید: 'Thérèse Bugnet' و 'Pink Surprise'و دو هگزاپلوئید از گیاهان تریپلوئید: 'Alister Stella Gray x Abraham Darby' و 'New dawn') که در حال حاضر در کمپانی دیوید آستین در برنامههای اصلاح رز مورد استفاده قرار میگیرند. (سال: ۲۰۰۱)
- تولید ۱ رقم جدید رز (گیاه هگزاپلوئید از گیاه تریپلوئید 'Iceberg').
- ثبت اختراع «پروتکل تولید انبوه دوپایه سیب رقمهای مالینگ مرتون ۱۰۶ و 111 (MM111 and MM106) از طریق کشت بافت» در سازمان علمی، پژوهشهای صنعتی
- ثبت اختراع «فرایند تولید ارقام گیاهی با روش افزایش میزان ماده وراثتی»
- ثبت اختراع «فرایند تکثیر انبوه ۱۵ رقم تجاری رز از طریق کشت بافت»
- کشف گونه جدید رز با نام R. abrica و ثبت آن در مجله رستنیها (به عنوان همکار)
- تدوین پروتوکل تولید انبوه نهالهای سالم سیب با بکارگیری فناوری کشت بافت
دستاوردهای در سطح پایلوت یا تولید آزمایشگاهی
- تدوین پروتوکل تولید انبوه عناب با بکارگیری فناوری کشت بافت
جوایز
- دریافت جایزه زن نخبه و برگزیده از رئیسجمهور برای تدوین پروتوکل تولید انبوه پایههای سیب و انتقال آن به بخش خصوصی در سال ۱۳۸۷
- دریافت تقدیر نامه از وزیر جهاد کشاورزی برای دستیابی به پروتوکل تولید انبوه ارقام تجاری و بازار پسند رز از طریق تکنیک کشت بافت در سال ۱۳۹۰
- کسب عنوان پژوهشگر برتر وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۰
نگارخانه
گل رز در فرشی بافته شده در شهر راور در استان کرمان
کشتبافت گیاه ارغوان
جستارهای وابسته
- رده:اکو
منابع
- ↑ «ایجاد ارقام جدید رز با بکارگیری روشهای کلاسیک و مدرن بیوتکنولوژی». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به اردو). ۲۰۱۶-۰۹-۱۰. ص. ۱–۱۲۴ص٫. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- ↑ «ایجاد ارقام جدید رز با بکارگیری روشهای کلاسیک و مدرن بیوتکنولوژی». Google Search (به عربی). دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- ↑ http://www.nigeb.ac.ir/c/document_library/get_file?uuid=7e69d62d-e30d-4e39-b5ac-edc6edc245e7&groupId=10125
- ↑ Jamejam، جام جم (۲۰۱۲-۰۲-۲۵). «کشتِ بافت، تولید سیب را متحول میکند». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۹.
- ↑ http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:u8khptxQkjIJ:jamejamonline.ir/online/671192773567243767/کشتِ-بافت،-تولید-سیب-را-متحول-میکند+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=ir&client=firefox-b
- ↑ http://jamejamonline.ir/online/671192773567243767/کشتِ-بافت،-تولید-سیب-را-متحول-میکند
- ↑ Jamejam، جام جم (۲۰۱۲-۰۲-۲۵). «کشتِ بافت، تولید سیب را متحول میکند». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- ↑ http://www.magiran.com/ppdf/nppdf/2835/p0283533570121.pdf
- ↑ https://ecoabn.org/page/message-of-the-eco-abn-coordinator
- ↑ https://ecoabn.org/
- ↑ «انجمن گل و گیاهان زینتی ایران». انجمن گل و گیاهان زینتی ایران. ۲۰۱۸-۱۲-۰۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ «انجمن گل و گیاهان زینتی ایران رتبهبندی و جایگاه علمی». saref.ir. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ «دومین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران در آبان ماه 1397 برگزار میشود». معاونت باغبانی. بایگانیشده از اصلی در ۱۳ دسامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ آنلاین، مراسم (۲۰۱۸-۱۰-۲۵). «دومین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران 1». مراسم آنلاین. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ «نسخه آرشیو شده» (PDF). بایگانیشده از اصلی (PDF) در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۸.
- ↑ «مجله علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی ایران». مجله علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی ایران. ۲۰۱۸-۱۱-۲۸. بایگانیشده از اصلی در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- ↑ «دانشیار». پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی. ۲۰۱۰-۰۵-۳۱. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- ↑ «تحول در عملکرد سیب درختی از طریق اشاعه دانش فنی تولید نهال برتر به روش کشت بافت». سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. ۲۰۱۸-۱۱-۲۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- ↑ «افزایش 30 درصدی عملکرد باغات سیب از طریق تولید نهالهای برتر به روش کشت بافت». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۶-۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ «افزایش 30 درصدی عملکرد باغات سیب از طریق تولید نهالهای برتر به روش کشت بافت». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۶-۱۹. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ «تحول در عملکرد سیب درختی از طریق اشاعه دانش فنی تولید نهال برتر به روش کشت بافت». سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. ۲۰۱۸-۱۲-۰۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ «دانشیار». پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی. ۲۰۱۰-۰۵-۳۱. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ «دستیابی محققان ایرانی به دانش فنی تولید انبوه نهال پایههای مالینگ - مرتون سیب». ایسنا. ۲۰۰۹-۰۱-۲۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۷.
- ↑ https://lieth.ucdavis.edu/pub/RepLim/RepLim052%20RoseSympReport.pdf
- ↑ Khosravi, Pegah; Kermani, Jafarkhani; Nematzadeh, Gorban Ali; Bihamta, Mohammad Reza (2007-04-01). "A Protocol for Mass Production of Rosa hybrida cv. Iceberg Through in vitro Propagation". Iranian Journal of Biotechnology (به انگلیسی). 5 (2): 100–104. ISSN 1728-3043. Retrieved 2018-11-28.
- ↑ «نسخه چاپی خبر تولید نهال سیب از نقطه صفر تا 100 در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار گرفت - فارس ورزشی». خبرگزاری فارس. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ↑ ایران, شبکه خبری صنایع غذایی. "تولید نهال سیب از نقطه صفر تا 100 در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار گرفت". شبکه خبری صنایع غذایی ایران (به پشتو). Retrieved 2018-11-26.
- ↑ «با تقدیر از 11 پژوهشگر کشاورزی محققان نمونه وزارت جهاد کشاورزی معرفی و تقدیر شدند». ایسنا. ۲۰۱۱-۱۲-۲۰. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ↑ http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LTE-0altzvUJ:jamejamonline.ir/Shared/CreatePdf/669746673134190619+&cd=11&hl=en&ct=clnk&gl=es&client=firefox-b
- ↑ «پروتکل تولید انبوه دوپایه سیب رقمهای مالینگ مرتون ۱۰۶ و(MM111 and MM 106) ۱۱۱ از طریق کشت بافت». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به عربی). ۲۰۱۶-۰۶-۲۸. doi:شماره دفتر ثبت اختراع42231 . دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ↑ «نسخه آرشیو شده» (PDF). بایگانیشده از اصلی (PDF) در ۳ دسامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۳ دسامبر ۲۰۱۸.
- ↑ «مطالعه بیوسیستماتیکی جنس (Sect. Pimpinellifoliaeae) Rosaو معرفی گونه R. abrica (Rosaceae) به عنوان یک گونه جدید از ایران». magiran.com (به عربی). دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ↑ «نشریه رستنیها،». magiran.com. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ↑ بصیرت، پایگاه خبری تحلیلی (۲۰۱۸-۱۲-۰۳). «گل و گلاب قمصر وارداتی نشود!». پایگاه خبری تحلیلی بصیرت. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۳.
- ↑ «دستیابی به رقم جدید رز با نام "ابری" در پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۰-۰۶-۱۶. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۳.
- ↑ «تدوین پروتکل تکثیر انبوه دو اکوتیپ برتر عناب استان خراسان جنوبی از طریق کشت بافت». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به اردو). ۲۰۱۶-۰۹-۱۰. ص. ۱–۸۲ص٫. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ↑ «تدوین پروتکل تکثیر انبوه دو اکوتیپ برتر عناب استان خراسان جنوبی از طریق کشت بافت». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به اردو). ۲۰۱۶-۰۹-۱۰. ص. ۱–۸۲ص٫. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- ↑ «تکثیر به روش ریزازدیادی اکوتیپ-های داخلی و درشت میوه عناب و بررسی متابولیتهای ثانویه میوه آنها». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به عربی). ۲۰۱۷-۰۷-۳۰. ص. ۱–۱۳۰ص٫. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- ↑ Jamejam، جام جم (۲۰۰۸-۱۲-۲۰). «ایران در تولید انبوه انواع گل رز خودکفا شد». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ↑ «جوایز». پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- Jamejam، جام جم (۲۰۱۲-۰۲-۲۵). «کشتِ بافت، تولید سیب را متحول میکند». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- «دانشیار». پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی. ۲۰۱۰-۰۵-۳۱. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- «انجمن گل و گیاهان زینتی ایران». انجمن گل و گیاهان زینتی ایران. ۲۰۱۸-۱۱-۲۵. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۵.
- Jamejam، جام جم (۲۰۰۸-۱۲-۲۰). «ایران در تولید انبوه انواع گل رز خودکفا شد». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۵.
- ایران, شبکه خبری صنایع غذایی. "تولید نهال سیب از نقطه صفر تا 100 در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار گرفت". شبکه خبری صنایع غذایی ایران (به پشتو). Retrieved 2018-11-25.
- «انجمن گل و گیاهان زینتی ایران». انجمن گل و گیاهان زینتی ایران. ۲۰۱۸-۱۱-۲۵. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۵.
- "اعضای هیئت علمی مؤسسه تحقیقات ب". انجمن زیستشناسی ایران (به لاتین). Archived from the original on 25 February 2019. Retrieved 2018-11-25.
- «مریم جعفرخانی کرمانی». جویشگر علمی فارسی (علم نت). دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۵.
- «دانشیار». پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی. ۲۰۱۰-۰۵-۳۱. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۵.
- پارسینه (۲۰۰۸-۱۲-۲۰). «ایران در تولید گل رز خودکفا شد». پارسینه|Parsine. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۵.
- "ایران در تولید انبوه انواع گل رز خودکفا شد". webcache.googleusercontent.com (به انگلیسی). 2018-09-06. Retrieved 2018-11-25.
- «22 اختراع جدید توسط پژوهشکده بیوتکنولوژی به ثبت رسید». خبرگزاری جمهوری اسلامی. ۲۰۱۸-۱۱-۲۶. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «با تقدیر از 11 پژوهشگر کشاورزی محققان نمونه وزارت جهاد کشاورزی معرفی و تقدیر شدند». ایسنا. ۲۰۱۱-۱۲-۲۰. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- Jamejam، جام جم (۲۰۰۸-۱۲-۲۰). «ایران در تولید انبوه انواع گل رز خودکفا شد». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «نسخه چاپی خبر تولید نهال سیب از نقطه صفر تا 100 در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار گرفت - فارس ورزشی». خبرگزاری فارس. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «مطالعه بیوسیستماتیکی جنس (Sect. Pimpinellifoliaeae) Rosaو معرفی گونه R. abrica (Rosaceae) به عنوان یک گونه جدید از ایران». magiran.com (به عربی). دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «نشریه رستنیها،». magiran.com. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «magiran.com:جستجوی مطالب مجلات». magiran.com (به اردو). دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۴.
- «پروتکل تولید انبوه دوپایه سیب رقمهای مالینگ مرتون ۱۰۶ و(MM111 and MM 106) ۱۱۱ از طریق کشت بافت». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به عربی). ۲۰۱۶-۰۶-۲۸. doi:شماره دفتر ثبت اختراع42231 . دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «تدوین پروتکل تکثیر انبوه دو اکوتیپ برتر عناب استان خراسان جنوبی از طریق کشت بافت». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به اردو). ۲۰۱۶-۰۹-۱۰. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- ایران, شبکه خبری صنایع غذایی. "تولید نهال سیب از نقطه صفر تا 100 در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار گرفت". شبکه خبری صنایع غذایی ایران (به پشتو). ;
- «جوایز». پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «تولید نهال سیب از نقطه صفر تا 100 در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار گرفت». بازار بزرگ کشاورزی. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «جذب هیئت علمی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۷-۰۸-۱۰. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «ساختار سازمانی کنگره». دومین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «مجله علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی ایران». مجله علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی ایران. ۲۰۱۸-۱۱-۲۶. بایگانیشده از اصلی در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- Jamejam، جام جم (۲۰۱۲-۰۲-۲۵). «کشتِ بافت، تولید سیب را متحول میکند». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- یاب، کنفرانس (۲۰۱۸-۱۰-۲۵). «دومین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران، آبان ۹۷». کنفرانس یاب علمی ایران. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- «ساختار سازمانی کنگره». دومین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۶.
- "Associated Professor". پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی (به انگلیسی). 2010-05-31. Retrieved 2018-11-26.
- "Maryam Jafarkhani Kermani - PhD - Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Karaj - ABRII". ResearchGate (به انگلیسی). Retrieved 2018-11-26.
- «مصاحبه جذب هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد». پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی. ۲۰۱۸-۱۱-۲۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- «مجله علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی ایران». مجله علمی ترویجی گل و گیاهان زینتی ایران. ۲۰۱۸-۱۱-۲۸. بایگانیشده از اصلی در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- «نشریه رستنیها،». magiran.com. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- «مطالعه بیوسیستماتیکی جنس (Sect. Pimpinellifoliaeae) Rosaو معرفی گونه R. abrica (Rosaceae) به عنوان یک گونه جدید از ایران». magiran.com (به عربی). دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- «انجمن گل و گیاهان زینتی ایران». انجمن گل و گیاهان زینتی ایران. ۲۰۱۸-۱۱-۲۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- "Maryam Jafarkhani Kermani". Google Scholar Citations (به انگلیسی). Retrieved 2018-11-28.
- "Google Custom Search". Custom Search Engine (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- "Google Scholar". Google Scholar (به انگلیسی). Retrieved 2018-11-28.
- «دانشیار». پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی. ۲۰۱۰-۰۵-۳۱. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۸.
- "Maryam Jafarkhani Kermani". Semantic Scholar (به انگلیسی). Retrieved 2018-11-30.
- «داور - داوران». علوم باغبانی ایران. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۳.
- «دستیابی به رقم جدید رز با نام «ابری» در پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج - خبرگزاری مهر - اخبار ایران و جهان». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۰-۰۶-۱۶. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۳.
- وزارت علوم، تحقیقات. فهرست نشریات علمی دارای اعتبار
- «دستیابی محققان ایرانی به دانش فنی تولید انبوه نهال پایههای مالینگ - مرتون سیب». ایسنا. ۲۰۰۹-۰۱-۲۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- مدیر تولید و توسعه یافتههای تحقیقاتی مؤسسه بیوتکنولوژی کشاورزی بافت، تولید سیب را متحول میکند
پیوند به بیرون
- «ایجاد ارقام جدید رز با بکارگیری روشهای کلاسیک و مدرن بیوتکنولوژی». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به اردو). ۲۰۱۶-۰۹-۱۰. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- Jamejam، جام جم (۲۰۰۸-۱۲-۲۰). «ایران در تولید انبوه انواع گل رز خودکفا شد». Jamejam Online. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- «خلاصه مقالات اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران». فهرستگان یکپارچه پژوهشی و آموزشی کشاورزی (به اردو). ۲۰۱۸-۰۵-۱۵. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۹.
- «دریافت مقالات اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران». سیویلیکا، مقالات علمی کنفرانس و ژورنال. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۹.
- «دریافت مقالات اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران». سیویلیکا، مقالات علمی کنفرانس و ژورنال. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۹.
- یاب، کنفرانس (۲۰۱۸-۱۰-۲۵). «دومین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران، آبان ۹۷». کنفرانس یاب علمی ایران. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۹.
- "Maryam Jafarkhani Kermani - PhD - Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Karaj - ABRII". ResearchGate (به انگلیسی). Retrieved 2018-11-30.
- "Maryam Jafarkhani Kermani". Google Scholar Citations (به انگلیسی). Retrieved 2018-11-30.
- "Maryam Jafarkhani Kermani". Semantic Scholar (به انگلیسی). Retrieved 2018-11-30.
- «داور - داوران». علوم باغبانی ایران. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۳.
- «مروری بر روشهای بهنژادی مدرن گل و گیاهان زینتی». SID.ir (به اردو). ۲۰۰۰-۱۲-۱۸. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۹.
- گزارش کنفرانس دانشگاه گرینویچ لندن، مریم جعفرخانی کرمانی عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به نمایندگی از بخش تحقیقاتی کشت بافت و سلول گیاهی، ۲۳ آبان ۱۳۹۵ در حضور اعضای هیئت علمی و دانشجویان
- «مریم جعفرخانی کرمانی». ویراساینس. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۱۷.
- فصلنامه علمی - پژوهشی ژنتیک نوین: مروری بر روشهای بهنژادی مدرن گل و گیاهان زینتی
- "Effect of different antimitotic agents on polyploid induction of anise hyssop (Agastache foeniculum L.)". PubAg (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- "Author: "Kermani, M. Jafarkhani"". PubAg Search Results (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- Jain, Shri Mohan; Gupta, Pramod, eds. (2018). Step Wise Protocols for Somatic Embryogenesis of Important Woody Plants (به انگلیسی). Cham: Springer International Publishing. doi:10.1007/978-3-319-79087-9. ISSN 0924-5480.
- Azadi, Pejman; Kermani, Maryam Jafarkhani; Samiei, Leila (2018). Somatic Embryogenesis in Rosa hybrida (به انگلیسی). Cham: Springer International Publishing. doi:10.1007/978-3-319-79087-9_13. ISSN 0924-5480.
- Koobaz، P.؛ Kermani، Jafarkhani؛ Hosseini، Z.؛ Jokar، A.؛ Khatamsaz، M. (۲۰۱۱-۰۸-۲۳). «Biosystematic study of Rosa (Sect. Pimpinellifoliaeae) and described R. abrica (Rosaceae) as a new species from Iran». Rostaniha (به عربی). ۱۲ (۱): ۵۱–۶۲. doi:10.22092/botany.2011.101431. شاپا 1608-4306. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۴.
- "Maryam Jafarkhani Kermani - PhD - Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Karaj - ABRII". ResearchGate (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- Kermani, M J; Sarasan, V; Roberts, AV; Yokoya, K; Sieber, V K (2003-12-01). "(PDF) Oryzalin-induced chromosome doubling in Rosa and its effect on plant morphology and pollen viability". Theoretical and Applied Genetics (به انگلیسی). 107 (7): 1195–200. doi:10.1007/s00122-003-1374-1. ISSN 0040-5752. PMID 12955205. Retrieved 2018-12-04.
- Pourhosseini, Leila; Kermani, Maryam Jafarkhani; Habashi, Ali Akbar; Khalighi, Ahmad (2012-01-01). "(PDF) Efficiency of direct and indirect shoot organogenesis in different genotypes of Rosa hybrida". Plant Cell Tissue and Organ Culture (به انگلیسی). 112 (1). doi:10.1007/s11240-012-0210-1. ISSN 0167-6857. Retrieved 2018-12-04.
- van Huylenbroeck, J. (2018). Ornamental Crops. Handbook of plant breeding (به انگلیسی). Springer. Retrieved 2018-12-04.
- "Wild Crop Relatives: Genomic and Breeding Resources". Google Books (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- "Articles List". Iranian Journal of Genetics and Plant Breeding (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- Khosravi, Pegah; Kermani, Maryam Jafarkhani; Nematzadeh, Ghorban Ali; Bihamta, Mohammad Reza; Yokoya, Kazutomo. "Role of mitotic inhibitors and genotype on chromosome doubling of Rosa". Euphytica (به انگلیسی). ISSN 0014-2336. Retrieved 2018-12-04.
- "Associated Professor". پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی (به انگلیسی). 2010-05-31. Retrieved 2018-12-04.
- Khosravi, Pegah; Kermani, Jafarkhani; Nematzadeh, Gorban Ali; Bihamta, Mohammad Reza (2007-04-01). "A Protocol for Mass Production of Rosa hybrida cv. Iceberg Through in vitro Propagation". Iranian Journal of Biotechnology (به انگلیسی). 5 (2): 100–104. ISSN 1728-3043. Retrieved 2018-12-04.
- "Author Details". Bangladesh Journals Online (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- "Perfil do autor". Portal (به پرتغالی). Retrieved 2018-12-04.
- "Maryam Jafarkhani Kermani". Google Scholar Citations (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- MJ, Kermani; Al., Et. "Oryzalin-induced chromosome doubling in Rosa and its effect on plant morphology and pollen viability. - PubMed". NCBI (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- Pourhosseini, Leila; Kermani, Maryam Jafarkhani; Habashi, Ali Akbar; Khalighi, Ahmad. "Efficiency of direct and indirect shoot organogenesis in different genotypes of Rosa hybrida". Plant Cell, Tissue and Organ Culture (PCTOC) (به انگلیسی). 1 (112): 101–108. doi:10.1007/s11240-012-0210-1. ISSN 0167-6857. Retrieved 2018-12-04.
- Kahrizi, Z. A.; Jafarkhani Kermani, M.; Amiri, M.; Vedadi, S.; Hosseini, Z. (2013). "In vitroradio-sensitivity of different genotypes and explants of rose (Rosa hybrida)". The Journal of Horticultural Science and Biotechnology (به انگلیسی). Informa UK Limited. 88 (1): 47–52. doi:10.1080/14620316.2013.11512934. ISSN 1462-0316.
- "Maryam Jafarkhani Kermani". Semantic Scholar (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-04.
- (به چینی). 2013-11-07 http://en.ruc.findplus.cn/search_list.html?h=articles&db=edb&an=119615632. Retrieved 2018-12-05.
- Jowkar, Abolfazl; Kermani, Maryam Jafarkhani; Kafi, Mohsen; Mardi, Mohsen; Koobaz, Parisa (2009-01-01). "(PDF) Cytogenetic and Flow Cytometry Analysis of Iranian Rosa spp". Floriculture and Ornamental Biotechnology (به انگلیسی). 3 (1): 71–74. ISSN 1749-0294. Retrieved 2018-12-05.
- "Google Scholar". Google Scholar (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-08.
- "XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on Micro and Macro Technologies for Plant Propagation and Breeding in Horticulture". International Society for Horticultural Science (به انگلیسی). 2010-08-22. Retrieved 2018-12-12.
- "VI International Symposium on In Vitro Culture and Horticultural Breeding". International Society for Horticultural Science (به انگلیسی). 2008-08-24. Retrieved 2018-12-12.
- "A REFINED TISSUE CULTURE MEDIUM FOR IN VITRO PROLIFERATION OF APPLE ROOTSTOCKS". International Society for Horticultural Science (به انگلیسی). Retrieved 2018-12-12.