زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

ولادة الامام المهدی (کتاب)





ولادة الامام المهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف مجموعه‌ای از متن سخنرانی شیخ بشیر نجفی به زبان عربی با سوالات حاضرین در این جلسات و پاسخ ایشان می‌باشد.


۱ - معرفی اجمالی



مجموعه، در صدد پاسخگویی، رد و نقد شبهات مخالفین در زمینه ولادت حضرت مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف است. مراسم سخنرانی توسط مرکز تخصصی مهدویت نجف عراق برپا و هدف آن‌ها تقویت معارف مسلمانان و روابط هر چه بیشتر با این وجود مقدس بوده است. سپس بعد از پیاده کردن نوار این جلسات به طبع و انتشار آن‌ها اقدام نموده‌اند.

۲ - ساختار کتاب



گفتمان مهدویت در قسمت مربوط به مهدی موعود دارای دو محور اصلی است: محور اول متکفل پاسخ گویی به این سوال است که طبق تعالیم اسلامی، آیا مسلمان اساسا باید به ظهور یک منجی در آخرالزمان اعتقاد داشته باشند یا نه؟ این یک بحث کبروی است. محور دوم متکفل پاسخ گویی به این پرسش است که آن منجی موعود کیست؟ اسلام چه کسی را به عنوان مصداق مهدی موعود به جامعه اسلامی معرفی کرده است؟ این یک بحث صغروی است. امروزه شبهاتی در مورد اصل ولادت آن حضرت مطرح شده است. بعضی از مخالفان و مورخین و تبارشناسان (اهل نسب) سعی کرده‌اند، تولد آن امام را زیر سوال ببرند. و در صدد انکار وجود مقدس حضرت هستند و می‌گویند: اساسا شخصی به نام حجة بن الحسن المهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف وجود تاریخی ندارد، و امام حسن عسگری علیه‌السّلام چنین فرزندی نداشته است. گوینده با یک سازماندهی مناسب که در اثر هم مشهود است، به محور دوم که بحث صغروی گفتمان مهدویت می‌باشد، این شبهات اساسی را مطرح و در طی سه سخنرانی به نقد این نظریه پردازی‌ها پرداخته و پاسخ لازم و مناسب را ارائه نموده است.
از آن جا که موضوع ولادت امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف یک قضیه تاریخی می‌باشد و طبعا مقتضی روش تحقیق نقلی و بررسی دقیق مجموعه اسناد تاریخی است، به همین جهت گوینده روش نقلی در این موضوع دینی را برگزیده و مدارک تاریخی و اسناد روایی ولادت و حیات امام مهدی علیه‌السّلام را مطرح نموده و به حوزه کاملا تخصصی حدیث پژوهی وارد شده است.

۳ - گزارش محتوا



گوینده اول به عمده شبهات در زمینه ولادت حضرت پرداخته و سپس قبل از ورود به پاسخ، مقدماتی را بازگو می‌کند که عبارتند از: اخبار و احادیث متواتر موجب و سبب علم هستند، ثبوت نسب منحصر در اعتراف اشخاص می‌باشد، عدم الوحدان لایدل علی عدم الوجود یک قاعده عقلایی است، به این معنا اگر انسانی چیزی را نیافت نمی‌تواند، ادعا کند که آن چیز وجود ندارد و مقدمه آخر اینکه خبر شخصی که نسبت به موضوع یا اشخاصی بغض و عداوت دارد، در مقابل اخبار و احادیث متواتر قابل استناد نیست و سبب عدم حجیت خبر متواتر نمی‌شود. با این مقدمات، به پاسخ شبهات ابن تیمیه و احسان الهی ظهیر و دیگران که ادعا نموده‌اند، امام حسن عسگری علیه‌السّلام فرزندی از خود به جای نگذاشته است، می‌پردازد. گوینده به چند عامل از جمله احادیث خاص دیدن شده حضرت پس از تولد، احادیث عام درباره ولادت امام، اعترافات تاریخ نگاران و تبارشناسان غیر شیعی در جهت اثبات به دنیا آمدن امام مهدی علیه‌السّلام و اثبات تواتر احادیث در زمینه ولادت هر گونه تشکیک درباره اصل موضوع مهدی علیه‌السّلام و ولادت او را مردود می‌شمارد. در پایان هر سخنرانی سوالاتی مطرح شده و استاد پاسخ لازم را ارائه نموده‌اند. متن سوالات و پاسخ‌ها هم در اثر گنجانده شده است.

۴ - گزارش وضعیت



از آنجا که بعضی از روایات در متن، منابع آن‌ها ذکر نشده در پاورقی‌ها، این منابع بازگو شده است. فهرست مطالب در آخر اثر آمده است.

۵ - منبع


نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب مهدویت




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.