موزه شهرداری تبریز
موزه شهرداری تبریز، نام موزهای است، در شهر تبریز که در طبقه زیرزمین ساختمان کاخ شهرداری تبریز واقع شدهاست. این موزه که به عنوان نخستین و تنها موزه تاریخ شهرداریهای ایران مطرح است، پس از کشور چین، در ردیف اولین موزههای شهرداریهای جهان نیز قرار دارد. این موزه، در سال ۱۳۸۶ و همزمان با یکصدمین سالگرد تأسیس نخستین بلدیه (شهرداری) ایران در تبریز و در ۸۰۰ متر مربع و با هزینه یک میلیارد و صد میلیون ریال راه اندازی شدهاست.
این موزه دارای تالار های متعددی است، از جمله از این تالار ها میتوان به تالار فرش با بزرگ ترین فرش دست بافت اشاره کرد
تالارها
موره شهر تبریز، شامل تالارهای مختلفی چون تالار دوربینهای قدیمی، تالار دفاع مقدس، چاپ و نشر، فرش، هنرهای معاصر، خط و خوشنویسی، تالار حکمت و چندین تالار دیگر است.
تالار فرش
در این تالار، فرشها و قالیهایی با قدمت ۱۱۰ سال به نمایش گذاشته شدهاند. ۱۲ تخته فرش موجود در این مجموعه مربوط به فرشهایی است که از زمان تأسیس عمارت شهرداری تبریز تا سال ۱۳۲۰ به دستور ارفعالملک جلیلی بافته شده و به اتمام رسیدهاست.
تالار دوربینهای قدیمی
در تالار دوربینها، تاریخچه و روند تکوین و شکلگیری دوربینهای نسل قدیم نشان داده شدهاست. بیشترِ این دوربینها توسطِ محمدعلی جدیدالاسلام به این موزه اهدا شدهاند.
آثار و اشیاء
در این موزه اشیاء، آثار و اسناد قدیمی مربوط به بلدیه تبریز، هدایای مقامها و شخصیتهای خارجی به شهرداران، کتب خطی و آثار هنری، اسناد اداری و مالی، جامهای قهرمانی باشگاه شهرداری تبریز، چینی آلات، سفرنامههای نوشته شده دربارهٔ تبریز، تجهیزات، امکانات و اسناد مربوطه به شهر نخستینها با همکاری شهرداری تبریز و برخی از شهروندان تبریزی جمع آوری و در معرض دید قرار گرفتهاست.
نگارخانه
پیوند به بیرون
جستارهای وابسته
منابع
- ↑ «این همه هست و باز هم، همه نیست» (PDF). روزنامه جامجم (PDF). بایگانیشده از اصلی (PDF) در ۵ مارس ۲۰۱۶. دریافتشده در ۱ مه ۲۰۱۲.
- ↑ «ایجادنخستین موزه شهرداریهای کشور در تبریز». روزنامه ایران. بایگانیشده از اصلی در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۳. دریافتشده در ۱۲ مارس ۲۰۱۲.
- ↑ «موزه شهر و شهرداری تبریز». معاونت برنامهریزی و توسعه شهرداری تبریز. بایگانیشده از اصلی در ۱۰ مارس ۲۰۱۲. دریافتشده در ۱۲ مارس ۲۰۱۲.
- ↑ «یک فنجان قهوه با محمد علی جدیدالاسلام/اینجا دوربینها سخن میگویند». شهریارنیوز. ۹ آذر ۱۳۹۲. دریافتشده در ۲۹ مارس ۲۰۱۶.