تغییر اقلیم در چین
از سال ۲۰۰۶، چین بزرگترین منتشرکننده دیاکسید کربن در جهان بودهاست. چین پروتکل کیوتو و موافقتنامه پاریس را برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی پذیرفتهاست. به عنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده زغالسنگ در جهان، چین برای تغییر ساختار انرژی اش سخت تلاش کرد و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ کاهش مصرف زغالسنگ را تجربه کرد. با این وجود، چین، ایالات متحده و هند، سه مصرفکننده عمده زغالسنگ، از سال ۲۰۱۷ استخراج زغالسنگ را افزایش دادند. دولت چین سیاستهای متعددی را برای کنترل مصرف زغالسنگ در نظر گرفته و مصرف گاز طبیعی و برق را افزایش دادهاست. در آینده، صنایع ساخت و ساز و تولیدی چین جای خود را به بخش خدمات خواهند داد و دولت چین برای سال ۲۰۱۸ رشد اقتصادی بیشتری را هدف گذاری نکرد؛ بنابراین مصرف زغالسنگ ممکن است در طول چند سال آینده رشد مداومی نداشته باشد.
وضعیت کنونی
چین طی سالهای ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۷ با افزایش دمای متوسط د ۰٫۲۴ درجه سانتی گراد بر دهه افزایش دما داشت، که بالاتر از میانگین افزایش دمای زمین در سطح جهانی است. متوسط بارش چین در سال ۲۰۱۷، ۶۴۱٫۳ میلیمتر بود که ۱٫۸٪ بیشتر از متوسط بارش سالهای گذشتهاست. افزایش سطح دریا در سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۷ برابر ۳٫۳ میلیمتر بود. افزایش غلظت دیاکسید کربن از سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ بهطور سالیانه افزایش یافت. میانگین سالانه غلظت دیاکسید کربن اتمسفری، متان و اکسید نیتروژن در ایستگاه وانیگالیان به ترتیب برابر ۴۰۴٫۴ قسمت بر میلیون، ۱۹۰۷ و ۳۲۹٫۷ قسمت بر میلیارد بود که کمی بالاتر از میانگین جهانی در سال ۲۰۱۶ است.
اثرات تغییرات اقلیمی
چین از برخی اثرات گرم شدن کره زمین، از جمله افزایش سطح دریا، آب شدن یخچالها و آلودگی هوا رنج برده و میبرد.
همچنین وقوع فاجعههای مرتبط با آب و هوا مانند خشکسالی و سیل بیشتر شدهاست و دامنه آن در حال افزایش است. این حوادث عواقب جدی برای بهرهوری ایجاد میکنند و همچنین باعث ایجاد عواقب جدی برای محیط زیست و زیرساختها میشوند. این مسئله زندگی میلیاردها انسان را تهدید میکند و نیز فقر را تشدید میکند.
روشهای کاهش تغییرات اقلیمی
پیشبینی شدهاست که زغالسنگ به عنوان مهمترین منبع انرژی چین در آینده نزدیک باقی بماند، اما در عین حال چین به عنوان پیشرو در فناوری زغالسنگ پاک شناخته میشود.
جستارهای وابسته
- رشد سبز
منابع
- ↑ Bradsher, Keith; Friedman, Lisa (2018-01-25). "China's Emissions: More Than U.S. Plus Europe, and Still Rising". The New York Times.
- ↑ Editor, Ben Webster (2017-11-14). "Chinese coal fuels rise in global carbon emissions". The Times.
- ↑ "Yes, The U.S. Leads All Countries In Reducing Carbon Emissions". Forbes. 2017-10-24.
- ↑ "World carbon dioxide emissions data by country: China speeds ahead of the rest". The Guardian. 2011-01-31.
- ↑ "China now no. 1 in CO2 emissions; USA in second position". PBL Netherlands Environmental Assessment Agency. Archived from the original on 9 July 2019. Retrieved 9 July 2019.
- ↑ "It Didn't Take Long for China to Fill America's Shoes on Climate Change". Time. Retrieved 2018-04-10.
- ↑ Lu, Qi Ye and Jiaqi (2018-01-22). "China's coal consumption has peaked". Brookings. Retrieved 2018-04-11.
- ↑ Daigle, Matthew Brown and Katy. "Coal on the rise in China, U.S. , India after major 2016 drop". chicagotribune.com. Retrieved 2018-04-11.
- ↑ 2170. "《中国气候变化蓝皮书》:年平均气温显著上升--人民网环保频道--人民网". env.people.com.cn. Retrieved 2018-04-10.
- ↑ JAMES FALLOWS, Dirty Coal, Clean Future, DECEMBER 2010 ATLANTIC MAGAZINE, https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/12/dirty-coal-clean-future/8307/1/
- ↑ China's coal reserves 'will make it new Middle East', says energy chief, Leo Hickman, Tuesday 8 March 2011, The Guardian, https://www.theguardian.com/environment/2011/mar/08/china-coal-new-middle-east
- ↑ KEITH BRADSHER, China Outpaces U.S. in Cleaner Coal-Fired Plants, 10 May 2009, The New York Times, https://www.nytimes.com/2009/05/11/world/asia/11coal.html