چارلز هوارد هینتون
چارلز هوارد هینتون (۱۸۵۳ – ۳۰ آوریل ۱۹۰۷) ریاضیدان بریتانیایی و نویسنده آثار علمی-تخیلی با عنوان عاشقانههای علمی بود. او به ابعاد بالاتر به ویژه بعد چهارم علاقه داشت. او به خاطر ابداع کلمه «تسرکت» و کارش بر روی روشهای تجسم هندسه ابعاد بالاتر شهرت دارد.
زندگی
پدر هینتون، جیمز هینتون، جراح و مدافع چندهمسری بود. چارلز هینتون در بریتانیا به دنیا آمد. خواهر و برادر او شامل طراح لباس آدا نتلشیپ (1856 - 1932) بود.
هینتون در کالج چلتنهام در حالی که در کالج بالیول، آکسفورد تحصیل میکرد، تدریس میکرد، جایی که مدرک لیسانس خود را دریافت کرد. در سال 1877. از 1880 تا 1886، او در مدرسه اپینگهام در راتلند، جایی که هوارد کندلر، دوست ادوین ابوت ابوت نیز در آنجا تدریس میکرد، تدریس کرد. هینتون همچنین مدرک کارشناسی ارشد خود را از آکسفورد در سال 1886 دریافت کرد.
در سال 1880 هینتون با مری الن، دختر مری اورست بول و جورج بول، بنیانگذار منطق ریاضی ازدواج کرد. این زوج چهار فرزند داشتند: جورج (1882-1943)، اریک (*1884)، ویلیام (1886-1909) و سباستین (1887-1923) (مخترع ورزشگاه جنگل و پدر ویلیام و جوآن هینتون).
در سال 1883 او با ماد فلورانس که از او صاحب فرزندان دوقلو شده بود به نام جان ولدون مراسم ازدواج خود را برگزار کرد. او متعاقباً به دو همسری محکوم شد و سه روز را در زندان گذراند و کار خود را در اپینگهام از دست داد. پدرش جیمز هینتون از طرفداران رادیکال روابط چند همسری بود و به گفته مادر چارلز، جیمز زمانی به او گفته بود: «مسیح ناجی مردان بود، اما من ناجی زنان هستم و به او کمی هم حسادت نمیکنم.»
در سال 1887، چارلز به همراه مری الن به ژاپن نقل مکان کرد تا در یک ماموریت کار کند و سپس شغلی را به عنوان مدیر مدرسه دولتی ویکتوریا پذیرفت. در سال 1893 او با کشتی اس اس تاکوما به ایالات متحده سفر کرد تا در دانشگاه پرینستون به عنوان مربی ریاضیات مشغول به کار شود.
در سال 1897، او یک ماشین بازی بیسبال با نیروی باروت را برای تمرین ضربه زدن تیم بیسبال پرینستون طراحی کرد. این دستگاه همه کاره بود و میتوانست سرعتهای متغیر را با اندازه بریچ قابل تنظیم و شلیک توپهای منحنی با استفاده از دو انگشت فولادی با روکش لاستیکی در دهانه پارچ انجام دهد. او با موفقیت این دستگاه را به دانشگاه مینه سوتا معرفی کرد، جایی که هینتون تا سال 1900 به عنوان استادیار در آنجا کار کرد، زمانی که استعفا داد و به رصدخانه نیروی دریایی ایالات متحده در واشنگتن دی سی نقل مکان کرد.
هینتون در پایان عمر خود به عنوان بازرس پتنتهای شیمیایی برای اداره ثبت اختراع ایالات متحده کار میکرد. او در سن 54 سالگی به طور غیرمنتظره ای بر اثر خونریزی مغزی در 30 آوریل 1907 در واشنگتن دی سی درگذشت. پس از مرگ ناگهانی هینتون، همسرش، مری الن، در می 1908 در واشنگتن دی سی، خودکشی کرد.
بعد چهارم
هینتون در مقاله ای با عنوان "بعد چهارم چیست؟" در سال 1880 پیشنهاد کرد که نقاطی که در سه بعد حرکت میکنند را میتوان به صورت مقطع متوالی از آرایش چهار بعدی ایستا خطوطی که از یک صفحه سه بعدی عبور میکنند تصور کرد. که مفهوم خطوط جهان را پیش بینی میکرد. اکتشافات هینتون در فضای بالاتر، مبنای اخلاقی داشت.
هینتون استدلال میکند که به دست آوردن درک شهودی از فضای بالاتر مستلزم این است که ما خود را از ایدههای راست و چپ، بالا و پایین خلاص کنیم، که در موقعیت ما به عنوان ناظر در یک جهان سه بعدی وجود دارد. هینتون این فرآیند را «بیرون انداختن خود» مینامد، آن را با فرآیند همدردی با شخص دیگر برابر میداند و به این معناست که این دو فرآیند متقابلاً تقویت میشوند.
هینتون چندین کلمه جدید برای توصیف عناصر در بعد چهارم ایجاد کرد. با توجه به فرهنگ انگلیسی آکسفورد، او برای اولین بار در سال 1888 از کلمه «تسرکت» در کتاب خود به نام «عصر جدید تفکر» استفاده کرد. آلیسیا بول استات، خواهر شوهرش که او را در آکسفورد میشناخت، در زمانی که او در خارج از کشور بود، بر انتشار کتاب نظارت داشت. او همچنین کلمات کاتا (از یونانی به معنای «پایین از») و آنا (از یونانی به معنای «بالا») را برای توصیف دو جهت بعدی بعدی متضاد (یک چهارمین محور حرکت اضافی مشابه چپ-راست) اختراع کرد. (x)، بالا به پایین (y)، و جلو به عقب (z).
منابع
مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Charles Howard Hinton». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۲ دسامبر ۲۰۲۱.
1. Broadbent, Lizzie (21 January 2021). "Ada Nettleship (1856-1932)". Women Who Meant Business. Retrieved 13 March 2021
2.Cheltenham College Register, 1841–1889. London: Bell. 1890.
3.British Society for the History of Mathematics Gazetteer, Archived 16 May 2011 at the Wayback Machine
4. Batchelor, George (1994). The Life and Legacy of G. I. Taylor. Cambridge University Press. p. 7. ISBN 0-521-46121-9.
5.Smothers in Orchard in Los Angeles Times, 27 February 1909.