شورشهای ۲۰۱۱ انگلستان
شورشهای ۲۰۱۱ انگلستان مجموعهای از آشوب، غارت، سرقت، تعرض و ناآرامیهای اعتراضآمیز و خشونتباری است که از تاریخ ۶ اوت ۲۰۱۱ در تاتنهام واقع در شمال لندن آغاز شد و تا ۱۰ اوت ادامه پیدا کرد. این آشوبهای خیابانی به دنبال قتل یک جوان سیاهپوست با نام مارک دوگان به وسیله تیراندازی توسط پلیس لندن آغاز شد و به تدریج به نقاط دیگر انگلستان نیز کشیده شد. در روز شنبه ۶ اوت ۲۰۱۱ حدود ۲۰۰ نفر که بستگان مارک دوگان و تعدادی از افراد محلی را شامل میشدند، در تاتنهام راهپیمایی به راه انداختند اما نتیجهای در رابطه با قتل دوگان بدست نیاوردند. پس از آن برخی از تظاهرکنندگان خشمگین شده و دست به حرکات خشونتآمیز زدند. خشونتهای خیابانی در روز ۷ اوت به دیگر جاهای لندن مانند وود گرین، انفیلد تاون، پاندرز اند و بریکستون کشیده شد. همچنین در این روز گزارشهایی در رابطه با خرابکاری، آتشزنی، بینظمی، غارت و اختلال در مناطق مختلف لندن در خبرگزاریها مخابره گردید. آشوبهای این شهر تا منطقه کرویدون که در جنوب لندن واقع است نیز گسترش پیدا نمود. در ۸ اوت دامنه خشونتها به بخشهایی از شهرهای بیرمنگام، لیورپول و بریستول کشیده شد. پلیس بریتانیا در طول ۴ شب شورش تعداد ۷۷۰ نفر را بازداشت کرد. پلیس لندن یک گروه تحقیقاتی زبده را مأمور کرد در تا تاتنهام از شاهدان غارتگریها، آتشسوزیها و حملهکنندگان به مردم، تحقیق و پرسوجو کند. در پاسخ به این اعتراضات دیوید کامرون نخستوزیر بریتانیا، ترزا می وزیر کشور، اد میلیبند رهبر حزب کارگر بریتانیا و همچنین بوریس جانسون شهردار لندن تعطیلات خود را نیمه تمام رها کرده به لندن بازگشتند. در تاریخ ۹ اوت اعلام شد که نخستوزیر بریتانیا، پارلمان بریتانیا را جهت برگزاری مذاکره پیرامون حل مشکلات حاصله فرخواندهاست. همچنین خبرگزاری بیبیسی اعلام کرد در روز پنجشنبه ۱۱ اوت یک برنامه فوقالعاده در مجموعه تلویزیونی وقت پرسش اجرا خواهد کرد و به موضوع شورشهای این هفته میپردازد. در چهارشنبه ۱۰ اوت، در پی استقرار حداقل ۱۶ هزار نیروی پلیس در لندن، آرامش به پایتخت بریتانیا بازگشت اما خشونتهای پراکنده در چند شهر دیگر این کشور، ادامه پیدا کرد. ناآرامیها به چند محله دیگر لندن نیز سرایت کرده و تعدادی ساختمان، خودروی پلیس و اتومبیل شخصی و اتوبوس به آتش کشیده شد. گزارشهای خبری حاکی از آن بود که بسیاری از افراد حاضر در آشوبهای خیابانی و غارت فروشگاهها، جوانان و نوجوانان بودند. در تاریخ سهشنبه ۹ اوت یک افسر پلیس اعلام کرد در صورت لزوم از باتوم، گلولههای پلاستیکی و ماشین آبپاش به منظور مقابله با غارتگران، سارقان و خرابکاران استفاده خواهیم کرد. همچنین در این ناآرامیها عدهای با شکستن شیشه مغازهها اجناسی مثل تلویزیون، رایانه و کفشهای ورزشی را به غارت بردند. در تاریخ ۱۱ اوت ۲۰۱۱، شرکت بیمه بریتانیا خسارت وارده در آشوبهای اخیر را ۲۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ پوند برآورد کرد. دیوید کامرون نخستوزیر بریتانیا بارها ناآرامیها را کار آنهایی خوانده که جز تبهکاری هدفی ندارند. حضور ۱۶٫۰۰۰ پلیس در خیابانهای لندن برای جلوگیری از شورش احتمالی در تعطیلات آخر هفته پس از ناآرامیها برنامهریزی شد. در خلال آشوبهای انگلستان، شورشگران چندین خودرو پلیس، تعدادی ساختمان و یک اتوبوس دوطبقه را به آتش کشیدند. بسیاری از شورشگران در طول ناآرامیها از سربند و دستمال برای پوشاندن صورت خود استفاده کردند.
شورشهای ۲۰۱۱ انگلستان | |
---|---|
جایگاه | تعدادی از نواحی لندن، منچستر بزرگ، میدلندز غربی، مرزیساید، یورکشایر غربی، بریستول و چندین منطقه دیگر. |
تاریخ | ۶ تا ۱۰ اوت ۲۰۱۱ |
گونه | آتشزنی، غارت و تخریب اموال عمومی و خصوصی |
کشتهشدگان | ۵ نفر (که از میان آنها ۳ نفر مسلمان بودند) |
زخمیها | ۱۶ غیرنظامی و ۱۸۶ نظامی |
بازداشت شدگان | ۷۷۰ نفر |
پیشزمینه
سابقه تاریخی
مرگ مارک دوگان حوادث سالهای دهه ۱۹۸۰ را در ذهن سیاهپوستان لندن زنده میکند. در آن سالها سیاهان پایتخت بریتانیا احساس کردند که پلیس انگلستان بیش از حد ممکن آنها را کنترل و بازجویی میکند. این تجسسها باعث شد سیاهپوستان و دو رگههای انگلستان در سال ۱۹۸۵ (میلادی) دست به شورشهای خشونتباری بزنند. خبرگزاری گاردین این آشوب را شدیدترین نارضایتی اجتماعی در نوع خود از سال ۱۹۹۵ که درگیریهای بریستول روی داده بود، برشمرد. آتشسوزی ناشی از خشونتهای خیابانی در لندن بسیار شدید و گسترده میباشد، بهطوریکه پس از بمباران بلیتز که توسط نیروی هوایی هیتلر و در ۷ سپتامبر ۱۹۴۱ و ۱۰ مه ۱۹۴۲ در بریتانیا رخ داد، این آتشسوزیها در نوع خود بسیار بزرگ تلقی میشود. گسترش اغتشاشات خیابانی و اعتراضات نسبت مستقیمی با رابطه ضعیف پلیس با جوامع سیاهپوست لندن دارد. قتل کینگزلی بارل در مارس ۲۰۱۱ در بیرمنگام نیز گروههای سیاهپوست این شهر را با انگیزه بیشتری روانه درگیریهای خیابانی کرد. کارشناسان جامعهشناسی، این اختلالات اجتماعی را پیرو شورش برادواتر فارم که در سال ۱۹۸۵ (میلادی) رخ داد، میپندارند. در این شورش افسر پلیسی با نام کیث بلکلاک به قتل رسید. در حالی که به نظر نمیرسد که شورشهای خیابانی با انگیزههای مشخص اجتماعی یا سیاسی صورت گرفته باشد، اما برخی از رسانهها یادآور شدهاند که کاهش هزینههای دولتی باعث ناخرسندی در میان طبقات کم درآمد شدهاست.
ریشه آشوبها به قتل چند سیاهپوست بازمیگردد. مرگ استفان لورنس، اسمایلی کالچر و ماجرای آتشسوزی نیوکراس نمونههایی از دلایل اعتراضات میباشند. در خلال تابستان ۲۰۱۱ یک راهپیمایی مسالمتآمیز و بدون خشونت علیه اسکاتلندیارد و به خاطر کشتن اسمایلی کالچر برگزار گردید. این تظاهرات بازتاب گستردهای به همراه نداشت. کارشناسان و صاحبنظران مسبب این شورشها و اختلالات اجتماعی در انگلستان را فقر روزافزون، بیکاری، فاصله طبقاتی بین تنگدستان و ثروتمندان، ایجاد گروههای بزهکاری و کاهش تحرکات اجتماعی در دنیای توسعهیافته تصور میکنند.
شلیک به مارک دوگان
در تاریخ پنجشنبه ۴ اوت ۲۰۱۱ شلیک پلیس به سوی جوان ۲۹ ساله سیاهپوست با نام مارک دوگان، در یک عملیات طراحی شده در فری لین بریج در همسایگی ایستگاه مترو تاتنهام هال، سرآغاز درگیریهای خیابانی گردید. شلیک به مارک دوگان به کمیسیون مستقل دادخواهی پلیس منسوب شدهاست. مارک دوگان عضو یک دار و دسته موادفروش وابسته به تشکیلات جامائیکایی خرید و فروش مواد مخدر موسوم به یاردایز بود. او پس از اینکه یکی از اقوامش با بطری شکسته مورد تهاجم قرار گرفت همواره یک اسلحه همراه خود داشتهاست. پدر مارک دوگان فروشنده کراک کوکائین بود. کمیسیون مستقل دادخواهی پلیس لندن (آیپیسیسی) میگوید وقتی یک شخص توسط عملیات پلیسی کشته میشود، امری طبیعی و عادی شمرده میشود.
هنوز کاملاً مشخص نشدهاست که چرا پلیس لندن قصد بازداشت مارک دوگان را داشتهاست اما آیپیسیسی اعلان کردهاست که طرح بازداشت دوگان جزئی از برنامه عملیات نیزه سهشاخ بودهاست. واحد عملیات نیزه سهشاخ، مجموعهای از گروههای پلیسی در انگلستان هستند که مسئولیتشان مبارزه با جرائم و بزهکاریهای مربوط به اسلحه در تجارتهای مربوط به مواد مخدر میباشد. آیپیسیسی اظهار کردهاست که مارک دوگان هنگام مرگ حامل یک قبضه تفنگ دستی پر بودهاست. بنا به گزارش گاردین هیچ سندی وجود ندارد که ثابت کند مارک دوگان به پلیس شلیک کرده باشد. پس از شلیک، رسانهها به صورت گسترده اعلام کردند، گلولهای در بیسیم پلیس جاسازی شدهاست که بر این موضوع اشاره دارد که مارک دوگان به سمت پلیس شلیک کردهاست. به گزارش دیلی تلگراف، یک تفنگ دستی شخصی در اطراف صحنه مرگ مارک دوگان کشف شدهاست.
ترکیب جمعیتی تاتنهام
تاتنهام بالاترین نرخ بیکاری در لندن را دارد. این ناحیه، هشتمین منطقه از لحاظ تعداد افراد بیکار در کل بریتانیا است. بخش بزرگی از فقر در کشور در تاتنهام متمرکز شدهاست.
دیوید لمی نماینده تاتنهام در پارلمان بریتانیا
تاتنهام منطقهای چند ملیتی است که ترکیب جمعیتی آن از نژادهای مختلفی تشکیل یافتهاست. این بخش از لندن یکی از نواحی تجمع و زندگی شهروندانی با اصالت کارائیبی است که نژاد نخستین آنها آفریقایی میباشد. دیگر اقوامی که در این بخش زندگی میکنند عبارتد از: کلمبیایی، ترکی، اروپای شرقی، ترکی-قبرسی، کردی، سومالیایی و ایرلندی. جنوب تاتنهام متنوعترین منطقه اروپا است، بهطوریکه ۳۰۰ زبان مختلف در آن رایج است. از سال ۱۹۸۵ (میلادی) که شورش شورش برادواتر فارم روی داد، بین آفریقایی-کارائیبیها و پلیس بریتانیا اختلافات و تنشهایی وجود داشتهاست.
دلایل
در مورد دلایل و ریشههای درگیریهای انگلستان در سال ۲۰۱۱ نظرات گوناگونی ارائه شدهاست. از این علتها میتوان به تحریک اجتماعی از طریق توییتر و ریسرچ این موشن، رابطه ضعیف و سست جامعه سیاهپوستان و دورگهها با پلیس، شلیک به مارک دوگان، تنشهای محلی با پلیس، فرصتطلبیهای بزهکارانه، خشونتهای تفریحی، فرهنگ گروهکها و دارودستههای تبهکار، وضعیت اقتصادی، بیکاری، کاهش خدمات و رفاه اجتماعی محرومیتهای اجتماعی، فقر، افزایش فاصله طبقاتی بین تنگدستان و ثروتمندان، بیمسئولیتی اجتماعی، وجود فرهنگهای گوناگون در بریتانیا و فرهنگ طبقات پایین اشاره کرد.
روزنامه بریتانیایی گاردین در یکی از شمارههای آوریل ۲۰۱۰ خود به نقل از دنی دورلینگ، استاد جغرافیای انسانی در دانشگاه شفیلد و متخصص نابرابریهای اجتماعی نوشت که لندن نابرابرترین شهر در میان کشورهای توسعهیافته جهان است. او در ادامه همان بحث گفته بود که سرمایه دهک بالای این شهر، ۲۷۳ برابر بیشتر از پایینترین قشرها فقیر آن است. او همچنین افزوده بود: «این سطح از نابرابری اقتصادی از دوران بردهداری تاکنون بیسابقه بودهاست.»
کریس آلن، استاد جامعهشناسی دانشگاه بیرمنگام در گفتگو با نشریه فرانسویزبان ژورنال دو دیمانش در خصوص ناآرامیهای انگلستان گفت:
جامعه این کشور، جامعهای شکستخوردهاست چراکه از سی سال قبل تاکنون شکاف میان فقیر و غنی روزبهروز بیشتر شدهاست. امروز با نسلی بیامید مواجهایم که گرفتار بیکاری و بیسوادیاند. این جوانان معتقدند جایگاه و نقشی در جامعه انگلیس ندارند.
پیامدهای جانی و مالی
کشتهها
به استثناء مارک دوگان (۲۹ ساله) که مرگش عامل شورشها شد، تروور الیس (۲۶ ساله)، هارون جهان (۲۱ ساله)، شهرزاد علی (۳۰ ساله)، عبدالموسویر (۳۱ ساله) و ریچارد منینگتون بوز (۶۸ ساله) در خلال درگیریها کشته شدند.
زخمیها
در لندن، بین بعدازظهر دوشنبه ۸ اوت و ساعات نخستین سهشنبه ۹ اوت، ۱۴ نفر به وسیله آشوبگران و شورشیان زخمی شدند. در هکنی در بین زخمیها یک پیرزن ۷۵ ساله نیز که از ناحیه ران دچار شکستگی بود، وجود داشت. در بارکینگ واقع در شمالشرقی لندن، یک دانشجو ۲۰ ساله مالزیایی با نام محمد اشرف حزیق به وسیله خرابکاران مورد ضرب و شتم قرار گرفت. شورشیان کولهپشتی او را خالی کرده و وسایل داخل آن را دزدیدند. فیلم برخورد و سرقت از این دانشجو بر روی یوتیوب بارگذاری شد و نهایتاً منتشر گردید. محمد اشرف حزیق از ناحیه فک دچار شکستگی شد. در این ناآرامیها ۱۸۶ پلیس زخمی شدند. همچنین ۵ قلاده سگ پلیس نیز در این درگیریها مجروح شدند. در برخورد مأموران آتشنشانانی لندن با حوادث، ۱۰ نفر مجروح شدند.
خسارات
در این درگیریها وسائل نقلیه، خانهها و مغازهها مورد تعرض و حمله قرار گرفته و تعدادی از آنها در آتش سوختند. در این حریقهای عمدی دست کم ۱۰۰ خانه سوخته یا غارت شدند. مغازهدارها در مناطق مختلف تاتنهام خسارت ناشی از یورش شورشیان و غارتگران را چندین میلیون پوند برآورد کردند. آتشسوزیهای عمدی ساختمانها، خسارت جبرانناپذیری به میراث معماری بریتانیا وارد کرد.
پیامدهای ورزشی
لغو بازیهای ورزشی
چهار بازی از رقابتهای کارلینگ کاپ که قرار بود در روز ۹ اوت برگزار شود بعد از درخواست پلیس بهخاطر جلوگیری از شورش به روز دیگری موکول شد که این بازیها شامل بازی تیمهای بریستول سیتی، چارلتون، کریستال پالاس و وستهام بود. همچنین دیدار دوستانه تیمهای ملی انگلستان و هلند که قرار بود در ورزشگاه ومبلی در روز ۱۰ اوت برگزار شود لغو شد.
بازیهای المپیک ۲۰۱۲
شورشهای ۲۰۱۱ انگلستان، پرسشهایی را در ذهن مسئولین مربوطه در خصوص توانایی این شهر در ایجاد امنیت در بازیهای المپیک در تابستان ۲۰۱۲ ایجاد کرد. این شورشها در بدترین زمان ممکن صورت گرفت زیرا در هفتهای که شورشها روی داد، مدیرانی از کمیته بینالمللی المپیک و مقاماتی از نزدیک به ۲۰۰ کمیته ملی المپیک به منظور شرکت در نشستهایی در رابطه با بازیهای تابستانی وارد لندن شده بودند. سازمان دهندگان مسابقههای المپیک ۲۰۱۲ در لندن میگویند در مسایل امنیتی برای مسابقات بازنگری خواهند کرد، اما رویدادهای آزمایشی المپیک که برای این هفته (هفته آشوبها) طرح شدهاست لغو نخواهد شد. وزیر کشور بریتانیا میگوید امنیت در رقابتهای المپیک موضوعی بسیار جدی است و آنچه که برای برگزاری آرام و بدون ناراحتی مسابقات لازم خواهد بود انجام خواهد داد. ترزا می گفت تاکنون کارهای زیادی جهت برنامهریزی برای امنیت المپیک صورت گرفتهاست. کمیته بینالمللی المپیک میگوید یقین دارد که رقابتهای ورزشی در لندن به خوبی برگزار خواهد شد. یک سخنگو گفت امنیت در المپیک ارجحیت بالایی برای کمیتهاست، اما یادآور شد برقراری امنیت بر عهده مقامهای محلی است که بهتر از همه میدانند چه کارهایی و در چه ابعادی باید انجام گیرد.
نقش رسانهها
پلیس بریتانیا معتقد است توییتر و فیسبوک و بلکبری تأثیر قابل توجهی در این درگیریها داشتهاند. پلیس بریتانیا همچنین ضمن بررسی و کنترل توییتر، به کسانی که در این وبگاه اجتماعی دیگران را به خشونتهای خیایانی تحریک میکنند، هشدار داد.
موسیقی رپ و آشوبها
موسیقی رپ، نخستین شکل از تولیدات هنری است که با الهام از ماجراهای اخیر لندن تولیداتی را ارائه کردهاست. در رسانههای بریتانیا مطالب زیادی دربارهٔ آشوبها و دزدیهایی که انجام شد، نوشته شدهاست؛ بیشترشان در مذمت کسانی که عامل این کارها بودند. اما خوانندگان رپ تنها به نکوهش نپرداختند و سعی کردند که توجه مردم را به ریشههای این ماجرا جلب کنند.
دیدگاهها و واکنشها
شورشها در انگلستان یک مشکل خاص بهشمار میآید و باید راه حلی خاص برای حل و فصل آن توسط سیاستمداران اتخاذ شود. علت اصلی آشوبهای اخیر در انگلستان قشر ناراضی و به انزوا کشیده شده جوانان است. این موضوع را به کلی باید فراموش کرد که اخلاقیات در انگلستان از دست رفته، ما دچار افسردگی شدهایم و بدتر از همه اینکه موقعیت حل و فصل این مشکل را از طریق تنها راه ممکن و مؤثر از دست دادهایم. کلید حل و فصل بحران فهمیدن این مسئلهاست که این افراد (شورشیان) به همدردی با جامعه نمیپردازند. عدم تشخیص این مسئله میتواند به ارائه تحلیلهای نادرست از آنچه به وقوع پیوسته منجر شود.
تونی بلر نخستوزیر سابق بریتانیا
دیوید کامرون
دیوید کامرون در خلال آشوبها، به پلیس اجازه داده بود از ماشینهای آبپاش استفاده کنند. پلیس بریتانیا در گذشته از این نوع خودروها فقط در ایرلند شمالی استفاده میکرد. روز ۱۵ اوت، دیوید کامرون نخستوزیر بریتانیا گفت بریتانیا باید آنچه را سقوط اخلاق نامید و مسئول شورشهای مرگبار هفته گذشته دانست، متوقف کند. کامرون عهد کرد دولت ائتلافی برای پرداختن به مشکلات اجتماعی و انجام کارهای بیشتری جهت هدف گرفتن دستههای اشرار، سیاستهای جدیدی تدوین کند. دیوید کامرون همچنین در نشست ویژه پارلمان اعلام کرد که برای بازگرداندن نظم عمومی، بر اختیارات پلیس میافزاید و در صورت لزوم حتی ارتش را وارد صحنه میکند. نخستوزیر بریتانیا، به آتش کشیدن ساختمانها و شکستن شیشههای مغازهها را بسیار بیزارکننده توصیف کرد. دیوید کامرون همچنین هیئت مستقلی را مأمور کرد تا به مسائل قربانیان و مال باختگان شورشهای اخیر رسیدگی کند.
نخستوزیر بریتانیا همچنین خطاب به اعضای پارلمان گفت:
هر فردی که نظاره گر اقدامات وحشیانه معترضین است، این سؤال را میپرسد که چگونه این افراد از طریق شبکههای اجتماعی اعتراضات خود را سامان دادند.
اد میلیبند
اد میلیبند رئیس حزب کارگر بریتانیا (رقیب حزب محافظهکار بریتانیا) در نشست ویژه پارلمان گفت:
ما همه در کنار هم ایستادهایم. این برخوردها همه ما را دستخوش حیرت کردهاست. جائی برای بخشش نیست و ما آن را تحمل نمیکنیم.
ایران
محمود احمدینژاد رئیس جمهور ایران، روز ۱۰ اوت ۲۰۱۱ اعلام کرد که برخورد پلیس بریتانیا با مردم معترض وحشیانه است. او این عکسالعمل نیروهای امنیتی انگلستان علیه مردم را محکوم کرد. او همچنین به خبرنگاران در تهران گفت دولت بریتانیا باید به خواستههای مردم خود که ناامید شدهاند، گوش دهد. همچنین رسانهها و مسئولان ایران خواستار تعیین گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل متحد برای رسیدگی به ناآرامیهای اخیر در انگلستان شدند. رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی نیز خواهان لغو میزبانی لندن برای مسابقات المپیک در سال ۲۰۱۲ (میلادی) شد.
واکنش بریتانیا به موضع ایران
یک روز پس از انتقاد محمود احمدینژاد از نحوه برخورد پلیس بریتانیا با ناآرامیها در شهرهای مختلف این کشور، سفارت بریتانیا در تهران اظهارات رئیسجمهور ایران را نقطه آغازی برای بحث دربارهٔ حقوق بشر خواند و خواستار صدور اجازه ورود نماینده حقوق بشر سازمان ملل به ایران شد. در واکنش به این اظهارات، جین ماریوت، کاردار سفارت بریتانیا در تهران در نامهای به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفته که امیدوار است این نقطه آغاز موجب شود که تهران به نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر اجازه دهد تا با سفر به ایران موضوع نقض حقوق بشر در این کشور را بررسی کند.
کمک آمریکا
نظرسنجی روزنامه ایندیپندنت نشان داد که بیشتر مردم بریتانیا بر این باور بودند که دولت در مواجه با آشوبها با سرعت و قاطعیت لازم عمل نکرد، به همین دلیل است که آقای کامرون از بیل براتون، رئیس پلیس شهرهای بوستون، نیویورک و لسآنجلس آمریکا برای مبارزه با اغتشاشگران درخواست همکاری کرده بود. بیل براتون گفت که به درخواست شخصی دیوید کامرون این پیشنهاد همکاری را پذیرفته و به زودی بدون این که در بریتانیا مستقر شود، کار خود را آغاز خواهد کرد.
محکومیت تشویقکنندگان شورش در فیسبوک
مراجع قضایی بریتانیا، ۱۶ اوت، دو مرد جوان را به جرم ترویج و تحریک به شورش روی شبکه فیس بوک طی شورشهای اخیر در شهرهای بریتانیا به چهار سال زندان محکوم کردند. به گزارش روزنامه گاردین یکی از این دو مرد به نام جوردن بلکشاو ۲۴ ساله، روز ۸ اوت از طریق شبکه فیسبوک با انتشار یک بیانیه با عنوان ویرانگری در نورویچ از دیگران خواست که شب در کنار رستوران مک دونالد اجتماع کنند. پلیس که در این ایام به دقت شبکه فیس بوک را کنترل میکرد راس ساعت در محل حاضر شد و وی را دستگیر کرد. مرد دوم به نام پری ساتکلیف ۲۲ ساله، نیز روز ۹ اوت در صفحه فیس بوک خود مطالبی را در دفاع از گستراندن شورش در حوالی شهر محل سکونت خود منتشر کرد. دادگاه در بررسی پرونده اعلام کرد که این اقدام متهم موجی از سراسیمگی در این منطقه به پا کرد.
پیشنهاد بستن وبگاههای اجتماعی
دولت بریتانیا در نشستی اضطراری پیشنهاد داد در مواقع اضطراری شبکههای اجتماعی یا شناسه برخی کاربران مسدود شود. در ۱۱ اوت ۲۰۱۱، دولت بریتانیا، جلسهای را برگزار کرد تا دربارهٔ مسدود کردن شبکههای اجتماعی توئیتر و فیسبوک و شبکهٔ تلفنهای همراه بلکبری در لندن تصمیم اتخاذ شود. مقامات بریتانیا در این جلسه شبکههای اجتماعی را به عنوان مقصر اصلی در تشدید شورشهای انگلستان برشمردهاند. عدهٔ دیگری از مقامات دولتی بریتانیا، راهحلی شدیدتر را پیشنهاد دادهاند. آنها خواهان آن هستند که اختیارات قانونی لازم به پلیس بریتانیا داده شود که در مواقع اضطراری، پلیس این اختیار را داشته باشد که دسترسی به شبکههای اجتماعی در بریتانیا را بهطور موقت مسدود کند.
پیشنهاد بازسازی
به منظور بازسازی و مرمت ساختمانهای نابود شده و سوخته در جریان شورشها، دو معمار بریتانیایی با نامهای نیکی وری و لی ویلشایر قصد دارند با مشارکت با یکدیگر و با پیشقدمی، دیگر مهندسین و معماران را جهت نوسازی و بازسازی ساختمانهای ویران شده، دعوت به کار نمایند.
تدابیر امنیتی در جشنواره ناتینگ هیل
در جشنواره خیابانی ناتینگ هیل که در ۲۸ اوت برگزار شد، برای جلوگیری احتمالی از آشوبها، پلیس بریتانیا بیش از ۶۰۰۰ نیرو به سطح منطقه ناتینگ هیل فرستاد تا از امنیت لازم را برای مراسم تأمین نماید. یک مقام پلیس لندن روز گذشته تأیید کرد که ساکنان لندن پس از اعترضات ماه گذشته و همچنین کشتهشدن سه نفر توسط مأموران پلیس طی دو هفته گذشته در مناطق شمالی انگلیس، از احتمال بروز خشونت و ناآرامی در جریان جشنواره ناتینگ هیل نگران هستند.
منابع
- ↑ "England riots: Maps and timeline" (به انگلیسی). BBC News. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 14 August 2011. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ "UK riots: the key facts and figures" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 13 August 2011. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ "Police, pollies in war of words over riots" (به انگلیسی). The Sydney Morning Herald. ۱۳ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 24 November 2011. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ «سه جوان مسلمان در میان قربانیان رویدادهای اخیر بریتانیا بودند». صدای آمریکا. ۱۵ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «ارزیابی جامعهشناس دانشگاه بیرمنگام از جامعه انگلیس». همشهری آنلاین. دریافتشده در ۲۷ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ "The night that rioters ruled and police lost control of the streets of London" (به انگلیسی). The independent. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 11 November 2012. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ "Police identify mystery man, 68, left fighting for life in hospital after being beaten and robbed by rioters" (به انگلیسی). Mail Online. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 22 August 2019. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ Laura Smith-Spark. "Britain's suspected rioters face courts as order restored" (به انگلیسی). CNN. Archived from the original on 14 January 2012. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ "Live Blog: Latest Updates On UK Riots" (به انگلیسی). Sky News. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 11 August 2011. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ بهرنگ تاجدین (۹ اوت ۲۰۱۱). «تازهترین تحولات ناآرامیهای بریتانیا». بیبیسی فارسی. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۰ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ "«Tottenham riots: a peaceful protest, then suddenly all hell broke loose»" (به انگلیسی). The Guardian. ۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 18 February 2013. Retrieved 7 August 2011.
- ↑ "«Tottenham in flames as protesters riot»" (به انگلیسی). The Guardian. ۶ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 8 August 2011.
- ↑ «پلیس انگلیس: تظاهرات را تحمل نخواهیم کرد!». خبرگزاری تابناک. ۱۷ مرداد ۱۳۹۰. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۰ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۸ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ "Britain burns: Riots spread through UK cities" (به انگلیسی). NBC. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 26 August 2011. Retrieved 9 August 2011.
- ↑ "London Riots Spread from Tottenham" (به انگلیسی). Foreign Students. Archived from the original on 18 September 2013. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ Daniela Gheorghita (۱۰ اوت ۲۰۱۱). "London Riots" (به انگلیسی). News Mania. Archived from the original on 23 December 2011. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ "London riots: Met Police launch major investigation" (به انگلیسی). BBC. ۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 11 August 2011. Retrieved 13 August 2011.
- ↑ «وزیر کشور بریتانیا در حال بررسی ناآرامیها در لندن». آفتاب نیوز. ۱۷ مرداد ۱۳۹۰. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۳. دریافتشده در ۱۸ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ "Cameron returns to UK as London riots spread" (به انگلیسی). The Chronicle Herald.ca. ۸ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 29 December 2012. Retrieved 9 August 2011.
- ↑ Reported from BBC (۹ اوت ۲۰۱۱). "News about London Riots" (به انگلیسی). www.noticias9.com. Archived from the original on 29 December 2012. Retrieved 9 August 2011.
- ↑ "UK PM Recalls Parliament as London Continues to Burn" (به انگلیسی). Jakarta Globe. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 29 December 2012. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ "There will be an extra edition of Question Time on Thursday 11 August to discuss this week's riots" (به انگلیسی). BBC NEWS. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 9 March 2016. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ «بازگشت آرامش به لندن و ادامه ناآرامی در چند شهر بریتانیا». بیبیسی فارسی. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۰ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۰ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «غارت فروشگاهها در لندن». بیبیسی فارسی. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۲ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۰ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ Adrian Croft (۷ اوت ۲۰۱۱). "Spending Cuts, Police Behind UK Riots" (به انگلیسی). Common Dreams.org. Archived from the original on 15 September 2011. Retrieved 20 August 2011.
- ↑ Sandra Laville. "London riots: police will use baton rounds if necessary, warns Met" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 10 August 2011. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "Riots to cost over £200 million - ABI" (به انگلیسی). ReuterS-uk. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 16 August 2011. Retrieved 13 August 2011.
- ↑ «اختلاف بر سر ریشههای شورشها در انگلستان». بیبیسی فارسی. ۱۲ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۳ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ "Police Calm London, But Riots Flare Across UK" (به انگلیسی). NPR. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 11 August 2011. Retrieved 20 August 2011.
- ↑ «پایان شورشها در جزیره انگلیس/پنهان شدن غارتگران در خانه ها/اخراج خانواده غارتگران از خانههای دولتی». خبر آنلاین. ۱۳ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۳ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «مقامات ایرانی خواستار تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای بریتانیا شدند». دویچه وله. ۱۴ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ "20 Amazing Photos from the 2011 England Riots" (به انگلیسی). This Blog Rules. ۱۶ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 28 August 2011. Retrieved 20 August 2011.
- ↑ "London Riots: Fires Spread on Third Night of Violence" (به انگلیسی). Time. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 10 August 2011. Retrieved 9 August 2011.
- ↑ "Kingsley Burrell death: March to police HQ, Birmingham" (به انگلیسی). BBC. ۲ ژوئیه ۲۰۱۱. Archived from the original on 4 July 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Peter Jackson (۷ اوت ۲۰۱۱). "London riots: Tensions behind unrest revealed" (به انگلیسی). Web Citation. Archived from the original on 11 December 2012. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ David Millward (۷ اوت ۲۰۱۱). "Tottenham riot rekindles memories of unrest in the 1980s" (به انگلیسی). The Telegraph. Archived from the original on 9 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Mail On Sunday Reporter (۷ اوت ۲۰۱۱). "Tottenham anarchy: Grim echo of 1985 Broadwater farm riot" (به انگلیسی). Daily Mail-UK. Archived from the original on 9 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Martin Fletcher. "The sad truth behind London riot" (به انگلیسی). World blog/NBC News correspondent. Archived from the original on 12 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Ian Burrell (۱۰ اوت ۲۰۱۱). "How gangs have taken the place of parents in urban ghettoes" (به انگلیسی). The Independent. Archived from the original on 17 January 2012. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ "London riots: This is what happens when multiculturalists turn a blind eye to gang culture" (به انگلیسی). The Telgraph. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 13 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Nina Power (۸ اوت ۲۰۱۱). "There is a context to London's riots that can't be ignored" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 10 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Caroline Davies (۳ دسامبر ۲۰۱۱). "Deaths in police custody since 1998: 333; officers convicted: none" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 27 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Larry Elliott (۱۰ مارس ۲۰۱۰). "OECD: UK has worse social mobility record than other developed countries" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 27 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ "-Man dead and police officer hurt in Tottenham shooting" (به انگلیسی). BBC. ۵ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 9 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ Rebecca Camber (۷ اوت ۲۰۱۱). "Pictured: The 'gangsta' gunman killed in shoot-out with police whose death sparked riots" (به انگلیسی). Mail Online. Archived from the original on 10 August 2011. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ "Soul searching lies ahead as riots cool in Britain" (به انگلیسی). msnbc. Archived from the original on 11 August 2011. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "Doubts emerge over Duggan shooting as London burns" (به انگلیسی). Guardian. ۸ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 10 August 2011. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "Man dead and police officer hurt in Tottenham shooting" (به انگلیسی). BBC News. ۵ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 11 August 2011. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "Violence, drugs, a fatal stabbing and a most unlikely martyr" (به انگلیسی). Mail Online. ۸ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 9 July 2012. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "Tottenham in flames as protesters riot" (به انگلیسی). Guardian.co.uk. ۶ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 13 August 2011. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ Jeevan Vasagar (۹ اوت ۲۰۱۱). "Mark Duggan did not shoot at police, says IPCC" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 11 August 2011. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "Man shot dead by police in north London during attempted arrest" (به انگلیسی). Guardian. ۵ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 10 August 2011. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "London Riots Rage On For Third Day" (به انگلیسی). Huff Post World. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 29 December 2012. Retrieved 11 August 2011.
- ↑ "Government Spies Track Down Rioters On Blackberry, Twitter and Facebook" (به انگلیسی). ukriots.org. Archived from the original on 28 October 2011. Retrieved 20 August 2011.
- ↑ Sandra Laville, Paul Lewis, Vikram Dodd (۸ اوت ۲۰۱۱). "Doubts emerge over Duggan shooting as London burns" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 12 August 2011. Retrieved 13 August 2011.
- ↑ Mark Hughes (۱۳ اوت ۲۰۱۱). "Doubts emerge over Duggan shooting as London burns" (به انگلیسی). The Telgraph. Archived from the original on 12 August 2011. Retrieved 13 August 2011.
- ↑ "UNEMPLOYMENT" (به انگلیسی). www.davidlammy.co.uk. Archived from the original on 25 July 2011. Retrieved 13 August 2011.
- ↑ JUMANA FAROUKY (۱۵ فوریه ۲۰۰۷). "Unity Begins at Home" (به انگلیسی). Time Magazine World. Archived from the original on 21 September 2011. Retrieved 13 August 2011.
- ↑ Peter Jackson (۷ اوت ۲۰۱۱). "London riots: Tensions behind unrest revealed" (به انگلیسی). BBC NEWS به روایت webcitation. Archived from the original on 11 December 2012. Retrieved 16 August 2011.
- ↑ "Disorder in West Yorkshire: six people arrested" (به انگلیسی). BBC NEWS. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 2 February 2016. Retrieved 17 August 2011.
- ↑ "Riots in Tottenham after Mark Duggan shooting protest" (به انگلیسی). Soviet Empire. ۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 4 March 2016. Retrieved 17 August 2011.
- ↑ "UK riots: political classes see what they want to see" (به انگلیسی). Guardian. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 14 August 2011. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ "Rioting spirals out of control" (به انگلیسی). London Evening Standard. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 4 June 2012. Retrieved 15 August 2011.
- ↑ "UK riots: 16,000 police on London streets" (به انگلیسی). TVNZ. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 11 August 2011. Retrieved 16 August 2011.
- ↑ مهرداد قاسمفر (۲۵ مرداد ۱۳۹۰). «شورش در لندن؛ ظهور باندهای آشوبگر در سایه نابرابری اقتصادی». رادیو فردا. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۱ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۷ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ «شورشهای اخیر انگلیس ریشههای اقتصادی دارد». اکونیوز. ۲۵ مرداد ۱۳۹۰. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۲۵ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ «نیویورک تایمز: مشکلات اقتصادی، عامل اصلی آشوب انگلستان است». نیویرک تایمز به روایت آزادنگار. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۶ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «فقر و مشکلات اقتصادی علت اصلی بحران اجتماعی در انگلیس است». رادیو تجارت جمهوری اسلامی ایران. ۲۳ مرداد ۱۳۹۰. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۲۵ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ Stefano Ambrogi (۹ اوت ۲۰۱۱). "Riots spread on third night of violence" (به انگلیسی). Reuters. Archived from the original on 27 August 2011. Retrieved 16 August 2011.
- ↑ "Rioting spreads to fourth British city" (به انگلیسی). msnbc.com. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 9 August 2011. Retrieved 16 August 2011.
- ↑ "London Sees Twin Perils Converging to Fuel Riot" (به انگلیسی). The New york Times. ۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 29 December 2012. Retrieved 16 August 2011.
- ↑ Monique Ross (۱۱ اوت ۲۰۱۱). "Blame for riots turns to UK social system" (به انگلیسی). ABC News. Archived from the original on 14 August 2011. Retrieved 16 August 2011.
- ↑ «فاصله طبقاتی، عامل اصلی وقایع اخیر انگلیس». واشینگتن پست به روایت جامنیوز. ۲۲ مرداد ۱۳۹۰. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۲۵ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ Alex Stevenson (۱۰ اوت ۲۰۱۱). "England riots: Cameron readies the water cannons" (به انگلیسی). Politics.co.uk. Archived from the original on 2 November 2011. Retrieved 16 August 2011.
- ↑ "Russian senator blames failure of multiculturalism for UK riots" (به انگلیسی). Rianovosti. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 24 August 2011. Retrieved 17 August 2011.
- ↑ "England riots: The return of the underclass" (به انگلیسی). BBC NEWS. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 16 August 2011. Retrieved 17 August 2011.
- ↑ "A young man shot in his car" (به انگلیسی). Guardian. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 14 August 2011. Retrieved 25 August 2011.
- ↑ "Shot man dies after London rioting" (به انگلیسی). Belfast telegrap. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 2 February 2012. Retrieved 25 August 2011.
- ↑ "Croydon Murder Victim Found Shot In Car Named" (به انگلیسی). Sky News HD. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 24 November 2011. Retrieved 25 August 2011.
- ↑ GUY CHAZAN (۱۱ اوت ۲۰۱۱). "Riots Stoke British Ethnic Tensions" (به انگلیسی). The Wall Street Journal- World News. Archived from the original on 17 August 2011. Retrieved 25 August 2011.
- ↑ "Three killed protecting property during Birmingham riots" (به انگلیسی). BBC News. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 24 August 2011. Retrieved 25 August 2011.
- ↑ "Birmingham riots: intense anger after deaths of three young men" (به انگلیسی). Guardian. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 27 August 2011. Retrieved 25 August 2011.
- ↑ "Ealing riot: Richard Mannington Bowes dies after attack" (به انگلیسی). BBC News. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 25 August 2011. Retrieved 25 August 2011.
- ↑ "The night that rioters ruled and police lost control of the streets of London" (به انگلیسی). Independent. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 11 November 2012. Retrieved 28 August 2011.
- ↑ "London riots: YouTube crime victim a Malaysian student" (به انگلیسی). The Daily Telegraph. UK. Retrieved. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 27 August 2011. Retrieved 28 August 2011.
- ↑ "England riots: YouTube mugging victim recovering" (به انگلیسی). BBC News. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 12 August 2011. Retrieved 28 August 2011.
- ↑ "UK riots: Hundreds of arrests around the country as yobs find new targets" (به انگلیسی). Mirror. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 6 September 2011. Retrieved 28 August 2011.
- ↑ "Busiest time in recent memory for Brigade" (به انگلیسی). london-fire.gov.uk. ۱۳ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 21 August 2011. Retrieved 28 August 2011.
- ↑ "Families made homeless by riots will be compensated" (به انگلیسی). Guardian. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 14 August 2011. Retrieved 29 August 2011.
- ↑ "Like The Blitz': Riot Eyewitnesses React" (به انگلیسی). Sky News. ۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 24 November 2011. Retrieved 29 August 2011.
- ↑ "The destruction of Tottenham's buildings isn't just a sentimental loss" (به انگلیسی). Guardian. ۸ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 27 August 2011. Retrieved 29 August 2011.
- ↑ "West Ham-Aldershot Carling Cup tie postponed on police advice" (به انگلیسی). BBC Sport. Archived from the original on 16 July 2013. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ "England match against the Netherlands off after riots" (به انگلیسی). BBC Sport. Archived from the original on 14 June 2013. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ "Charlton-Reading Carling Cup match called off" (به انگلیسی). BBC Sport. Archived from the original on 22 August 2019. Retrieved 10 August 2011.
- ↑ "England match against the Netherlands off after riots" (به انگلیسی). BBC Sport. Archived from the original on 14 June 2013. Retrieved 12 August 2011.
- ↑ «بازنگری بریتانیا در مسایل امنیتی المپیک». صدای آمریکا. ۹ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۳ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «شورش لندن و نگرانی نسبت به برگزاری مسابقات فوتبال و بازیهای المپیک». نیوسیک. ۱۹ مرداد ۱۳۹۰. دریافتشده در ۳۰ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ «از قاهره تا لندن، تأثیر شبکههایی مشابه و نتایجی متفاوت». دویچهوله (Deutsche Welle) شبکه برونمرزی آلمان. ۹ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۹ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۱ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ "UK PM recalls Parliament for London riot crisis" (به انگلیسی). Fox News. ۸ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 12 March 2012. Retrieved 20 August 2011.
- ↑ سام فرزانه (۱۱ اوت ۲۰۱۱). «چرا رپ صدای آشوبهای لندن شد؟». بیبیسی فارسی. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۳ اوت.
- ↑ Dan Hancox (۱۲ اوت ۲۰۱۱). "Rap responds to the riots: 'They have to take us seriously'" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 14 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ «تونی بلیر:شورشها در انگلستان یک مشکل خاص است». پیام روز. ۳۰ مرداد ۱۳۹۰. دریافتشده در ۱ شهریور ۱۳۹۰.
- ↑ Emily Allen (۱۱ اوت ۲۰۱۱). "We will use water cannons on them: At last Cameron orders police to come down hard on the looters (some aged as young as NINE)" (به انگلیسی). Mail Online. Archived from the original on 12 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ «چهارشنبه آرام در بریتانیا پس از چهار شب پر آشوب». صدای آمریکا. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «نوجوان بریتانیایی به قتل متهم شد». صدای آمریکا. ۱۸ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «دولت ائتلافی و زمینههای اجتماعی شورشهای انگلستان». پرشین یورونیوز. ۱۶ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۱ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «نقش "فیس بوک" در نا آرامیهای انگلیس». میهن استار. ۲۶ مرداد ۱۳۹۰. دریافتشده در ۳۰ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ «چرا مردم و طبقه کارگر بپاخاستگان انگلیس را تنها میگذارند». www.rahaii.weebly.com. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۳ نوامبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱ شهریور ۱۳۹۰.
- ↑ "Ed Miliband on the riots: 'Public order is the immediate priority'" (به انگلیسی). Guardian. ۹ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 14 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ «احمدینژاد: بریتانیا باید به خواستههای مردم خود گوش دهد». صدای آمریکا. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از اصلی در ۱۶ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ «واکنش بریتانیا به اظهارات محمود احمدینژاد دربارهٔ شورشهای لندن». انقلاب اسلامی (صاحب امتیاز و مسئول ابوالحسن بنیصدر) به نقل از رادیو فردا. ۲۰ مرداد ۱۳۹۰. دریافتشده در ۱ شهریور ۱۳۹۰.
- ↑ "London Riots 2011: Mahmoud Ahmadinejad Finds UN Silence Hypocritical" (به انگلیسی). Huffington Post. ۱۰ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 23 August 2014. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ «پلیس بریتانیا برای فرونشاندن شورش از تجربیات بوستون کمک میگیرد». بررسی استراتژیک به نقل از صدای آمریکا. ۲۲ مرداد ۱۳۹۰. دریافتشده در ۳۰ مرداد ۱۳۹۰.
- ↑ Melanie Phillips (۸ اوت ۲۰۱۱). "Our police are not trusted any more. So why SHOULDN'T Dave ask America's top cop to run the Met?" (به انگلیسی). Mail Online. Archived from the original on 23 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ "US 'supercop' Bill Bratton says riot arrests not only answer" (به انگلیسی). BBC News. ۱۳ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 24 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ «چهار سال زندان؛ حکم دادگاه بریتانیا برای مروجان شورش در فیس بوک». رادیو فردا. ۱۸ اوت ۲۰۱۱. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۲۰ اوت ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱.
- ↑ "Man jailed for Facebook incitement to riot to appeal" (به انگلیسی). BBC News. ۱۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 25 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ Jack Doyle, James Tozer, Jaya Narain, Louise Boyle and Rob Cooper (۱۷ اوت ۲۰۱۱). "Cameron praises courts for sending a 'tough message' after pair told people to riot on Facebook are jailed for four years" (به انگلیسی). Mail Online. Archived from the original on 18 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ "London riots: Facebook plotters jailed for four years" (به انگلیسی). ND TV. ۱۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 23 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ "Brits Given 4 Years In Prison For Attempting To Incite Riots On Facebook" (به انگلیسی). Business Insider Europe. ۱۶ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 29 November 2012. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ Padmini Harchandrai (۱۸ اوت ۲۰۱۱). "Men in UK arrested for inciting riots via Facebook" (به انگلیسی). Tech 2. Archived from the original on 15 December 2013. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ Owen Bowcott, Haroon Siddique and Andrew Sparrow (۱۷ اوت ۲۰۱۱). "Facebook cases trigger criticism of 'disproportionate' riot sentences" (به انگلیسی). Guardian. Archived from the original on 24 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ "U.K. riot Facebook page authors get 4 years" (به انگلیسی). CBC News. ۱۷ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 18 August 2011. Retrieved 24 August 2011.
- ↑ "Amy Thomson and Robert Hutton" (به انگلیسی). Bloomberg. ۱۲ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 2 September 2011. Retrieved 23 August 2011.
- ↑ Matt Warman (۱۱ اوت ۲۰۱۱). "London riots: police could get powers over social media" (به انگلیسی). The Telegraph. Archived from the original on 26 August 2011. Retrieved 23 August 2011.
- ↑ Graeme McMillan (۱۱ اوت ۲۰۱۱). "U.K. Government Considers Blocking Twitter, BlackBerry in Wake of Riots" (به انگلیسی). TECHLAND. Archived from the original on 22 September 2011. Retrieved 23 August 2011.
- ↑ "British Government Considers Blocking Twitter, Facebook To Prevent Riots" (به انگلیسی). Forbes. ۱۱ اوت ۲۰۱۱. Archived from the original on 27 September 2011. Retrieved 23 August 2011.
- ↑ Jessica Dailey (۸ اوت ۲۰۱۱). "Architects and Building Professionals Team Up To Rebuild London After the Riots" (به انگلیسی). inhabitat.com. Archived from the original on 18 August 2011. Retrieved 20 August 2011.
- ↑ "RIOT REBUILD" (به انگلیسی). www.boidus.co.uk. Archived from the original on 22 April 2012. Retrieved 23 August 2011.
- ↑ "Riot Rebuild: The U.K's Post-Riot Urban Intervention" (به انگلیسی). tumblr. Retrieved 20 August 2011.
- ↑ «تدابیر امنیتی شدید برای کارنوال». بیبیسی فارسی. ۶ شهریور ۱۳۹۰. دریافتشده در ۸ شهریور ۱۳۹۰.
- ↑ «جشنواره خیابانی 'ناتینگ هیل' لندن تحت تدابیر شدید امنیتی آغاز شد». ایرنا. ۶ شهریور ۱۳۹۰. دریافتشده در ۸ شهریور ۱۳۹۰.
پیوند به بیرون
Images of the Tottenham riot on 6 August 2011 (BBC) | |
Map of the Tottenham riot on 6 August 2011 (Google Maps) | |
Tottenham Riots: Torched houses, cars in London violence aftermath در یوتیوب(YouTube) | |
Damage at Leyton Mills Currys last night (TwitPic) |