بخور زار
بخور زار یا عود زار در ایران در دو نوع شناخته میشود.بخور زار 20 موکل و بخور زار 7 موکل که با درج عدد 20 یا 7 در پایین لیبل آن نشان داده می شود.
این بخور برای اعمال علوم غریبه و ماورایی استفاده می شود.متاسفانه سازندگان این بخور که ایرانی هستند سالهای سال هست که از عدم دانش مردم سو استفاده کرده و این محصول را به نام بخوری از کشور برونئی به فروش می رسانند.
بر روی لیبل این بخور نوشته شده made in brunei و در بسیاری از سایت ها و منابع این بخور به عنوان یک محصول از کشور برونئی شناخته می شود.اینطور نوشته اند که برای شناختن بخور زار اصل بر روی آن یک سنسور وجود دارد و یک بارکد که اصالت آن را از سایت برونئی عود استعلام میگیرند.
به راحتی میتوان متوجه شد که در کشور برونئی همچین محصولی وجود نداشته و سایتی که بارکد این بخورات از آن استعلام می گردد نیز یک سایت ایرانی بوده که به قصد سواستفاده از عدم آگاهی مردم ساخته شده است.
در اکثر منابع اینترنتی که همه سایتها از روی یکدیگر کپی کرده اند تاریخچه استفاده از بخور زار به دوران کهن و قوم یهود نسبت داده شده که با تحقیقات به راحتی می توان متوجه شد در طول تاریخ همچین بخوری وجود نداشته و در حال حاضر هم در هیچ کجای دنیا بجز ایران و چندین سایت دیگر که از طریق عوامل سازنده این محصول پشتیانی می شوند چنین بخوری وجود ندارد.
چندین سال هست که باند سازنده این بخورات در شهرهای جنوبی کشور با بازارسازی و رواج دادن طلسمات مهر و محبت و ... که هیچ پشتوانه تاریخی ندارند ، این محصول را ساخته و در بازار با قیمت های میلیونی به فروش می رسانند.
در ادبیات
تا صبر را نباشد شیرینی شکر | تا بید را نباشد بوی چو داربوی |
درون خرگه از بوی خجسته | بخور عود و عنبر کله بسته |
هر کجا عود بود بوی خوش عود بود | ندهد بوی نه هر چوبی و نه هر حطبی |
پانویس
منابع
- کتابها
- میرحیدر، حسین (۱۳۷۳). معارف گیاهی. ج. ۸ جلدی. تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی. ص. ۶۴۷.
- واژهنامه برخط دهخدا