وایکینگ ۱
وایکینگ ۱ نام اولین فضاپیما از دو فضاپیمایی بود که در طی برنامه وایکینگ ناسا به مریخ فرستاده شد.
این فضاپیما در تاریخ ۲۰ آگوست ۱۹۷۵ به فضا پرتاب شد و در ۱۹ ژوئن ۱۹۷۶ به مدار مریخ وارد گردید. فرود بر سطح سیاره برای تاریخ ۴ ژوئیه - روز استقلال آمریکا - برنامهریزی شده بود، اما تصویربرداری از محل فرود نشانگر محلی بسیار ناهموار بود و فضاپیما نمیتوانست فرود امنی داشته باشد؛ بنابراین فرود تا زمانی که محلی مناسبتر یافت شود به تعویق انداخته شد. بخشی از فضاپیما که قرار بود بر سطح سیاره فرود بیاید در تاریخ ۲۰ ژوئیه ساعت ۰۸:۵۱ (وقت جهانی) از بخشی مداری آن جدا شد و در ساعت ۱۱:۵۶:۰۶ (وقت جهانی) بر سطح مریخ فرود آمد.
وایکینگ ۱ قرار بود تنها سه ماه فعالیت کند، اما توانست ۶ سال به ارسال اطلاعات بپردازد. ارتباط این فضاپیما با زمین در تاریخ ۱۳ نوامبر ۱۹۸۲ به دلیل یک فرمان ناقص که از مرکز کنترل زمین ارسال گردید، قطع شد.
مأموریت
پس از پرتاب با استفاده از یک وسیله پرتاب تایتان / قنطورس در ۲۰ اوت ۱۹۷۵، و یک سفر ۱۱ ماهه به مریخ، مدارگرد شروع به بازگشت تصاویر جهانی از مریخ حدود ۵ روز قبل از قرار دادن مدار کرد. مدارگرد وایکینگ ۱ در تاریخ ۱۹ ژوئن ۱۹۷۶ وارد مدار مریخ شد و در ۲۱ ژوئن به مدار صدور ۱۵۱۳ ۳۳ ۳۳۰۰۰ کیلومتر، مدار ۲۴/۶۶ ساعته اصلاح شد. فرود در مریخ برای ۴ ژوئیه ۱۹۷۶، دو صد سالگی ایالات متحده برنامهریزی شده بود، اما تصویربرداری از محل فرود اولیه نشان داد که برای فرود ایمن بسیار خشن است. فرود تا یافتن مکان ایمن به تأخیر افتاد، و در عوض در ۲۰ ژوئیه هفتمین سالگرد فرود آپولو ۱۱ ماه انجام شد. فرودگر در ساعت 08:51 UTC از مدارگرد جدا شد و در ساعت 11:53:06 UTC در Chryse Planitia فرود آمد. این اولین تلاش ایالات متحده برای فرود در مریخ بود.
نگارخانه
پانویس
- ^ وبگاه Slashdot.
منابع
- ↑ Loff, Sarah (2015-08-20). "20 August 1975, Launch of Viking 1". NASA. Retrieved 2019-07-18.
- ↑ وایکینگ ۱ at the National Space Science Data Center
- ↑ "Chronology of Mars Exploration". history.nasa.gov. Retrieved 2019-08-16.
- Wikipedia contributors, "Viking 1", Wikipedia, The Free Encyclopedia, (بازیابی ۲۴ ژوئیهٔ ۲۰۰۶).
- 30th Anniversary of Viking Landing on Mars, Slashdot, 20 July 2006.
پیوند به بیرون
- صفحهٔ وایکینگ ۱ بایگانیشده در ۳ نوامبر ۲۰۰۷ توسط Wayback Machine در وبگاه ناسا.