یادگیری با نظارت
یادگیری با نظارت یا یادگیری تحت نظارت (به انگلیسی: Supervised learning) یکی از زیرمجموعههای یادگیری ماشینی است. با یک مثال عمومی وارد این بحث میشویم. یک میوه فروشی را در نظر بگیرید که تمام میوه ها را به صورت کاملاً جدا از هم مرتب کردهاست و شما نوع میوه را کاملاً میدانید، یعنی زمانی که یک میوه را در دست میگیرید به نام نوشته شده در قفسهٔ آن نگاه میکنید و در میابید که مثلاً سیب است و اصطلاحاً میگویند تمام داده ها تگ گذاری شده هستند. به طبع فردی از قبل دستهٔ دادهها را مشخص کردهاست. حال اگر با دید موجودی در حال یادگیری به ماجرا نگاه کنیم، انتظار میرود فرضاً مفهومی از سیبها را یاد بگیرد و احتمالاً در آینده نیز اگر تصویری از سیبها دید آن را تشخیص دهد.
این روش، یک روش عمومی در یادگیری ماشین است که در آن به یک سیستم، مجموعه ای از جفتهای ورودی – خروجی ارائه شده و سیستم تلاش میکند تا تابعی از ورودی به خروجی را فرا گیرد. یادگیری تحت نظارت نیازمند تعدادی داده ورودی به منظور آموزش سیستم است. با این حال ردهای از مسائل وجود دارند که خروجی مناسب که یک سیستم یادگیری تحت نظارت نیازمند آن است، برای آنها موجود نیست. این نوع از مسائل چندان قابل جوابگویی با استفاده از یادگیری تحت نظارت نیستند. یادگیری تقویتی مدلی برای مسائلی از این قبیل فراهم میآورد. در یادگیری تقویتی، سیستم تلاش میکند تا تقابلات خود با یک محیط پویا را از طریق آزمون و خطا بهینه نماید. یادگیری تقویتی مسئلهای است که یک عامل که میبایست رفتار خود را از طریق تعاملات آزمون و خطا با یک محیط پویا فرا گیرد، با آن مواجه است. در یادگیری تقویتی هیچ نوع زوج ورودی- خروجی ارائه نمیشود. به جای آن، پس از اتخاذ یک عمل، حالت بعدی و پاداش بلافصل به عامل ارائه میشود. هدف اولیه برنامهریزی عاملها با استفاده از تنبیه و تشویق است بدون آنکه ذکری از چگونگی انجام وظیفه آنها شود.
یک مجموعه از مثالهای یادگیری وجود دارد بازای هر ورودی، مقدار خروجی یا تابع مربوطه نیز مشخص است. هدف سیستم یادگیر بدست آوردن فرضیهای است که تابع یا رابطه بین ورودی یا خروجی را حدس بزند به این روش یادگیری با نظارت گفته میشود.
مثالهای زیادی در یادگیری ماشینی وجود دارند که در دسته یادگیری با نظارت میگنجند، از جمله میتوان به درخت تصمیمگیری، آدابوست، ماشین بردار پشتیبانی، دستهبندیکننده بیز ساده، رگرسیون خطی، رگرسیون لجستیک، گرادیان تقویتی، شبکههای عصبی و بسیاری مثالهای دیگر اشاره کرد.
جستارهای وابسته
منابع
- ↑ «هوش مصنوعی چیست؟ مقدمه ای برای شروع هوش مصنوعی». بایگانیشده از اصلی در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۹. دریافتشده در ۲۵ ژانویه ۲۰۲۰.
- ↑ Reinforcement Learning