واشنگتن (تاین و ویر)
واشینگتن (به انگلیسی: Washington) نام شهر کوچکی در منطقه تاین و ویر در شمال شرقی انگلستان با جمعیتی معادل ۵۳٬۳۸۸ نفر است. این شهر محل زندگی اجداد جرج واشینگتن نخستین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا بودهاست.
فاصله واشنگتن از شهرهای نیوکاسل، دورهام و ساندرلند تقریباً یکسان است و به علت همین موقعیت جغرافیایی در طول تاریخ با هر سه شهر ارتباط فرهنگی و تجاری داشتهاست.
خانواده جرج واشنگتن
ویلیام د وسینگتون (به انگلیسی: William de Wessyngton) جد بزرگ جرج واشینگتن در شهر واشنگتن در شمال شرقی انگلستان ساکن بود. خانه باستانی این خانواده موسوم به «اولد هال» در شهر واشنگتن هنوز پابر جا است و پس از مرمت تبدیل به موزه شدهاست. خانواده وی بعدها به منطقه اسکس در جنوب شرقی انگلستان مهاجرت کردند. هنگامی که جان واشنگتن - جد جرج واشنگتن - از اسکس به مستعمره ویرجینیا (ایالت ویرجینیای امروزی) مهاجرت میکرد، نگارش نام خانوادگیاش به واشینگتن تغییر پیدا کرده بود. بدین ترتیب نام این شهر کوچک در شمال شرقی انگلستان از طریق نوادهاش بر پایتخت کشور ایالات متحده گذاشته شد.
صنایع
شهر واشنگتن بهطور سنتی دارای صنعت استخراج زغال سنگ بودهاست. یکی از معادن قدیمی زغال سنگ به نام «معدن F» هماکنون به صورت موزه درآمده است. صنایع شیمیایی نیز در اواخر قرن نوزدهم به یکی از بزرگترین صنایع منطقه تبدیل شدند.
امروزه صنایع الکترونیک، نساجی و خودروسازی از صنایع اصلی در این منطقه قلمداد میشوند. شعبه بریتانیایی شرکت نیسان و سازنده خودروی نیسان قشقایی بزرگترین شرکت متعلق به بخش خصوصی در منطقه ساندرلند است.
ریشه نام شهر
ریشه واژه Washington در زبان انگلیسی بهطور قطع مشخص نیست و چندین نظریه در مورد آن وجود دارد. بر اساس یکی از نظریات، این واژه در اصل یک واژه انگلوساکسون به شکل Hwæsingatūn و به معنای «مِلک خانواده واسا (Wæsa) بودهاست. بر اساس نظریهای دیگر، ریشه واژه واشنگتن کلمه Wascandun به معنای «تپه شستوشوی» بودهاست.
جستارهای وابسته
منابع
- ↑ "سرشماری ملی مناطق شهری" (به انگلیسی). اداره ملی آمار بریتانیا. 2001. Retrieved 13 دی 1388.
- ↑ "Washington Old Hall" (به انگلیسی). وبگاه سازمان توریسم ساندرلند. Archived from the original on 10 August 2009. Retrieved 13 دی 1388.
- ↑ مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Washington (Tyne and Wear)». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۱۳ دی ۱۳۸۸.