زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

شناخت قرآن (کمالی)





کتاب شناخت قرآن تالیف علی کمالی می باشد که این کتاب به زبان فارسی نوشته شده و درباره مسائل مهم علوم قرآن است.


۱ - معرفی کتاب



نام کتاب: شناخت قرآن تالیف: علی کمالی این کتاب که به زبان فارسی نوشته شده درباره مسائل مهم علوم قرآن همچون: شناخت اجمالی قرآن، قابل فهم بودن آن، مصونیت قرآن، اعجاز قرآن ، نسخ و بداء ، مصادر تفسیر و... بحث می‌نماید. مؤلف محترم (همانگونه که خود در مقدمه کتاب می‌گوید) سعی نموده است مطالب گفته شده درباره موضوعات مختلف علوم قرآنی را جمع آوری و به صورت دسته بندی شده ارائه نماید و در این کار نیز موفق بوده‌اند چونکه مطالب کتاب (در مواردی که معرکه آراء و اختلافی است) به صورت دسته بندی شده و با ارائه نظریات مختلف، توضیح داده شده است در این کتاب بیش از آنکه به روشهای تفسیری پرداخته شود به مکاتب تفسیری پرداخته شده- و روش پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم و ائمه معصومین علیه‌السّلام به عنوان یک مکتب تفسیری معرفی شده است.

۲ - ساختار کتاب



کتاب دارای یک مقدمه و بیست و هشت بخش و یک خاتمه می‌باشد- فهرست مطالب به قرار زیر است تعاریف (تعریف علم و قرآن و تفسیر و...) ، شناخت اجمالی قرآن، قابل فهم بودن قرآن، مصونیت قرآن از تحریف، جمع و فراهم کردن قرآن، قرائات، اسباب نزول، تفسیر به رای ، محکم و متشابه، ظهور و بطن قرآن، نسخ- بداء- تاریخ نزول قرآن ، مصادر تفسیر، شرایط تفسیر، مکتب نبوی و عترت، مکتب صحابیان، مکتب تابعین، عوامل گسترش اختلاف در تفسیر، تدوین تفسیر، نفوذ رای در تفسیر، مکتب معتزله، مکتب باطنیه و اخوان الصفا، مکتب صوفیه ، مکتب فلاسفه، مکتب علمی و اجتماعی در پرتو تمدن جدید، مکتب جستجوگران و نوآوران، تفاسیر مهم و مفسران بزرگ، تفسیر متکامل، اعجاز قرآن.

۳ - ویژگی‌های کتاب



برخی از ویژگی‌های کتاب به قرار ذیل است: ۱- بخش سوم: در این بخش از قابل فهم بودن قرآن بحث می‌نماید و ادله عقلی و نقلی (از قرآن و سنت) نقل می‌کند که قرآن برای عموم بشر قابل درک و فهم است.
[۱] شناخت قرآن،کمالی،ص۶۱
. ۲- بخش دهم: در این بخش پیرامون ظهر و بطن قرآن بحث می‌کنند و در آن با ادله‌ای ثابت می‌کنند که فهم بطن قرآن امری ممکن می‌باشد. پیش گفتار: در این قسمت- نقش قرآن در زندگی بشری به خوبی تبیین شده- و توضیح می‌دهند که قرآن چگونه می‌تواند راه گشای انسانها در مسیر تکامل باشد ۴- بخش یازدهم: گرچه در این بخش ابتدا از نسخ بحث می‌نمایند ولی در ادامه پیرامون بداء بحث کرده پس از ذکر معانی مختلف « بداء » تهمت‌هایی را که به شیعه زده شده (پیرامون مساله بدا پاسخ می‌گویند ۵- بخش هفدهم: در این بخش عوامل گسترش اختلاف در تفسیر بررسی شده که مجموعا ۸ عامل را به عنوان منشا اختلاف در تفسیر نام می‌برند

۴ - نسخه شناسی



این کتاب به زبان فارسی نوشته شده و یک جلد و دارای ۶۶۰ صفحه است که مشخصات آن به شرح ذیل است: ۱- کاغذ: عادی ۲- نوع چاپ: کامپیوتری ۳- نوبت چاپ: اول ۴- تاریخ انتشار: سال ۱۳۷۰ هجری شمسی ۵- ناشر: انتشارات اسوه- وابسته به سازمان حج و اوقاف ۶- تیراژ: سه هزار نسخه ۷- دارای فهرست مطالب ۸- مقدمه‌ای از مؤلف به عنوان پیش گفتار ۹- جلد: گالینگور ۱۰- نام کتاب: شناخت قرآن. ۱۱- مؤلف: علی کمالی.

۵ - پانویس


 
۱. شناخت قرآن،کمالی،ص۶۱


۶ - منبع



نرم افزار مشکات الانوار،مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب علوم قرآن




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.