کالای لوکس
کالای تجملی یا کالای لوکس (به فرانسوی: Luxe) کالایی است که درصد تغییرات تقاضا برای آن بیش از درصد تغییرات درآمد است؛ یعنی با افزایش درآمد تقاضا برای آن هم افزایش مییابد اما بیش از تغییرات درآمد و در تضاد با کالای ضروری است که درصد تغییرات تقاضا برای آن کمتر از درصد تغییرات درآمد است. کالای تجملی اغلب معادل کالای ممتاز است.
آلمان، فرانسه و ایتالیا کشورهایی با بیشترین کالاهای لوکس هستند.
کالای تجملی در مد
تاریخ طراحی مد یا (به انگلیسی:History of fashion design) نشان میدهد نخستین بار در دههٔ بیست میلادی ابریشم به عنوان کالایی لوکس مورد توجه طراحان قرار گرفت در دهه سی میلادی نیز تولیدکنندگان کالاهای لوکس در حوزه مد مانند هرمس علاوه تولید زیپ اقدام به تولید روسری دستساز نیز کردند. در سال ۱۹۲۱ گوچی یکی از منابع اصلی فروش چرمهای لاکچری بود
کالاهای تجملی در خاورمیانه
با رشد اقبال به کالاهای تجملی در صنعت مد، خاورمیانه نیز به این کالاها اقبال نشان داد و در دهههای گذشته پای کالاهای لوکس در حوزه مد و فشن به خاورمیانه نیز باز شد. برندهایی مانند بهنود از پیشگامان این طراحی بودند. کالاهای تجملی به ارزهای تازه نیز به خوبی تطبیق پیدا کردهاند. یکی از این ارزهای تازهرمز غیرقابل معاوضه که برای نخستین بار در خاورمیانه نمایشگاه مدی بر پایه این ارز به همت بهنود جواهرپور عرضه شدهاست.
جستارهای وابسته
منابع
- ↑ «Luxury good». ویکیپدیای انگلیسی.
- ↑ "1920s in Western fashion". Wikipedia (به انگلیسی). 2021-08-31.
- ↑ Wilcox, R. Turner: The Mode in Fashion, 1942; rev. 1958, p. 328–36
- ↑ "Gucci History- 1990s". Gucci. 2012. Archived from the original on August 22, 2012. Retrieved June 28, 2012.
- ↑ مدلوکس بایگانیشده در ۲۷ آوریل ۲۰۲۱ توسط Wayback Machine، طراحان مد لوکس در خاورمیانه مجله کسبوکارامارات.
- ↑ نمایشد مد خاورمیانه، بهنود جواهرپور، مد بر پایه NFT.