طرح کتابخانه ملی پهلوی
طرح کتابخانهٔ ملّی پهلوی طرحی بود که دستور اجرای آن توسط محمدرضا شاه پهلوی در سال ۱۳۵۲ در تهران صادر شد، ولی این طرح تا سال ۱۳۵۷ آغاز نشده بود و پس از آن هم به دست فراموشی سپرده شد.
تأسیس این کتابخانهٔ عظیم بر عهدهٔ شجاع الدین شفا، معاون وزیر وقت دربار در امور فرهنگی نهاده شد. کتابخانهٔ ملی پهلوی تا زمان قبل از انقلاب ایران، بعد از کتابخانهٔ مجلس شورای ملی، بزرگترین طرح کتابخانهای در ایران به شمار میرفت و طوری برنامهریزی شده بود که مؤسسهای فراتر از کتابخانهٔ ملی ایران در نظر گرفته شده بود که کتابخانهٔ ملی را در خود ادغام میکرد.
در مسابقهٔ طراحی بنای کتابخانه، بیش از ۳۰۰۰ معمار از کشورهای مختلف جهان شرکت داشتند پروژهٔ این کتابخانه به دلیل همزمان شدن با انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران متوقف شد.
پیوند به بیرون
پانویس
- ↑ Oregon State to Pennsylvania State. By Allen Kent. Published by CRC Press, 1977. ISBN 0-8247-2021-0 pp.247-255
- ↑ The National Library of Iran: A New Building and a New Future. EBRAHIM AFSHAR. AARL, vol 37, No3, September 2006. pp.228 Link بایگانیشده در ۲۴ ژوئیه ۲۰۰۸ توسط Wayback Machine
- ↑ [۱]
- ↑ دانش و جامعه: گفتگو با شجاع الدین شفا، نویسنده و متفکر نامدار معاصر ایران در سه بخش - 2003-07-29
- ↑ Pahlavi National Library
- ↑
A multi-volume report provides extensive and detailed information about the plan: N Sharify The Pahlavi National Library of the Future: Its Resources, Services, Programs, and Building Requirement: Final Report East Norwich NY Board of Consultants Pahlavi National Library 1976 (6 vols)