بیان (نهاوند)
بیان (نهاوند)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نهاوند در استان همدان ایران است.
روستای بیان از توابع بخش مرکزی شهرستان نهاوند(دهستان گاماسیاب نهاوند)است و در فاصلهٔ دوازده کیلومتری جنوب شرقی این شهر واقع شدهاست. آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و در زمستان سرد است. این روستای کوهستانی در کوهپایهٔ کوه گرین (گرو) از شاخههای سلسله کوههای زاگرس قرار دارد. روستا به حالت مثلثی شکل در دو طرف رودخانهٔ معروف به نهر بیان_تکه قرار گرفته و بیشتر مساکن روستا در بالای نهر و با شیب کمی تند قرار گرفتهاست. مردم این روستا به گویش لری سخن میگویند. بیشتر جمعیت روستا به ترتیب دارای نامهای خانوادگی زرینی و سرمیلی هستند. درآمد بیشتر مردم روستای بیان از طریق فعالیتهای زراعی و دامداری تأمین می شودو با توجه به آب فراوان رود گاماسیاب در سالهای اخیر به کار پرورش ماهی نیز مشغول شدهاند. آب شرب و کشاورزی این روستا از سراب گاماسیاب و چشمههای محلی تأمین میشود
جمعیت
روستای بیان در سال ۱۳۸۸ دارای ۱۶۲۱ نفر جمعیت بودهاست. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴۹ نفر (۴۴۸خانوار) بودهاست.
موقعیت جغرافیایی
مختصات: ۳۴°۰۵′۵۲″ شمالی ۴۸°۲۴′۴۹″ شرقی / ۳۴.۰۹۷۷۸° شمالی ۴۸.۴۱۳۶۱° شرقی / 34.09778; 48.41361
جستارهای وابسته
- https://www.instagram.com/tv/B_5WtMDlQ3Y/?utm_source=ig_web_copy_link روستای بیان نهاوند
- https://www.instagram.com/tv/B6gPts-lyyw/?utm_source=ig_web_copy_link بخشی از مستند آش ورکواز در بیان نهاوند
- خلاصه عریضه مجلس سنا راجع به تقاضای سردار زرینی کدخدای بیان تکه نهاوند مبنی بر تأمین آب زراعی
- شعرهای محلی علی جلالوند نهاوندی بیان https://www.aparat.com/aparatbayan
- فیلم سینه زنی اهالی روستای بیان درروزعاشورا وشیخ دانیال https://www.aparat.com/v/Ndina
- https://www.instagram.com/rostaybayan/
- ﻧﺎﺻﺮاﻟﺪﯾﻦ ﺷﺎه در سفرنامی ﻋﺮاق ﻋﺠﻢ ﻧﻬﺎوﻧﺪ نوشته دکتر حسین زرینی http://ensani.ir/file/download/article/20120504170736-9020-40.pdf
- فهرست روستاهای ایران
منابع
- ↑ خدیجه زرینی، آشنایی با روستای بیان، فصلنامه فرهنگان، شماره 38، پاییز و زمستان 1389
- ↑ «درگاه ملی آمار > سرشماری عمومی نفوس و مسکن > نتایج سرشماری > جمعیت به تفکیک تقسیمات کشوری سال 1395». www.amar.org.ir. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۴-۰۳.
- «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانیشده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافتشده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.