شیرهجین
شیرهجین یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان رازلیق بخش مرکزی شهرستان سراب واقع شدهاست.
- روستای شیره جین با بیش از 450 خانوار، جمعیتی در حدود 2100 نفر جمعیت مقیم و جمعیت شناور 3200 نفر، در 4.5 کیلومتری شمال شهرستان سراب واقع گردیده. دارای تابستانی بینهایت مطبوع و زمستانی سرد است. این روستای بهشتی محل ییلاق بسیاری از روستاییان مهاجرت کرده به شهرهای دیگر میباشد. اقتصاد آن بر پایه کشاورزی و دامپروری است .این روستا جزو یکی از روستای هدف گردشگری شهرستان سراب میباشد.
- نام محلی آن «شیروانجیق» میباشد که مرکب از دو واژ «شیروان» و «جیق» میباشد که در زبان ترکی پسوند جیق، پسوند صغارت بوده و شیروان در این زبان بهمعنی زمینهای حاصلخیز و سرسبز میباشد.وان در ترکی قدیم پسوند مکان و شیر به معنای ترکی یعنی آبی که از پایین می آید در نتیجه مانند شیروان آذربایجان یعنی روستایی که چشمه های زیادی دارد که حیغ اشاره به کوچکی آن دارد. بنابراین مترادف فارسی آن شیروان کوچک یا سبزهزارهای کوچک میباشد. این روستا محل پرورش خالصترین نژاد سگ ایرانی (سگ سرابی) میباشد. این نژاد از قویترین نژادهای شناخته شده در جهان بوده و برای نگهبانی و حفاظت از گله استفاده میشود
- اهالی این روستا صد درصد شیعه دوازده امامی هستند و از عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت هستند واحترام خاصی به شهدا قائل هستند.
- زبان اهالی این روستا ترکی آذربایجانی با لهجه خاص مربوط به شهر شیروان در جمهوری آذربایجان میباشد که نسل به نسل انتقال داده شده است. اکثر اهالی این روستا از مهاجران شهر شیروان جمهوری آذربایجان در اواخر جنگ جهانی دوم هستند که اسم این روستارا (شیروانجیق) به معنی شیروان کوچک نهاده اند (نیازمند منبع)
- پدر گوگوش یا فائقه آتشین (صابر آتشین) از اهالی این روستا میباشد.
- صمد اسودی شیره جینی دارنده نشان فتح شکارچی هلیکوپتر و هواپیما با RPG در جنگ ایران و عراق از اهالی این روستا است که در شهرستان گنبدکاووس نام خیابانی به نام این فرد موجود است.
- این روستا اولین کشتگاه سیبزمینی در سطح شهرستان میباشد به دلیل اینکه بزرگ خاندان عقلمندی میرزا جان عقلمندی شیره جین از کارکنان و دفتردار راه آهن شوروی از اهالی این روستا بوده و اولین بار وی بذر سیب زمینی را به منطقه سراب در حدود سال 1290شمسی آورده است.
برای دسترسی به اطلاعات مربوط به تاریخ سراب به کانال Azarbijan_sarab@ رجوع نمایید.
جستارهای وابسته
منابع
- ↑ «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسانسازی نامهای جغرافیایی ایران :». بایگانیشده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
- «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.