کامران نجفزاده
کامران نجفزاده (۲۹ اردیبهشت۱۳۵۸) روزنامهنگار، خبرنگار، گویندهٔ اخبار، نویسنده و مدرس کلاسهای خبرنگاری است. وی خبرنگار سابق خبرگزاری صدا و سیما در نیویورک بود. او متأهل و دارای یک فرزند میباشد.
کامران نجفزاده | |
---|---|
زادهٔ | ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۸ تهران |
ملیت | ایرانی |
تحصیلات | کارشناسیارشد رشتهٔ سینما |
محل تحصیل | دانشگاه آزاد اسلامی |
پیشه | روزنامهنگار، خبرنگار، گویندهٔ اخبار، نویسنده و مدرّس کلاسهای خبرنگاری |
سالهای فعالیت | از سال ۱۳۸۱ در واحد مرکزی خبر (گویندهٔ خبر) |
شناختهشده برای | خبرنگاری واحد مرکزی خبر صدا و سیمای ایران |
فرزندان | امیرکیان نجفزاده |
زندگی و تحصیلات
نجفزاده متولد ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۸ در تهران (محله ستارخان) است. وی فارغالتحصیل رشتهٔ مهندسی ژنتیک است و فوق لیسانس خود را در رشته سینما گرفتهاست. وی در حال حاضر عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران و همچنین عضو اتحادیه خبرنگاران سازمان ملل است. نجفزاده در عین حال سفیر ویژه کودکان و سالمندان بهزیستی و سفیر بنیاد بیماریهای نادر است. مستندهای اجتماعی وی توسط چهرههای شاخصی سیاسی و اجتماعی، کمک به بیماران نادر خوانده شد. بیماران اماس تندیس انسانیت را به نجفزاده هدیه کردند. وی در فیلم سینمایی بادیگارد ساخته ابراهیم حاتمیکیا در نقش یک خبرنگار بازیگری کردهاست.
روزنامهنگاری
وی پیش از اینکه وارد سازمان صدا و سیمای ایران شود در نشریه آرمان و کیهان ورزشی قلم میزد. او در ۱۹ سالگی جوانترین سردبیر کیهان ورزشی شد. تا قبل از ورودش به واحد مرکزی خبر صدا و سیمای ایران، در زمینه روزنامهنگاری در چند روزنامه فعالیت داشته. کامران نجفزاده شعرها و نوشتههایش در مجلات مختلف مثل کیهان بچهها به چاپ میرسید.
کتاب
از جملهٔ دیگر کارهای نجفزاده میتوان ورود او به حوزهٔ نویسندگی کتاب با نگارش دو مجموعهٔ «تلخه نارنج» و «هفت داستان» و غار ترسناک اسکلتها اشاره نمود. پس از مأموریت فرانسه وی کتابی به نام خبرنگار ژنرال دوگل منتشر کرد. این کتاب به چاپ پنجم رسید و عواید آن به مؤسسه محک داده شد.
واحد مرکزی خبر
کامران نجفزاده از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را در واحد مرکزی خبر آغاز کرد. از سال ۱۳۸۴ در کنار حرفهٔ خبرنگاری خود در بخش خبری ۲۰:۳۰ به عنوان گوینده خبر نیز شروع به فعالیت نمود اما در سال نود از این بخش خبری جدا شد. وی مدرس کلاسهای خبرنگاری نیز بودهاست.
گزارشها
او تا کنون خبرنگار بیش از ۲۰۰۰ دقیقه از گزارشهای تلویزیون است. گزارشهایی مثل آقای دوربینی، علی کوچولو، گزارش معدن، نرگسیها ، مسافران مهتاب، سری گزارشهای شهر خاکستری، مصاحبه با خواننده یار دبستانی من، گزارشهای وی از عراق و ….
همچنین در میان دیگر گزارشهای نجفزاده میتوان یاد کرد از گزارش او از کم جمعیتترین مدرسه ایران که بازتابهایی جهانی داشت. عبدالمحمد شعرانی، معلم مدرسه کوچک کالو میگوید: «نجفزاده کالو را جهانی کرد»
اعزام به کشورهای مختلف
کامران نجفزاده به عنوان خبرنگار اعزامی در کشورهای ایتالیا، سوئیس، مصر، اتریش و در بحرانیترین جنگهای سالهای اخیر حضور داشته و رویدادهای مختلف را پوشش خبری دادهاست طوری که تحسینبرانگیز رسانهها شدهاست.
علاقهمندیها
کامران نجفزاده از سقوط هواپیمای سی۱۳۰ به عنوان تلخترین خاطرهٔ کاریش یاد میکند. کسی که توانست با نحوهٔ متفاوت اجرا و گزارشهایش در بین علاقهمندان تلویزیونی دوستداران زیادی پیدا کند. کامران نجفزاده طرفدار پرسپولیس است و در دوران کودکی احمدرضا عابدزاده را خیلی دوست داشت.
بازتاب فعالیتهای رسانه ای
نام کامران نجفزاده در فهرست اسامی احتمالی چهره ماندگار مطرح شدهاست. علت این امر خلق نگاه و رویکردی جدید در مستندسازی بود که سرصدای زیادی به پا کرد و در رسانهها مطرح شد (عصر ایران ۲۰۱۲) نجفزاده در سال ۱۳۹۴ به عنوان یاردوازدهم تیم ستارگان ایران در مقابل یاران فیگو و کارلوس به میدان رفت. به گزارش وب سایت رسمی نود این گوینده و خبرنگار بعداز عادل فردوسی پور و احسان علیخانی به عنوان ضلع سوم منتخب رسانه ملی در این تیم حضور پیدا کرد. به گفته مجید بهرمند (مدیرروابط عمومی باشگاه هنرمندان ایران) او به عنوان یک چهره برتر در عرصه خبر و گزارشگری به ترکیب تیم ستارگان اضافه شد. ارتباط نجفزاده با جهان فوتبال در دوران گزارشگری اش کم نبوده از خبرنگاری ورزشی در روزنامه تا مصاحبه با عابدزاده بعد از کنارهگیری اش تا مصاحبه او با لیونل مسی زمانی که در فرانسه حضور داشت. او که سال ۱۳۹۱ در نظرسنجیهای نهادهای دانشگاهی و ارتباطاتی به عنوان محبوبترین چهره تلویزیونی مطرح شده بود در کنار انتقادات صریح از مسئولان و شجاعت در ماموریتهای خارج از کشور و کاندیدا شدن به عنوان چهره فرهنگی سال در روزنامه هفت صبح، دچار حواشی شهرت هم شدهاست از ثبت نام برای انتخابات مجلس شورای اسلامی تا تبلیغ ساعت در بیلبوردها که یکی در عرصه سیاست و یکی در عرصه ستاره سازی بوده. حضور او در عرصه سینما اما به بازی در بادیگارد محدود نشد. وی همیشه یکی از گزینههای اجرای جشنواره فجر بوده که اکثراً نپذیرفتهاست. اتفاقاتی که گرچه به وقوع نپیوست اما به دایره مخاطبان او در عرصههای متنوع افزود و از میزان اثرگذاری نجفزاده به عنوان یک خبرنگار در زمینههای مختلف خبر میدهد. چنانکه او یک بار هم در مقام بازیگر در سکانسی از فیلم سینمایی بادیگارد ساخته ابرهیم حاتمی کیا هم بازی کردهاست. البته در کنار این انتقادهایی هم در سالهای اخیر به نجفزاده مطرح شدهاست که از آن جمله میتوان به انتقادهای رجا نیوز و روزنامههای دولتی نظیر کیهان اشاره کرد. انتقادهای برخی از رسانههای اصولگرا پس از آن شدت گرفت که نجفزاده دربرنامه "صرفا جهت اطلاع " با تهیه گزارشهایی به رئیسجمهور و وزرای وقت انتقاد کرد و دربارهٔ نحوه جمعآوری ماهوارهها هم مطالب متفاوتی با ادبیات تلویزیون ارائه کرد.
منابع
- ↑ «رونمایی از تمبر کامران نجفزاده=دنیای اقتصاد».
- ↑ «تجلیل خیرین از زحمات کامران نجفزاده=پایگاه خبری تحلیلی ملیت».
- ↑ «تقدیردووزیر از یک خبرنگار=رجا نیوز».
- ↑ «کامران نجفزاده" در کنار "ابراهیم حاتمی کیا"در بادیگارد+عکس».
- ↑ «بارها رسیدهام لبه پرتگاه و خدا من را نگه داشته = تابناک».
- ↑ «از کتاب کامران نجفزاده استقبال شد=باشگاه خبرنگاران جوان».
- ↑ " بهترین خاطره زندگیم کامران نجفزاده
- ↑ 150 متر زیر تاریکی
- ↑ «فیلمها - مستند نرگس/ کامران نجفزاده». بایگانیشده از اصلی در ۸ سپتامبر ۲۰۱۱. دریافتشده در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۱.
- ↑ «فیلمها - مستند مسافران مهتاب/کامران نجفزاده». بایگانیشده از اصلی در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۳. دریافتشده در ۱۴ اکتبر ۲۰۱۱.
- ↑ FarsNewsAgency - خبرگزاری فارس
- ↑ «reporter: وقتی با وبلاگ گریه کردم». بایگانیشده از اصلی در ۱۲ اکتبر ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱.
- ↑ ««سی.ان. ان» و کوچکترین مدرسه دنیا در بوشهر». بایگانیشده از اصلی در ۴ اکتبر ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱.
- ↑ :: پایگاه خبری خلیج فارس ::.. :: دومین گزارش «کامران نجفزاده» از کوچکترین مدرسه دنیا در دیر ::
- ↑ «مدرسهای روستایی که با یک «وبلاگ» جهانی شد | وبلاگ نیوز». بایگانیشده از اصلی در ۲۱ نوامبر ۲۰۱۱. دریافتشده در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱.
- ↑ «نجفزاده و گزارشی دیگر از کالو» سایت خبری بندر دیّر». بایگانیشده از اصلی در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۲. دریافتشده در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۱.
- ↑ شیراز، میزبان هفتمین نمایشگاه عکس مدرسه کالو
- ↑ «کامران نجفزاده در لیبی چه میکند؟ =خبرآنلاین».
- ↑ بحث انگیزترین خبرنگار این سالها - سایت خبری تحلیلی فردا | Farda News
- ↑ «هنر هفتم - گفتگو با کامران نجفزاده». بایگانیشده از اصلی در ۲۲ آوریل ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۶ اکتبر ۲۰۱۱.
- ↑ «چرا نجفزاده چهره سال تلویزیون شد؟ =تابناک».
- ↑ «کامران نجفزاده چهره ماندگار میشود=عصرایران».
- ↑ «کامران نجفزاده یاردوازدهم تیم ستارگان ایران شد=برنامه نود».
- ↑ «خاطره نجفزاده از مصاحبه اش با لیونل مسی=خبرگزاری فارس».
- ↑ «ورود کامران نجفزاده به انتخابات مجلس شورای اسلامی =سایت خبری تحلیلی بولتن نیوز».
- ↑ «ورود کامران نجفزاده به دنیای تبلیغات ساعت!=جام نیوز». بایگانیشده از اصلی در ۱۶ اوت ۲۰۱۹. دریافتشده در ۱۶ اوت ۲۰۱۹.
- ↑ «کامران نجفزاده مجری جشنواره فجر شد=سایت نقد فارسی».
- ↑ «کامران نجفزاده به بادیگاردابراهیم حاتمی کیاپیوست=خبرگزاری میزان».
- ↑ «انتقادات رجا، ایران و کیهان از نجفزاده=عصرایران».