کنسول جستجوی گوگل
کنسول جستجوی گوگل (به انگلیسی: Google Search Console) یا ابزار وبمستری گوگل (به انگلیسی: Google Webmaster Tools) یک سرویس رایگان است که توسط گوگل ارائه می شود و به شما کمک میکند تا بتوانید سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل نظارت و عیبیابی کنید.
گونه وبگاه | ابزار وبمستر |
---|---|
محدودهٔ فعالیت | جهانی |
مالک | گوگل |
وبگاه | |
تجاری؟ | خیر |
از تاریخ ۲۰ مه ۲۰۱۵، گوگل، Google Webmaster Tools را به عنوان کنسول جستجوی گوگل معرفی کرد. در ژانویه ۲۰۱۸، گوگل نسخه جدیدی از کنسول جستجو را با یک رابط کاربری تازه و بهبود یافته معرفی کرد.
ابزارهای مختلفی مانند Performance, Mobile Usability, Index Coverage, Breadcrumbs, Google Discover و بسیاری دیگر در این کنسول قرار گرفتهاند که شما میتوانید به رایگان از تمامی آنها استفاده نمایید.
اطلاعاتی که گوگل سرچ کونسول در اختیار شما قرار میدهد:
- تایید اینکه گوگل میتواند سایت شما را پیدا و کرال کند.
- گزارش خطا و عیبیابی صفحات.
- امکان درخواست ایندکس صفحات به گوگل.
- مشاهده تعداد ورودیهای وبسایت و تعداد دفعاتی که کلمات و عبارتها توسط جستجوکنندگان در صفحات گوگل ظاهر میشود.
- نمایش دادن رتبه و نرخ کلیک(CTR) کلمات و عبارات وبسایت شما.
- نشان میدهد که کدام سایتها به وبسایت شما لینک دارند.
آشنایی با برخی از قابلیتهای این ابزار:
Performance
بخش Performance؛ شامل آمار و اطلاعات دقیقی از میزان جستجوی کلمات، جایگاه ما در نتایج جستجو و نرخ کلیک کاربران بر روی لینکهای سایت در اختیار ما قرار میدهد. بررسی اطلاعات آماری این بخش به ما کمک میکند درک درستی از جایگاه فعلی خود و پتانسیلهای موجود برای جذب بازدیدکنندگان بیشتر داشته باشیم.
Mobile Usability
با افزایش میزان استفاده از موبایل، رعایت استانداردهای طراحی سایت برای موبایل و نمایش صحیح محتوا به کاربران اهمیت ویژه ای یافتهاست. در سال ۲۰۱۸ و با معرفی الگوریتم Mobile First Index میتوان گفت این اهمیت دو چندان شدهاست.
این ابزار قدرتمند به صورت مستمر صفحات سایت ما را آنالیز کرده و در صورت مشاهده هر گونه خطا یا ایراد به ما اطلاع میدهد. برای مثال چند نمونه از این خطاها عبارتند از:
- اگر چند عنصر که بصورت لینک هستند، خیلی به هم نزدیک باشند بصورتی که براحتی قابل تفکیک از هم نباشند.
- محتویات صفحه بزرگتر از صفحه نمایش باشد.
- متن موجود در صفحه به میزانی ریز باشد که قابل خواندن نباشد.
Index Coverage
سایتهای اینترنتی اکثراً صفحات بسیاری دارند. با گذشت چند ماه یا چند سال از فعالیت یک سایت معمولاً بسیاری از این صفحات حذف میشوند یا آدرس آنها تغییر میکند. در این شرایط لینک سازیهای داخلی و خارجی شما به صفحات ۴۰۴ منتهی میشوند که میتواند تأثیر منفی زیادی بر تجربه کاربری و سئو سایت شما داشته باشد.
در نسخه جدید کنسول جستجوی گوگل ابزار جدیدی با عنوان Index Coverage جایگزین ابزار قدیمی Crawl Errors شدهاست که به ما کمک میکند تا این صفحات را شناسایی کرده و دلیل بروز خطا را به راحتی پیدا کنیم. علاوه بر خطای ۴۰۴ مشکلاتی مانند عدم دسترسی به سایت، محدودیت دسترسی برای گوگل و عدم درج صفحه در نقشه سایت نیز در این بخش به شما اطلاع داده میشود.
در تب Excluded این قسمت نیز صفحاتی نشان داده میشوند که به هر دلیل index نشدهاند. صفحاتی که در این قسمت هستند در نتایج SERP نشان داده نمیشوند. اگر این صفحات برای شما مهم نیستند، میتوانید آنها را نادیده بگیرید و نگران تأثیر منفی آنها بر سئوی سایت خود نباشید.
pages
در این قسمت از سرچ کنسول گوگل که در نسخه های قدیمی تر آن نمایش داده می شود، میتوان تمام صفحاتی که ایندکس شدن، صفحاتی که خزیده شده اند اما ایندکس نشده اند، صفحاتی که دارای ارور هستند را مشاهده کنید.
Sitemaps
در این قسمت نقشه کامل سایت را برای خزیدن موتور جستجوی گوگل در اختیار گوگل قرار می دهید. سایت مپ درواقع راهنمای خزیدن ربات های گوگل و سایر موتورهای جستجو می باشد
پانویس
پیوند به بیرون
منابع