زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

آیه طلاق





آیه طلاق به آیه ۲۲۹ بقره، درباره بعضی احکام طلاق اطلاق می‌شود.


۱ - منظور از آیه طلاق



به آیه ۲۲۹ سوره بقره "آیه طلاق" می‌گویند: (الطلاق مرتان فامساک بمعروف او تسریح باحسان ولا یحل لکم ان تاخذوا مما آتیتموهن شیئا الا ان یخافا الا یقیما حدود الله فان خفتم الا یقیما حدود الله فلا جناح علیهما فیما افتدت به تلک حدود الله فلا تعتدوها ومن یتعد حدود الله فاولئک هم الظالمون)؛ " طلاق رجعی دو بار است پس از آن یا(باید زن را) بخوبی نگاه داشتن یا بشایستگی آزاد کردن و برای شما روا نیست که از آنچه به آنان داده‌اید چیزی بازستانید مگر آنکه(طرفین) در به پا داشتن حدود خدا بیمناک باشند پس اگر بیم دارید که آن دو حدود خدا را برپای نمی‌دارند در آنچه که( زن برای آزاد کردن خود) فدیه دهد گناهی بر ایشان نیست این است حدود احکام الهی پس از آن تجاوز مکنید و کسانی که از حدود احکام الهی تجاوز کنند آنان همان ستمکارانند".

۲ - آیات فراوانی درباره طلاق



آیات فراوانی درباره طلاق در قرآن هست و حتی یک سوره نیز به "طلاق" نامیده شده است. با وجود این، برخی تنها آیه ۲۲۹ سوره بقره را آیه طلاق دانسته‌اند.

۳ - سوء استفاده از قانون اسلامی طلاق



برخی از تازه مسلمان‌ها، به پیروی از قانون جاهلیت از قانون اسلامی "عده" و "رجوع" (در آیه ۲۲۸ سوره بقره) سوءاستفاده می‌کردند و برای آن که همسر خود را در ناراحتی و سختی قرار دهند، پی درپی او را طلاق می‌دادند و پیش از تمام شدن عده رجوع می‌کردند. این آیه از آن عمل ناجوانمردانه جلوگیری کرده، می‌گوید: تا دو مرتبه طلاق و رجوع صحیح است؛ اما اگر برای بار سوم طلاق انجام گیرد، دیگر حقی برای رجوع نیست.
[۴] منصور، عبدالحمید یوسف، نیل الخیرات فی القراءات العشرة، ج۲، ص۲۴۴.
[۵] کمالی دزفولی، علی، قرآن ثقل اکبر، ج۲، ص۳۴۵.


۴ - عناوین مرتبط



آیه عده طلاق .

۵ - پانویس


 
۱. بقره/سوره۲، آیه۲۲۹.    
۲. بقره/سوره۲، آیه۲۲۸.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۱۶۷.    
۴. منصور، عبدالحمید یوسف، نیل الخیرات فی القراءات العشرة، ج۲، ص۲۴۴.
۵. کمالی دزفولی، علی، قرآن ثقل اکبر، ج۲، ص۳۴۵.


۶ - منبع



فرهنگ‌نامه علوم قرآنی، برگرفته از مقاله «آیه طلاق».    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.