مدیریت برند
مدیریت برند (به انگلیسی: brand management) شامل طرح یک وعده، به اجرا در آوردن آن وعده و سپس حفظ و پاسداشت آن وعده است. این کار مستلزم تعریف برند، کسب موقعیت برای برند و عرضه برند است. مدیریت برند هنر خلق و زنده نگاه داشتن یک نام تجاری است.
مدیریت برند با داشتن دانش و آگاهی کامل از اصطلاحی به نام تجاری آغاز میگردد و شامل قولی است که به مشتری داده میشود (قولی که اگر به آن عمل نشود باعث عدم رضایت مشتری میگردد). مدیریت برند چیزی جز هنر ایجاد و حفظ نام تجاری نیست. نام تجاری باعث میگردد تا مشتریان به یک کسب و کار متعهد گردد .
اجزای مدیریت برند
مدیریت برند شامل مدیریت ویژگیهای محسوس و نامحسوس نام تجاری است.
- ویژگیهای محسوس(ملموس): خود محصول، قیمت، بسته بندی، و غیرهاست.
- ویژگیهای نامحسوس(غیر ملموس): تجربه مشتریان و در مورد خدمات نامحسوس، شامل ارتباط عاطفی با محصول / خدمت میباشد.
از این نظر، مدیریت تجربه برند، امروزه حایز اهمیت است.
اجزای مدیریت تجربه برند
در یک برنامه مدیریت تجربه برند، سه مفهوم کلیدی اندازهگیری میشود:
- وفاداری به برند: این شاخص که عموما از طریق بازخورد مشتریهای فعلی اندازهگیری میشود، نشان میدهد مشتری چقدر تمایل به خرید و تعامل مجدد با برند را دارد. نیت و انگیزه برای خرید مجدد، اصلیترین بُعد مفهوم وفادارای به برند است.
- تصویر برند (brand image): مشتریان، در طول زمان، درک مشخصی از برند پیدا میکنند و تصویری در ذهن آنها شکل میگیرد سنجش و اندازهگیری تصویر برند، کمک میکند شکاف میان آنچه میخواهید از برند شما در ذهن مصرفکننده شکل بگیرد با آنچه در واقعیت شکل گرفتهاست را، درک کنید.
- آگاهی از برند: هدف اصلی اغلب نظر سنجیهای آگاهی از برند پاسخ به این پرسش است: چند درصد بازار هدف از وجود برند ما آگاهی دارند؟
پانویس
- ↑ خلیل جعفرپیشه (۱۳۹۰)، اسرار نام و نشان سازی، انتشارات آموخته، ص. چاپ اول٫ اصفهان، شابک ۹-۰۲-۶۴۶۵-۶۰۰-۹۷۶
- ↑ "Neil McElroy's Epiphany". P&G Changing the Face of Consumer Marketing. Harvard Business School. 5/2/2000. Retrieved 3/9/2011.
- ↑ Aaker, David A. (2000). Brand Leadership. New York: The Free Press. pp. 1–6. ISBN 0-684-83924-5.
- ↑ «آگاهی از برند: راهنمایی برای مدیران بازاریابی و تحقیقات بازار - پُرسلاین». پُرسلاین. ۲۰۱۸-۰۷-۱۴. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۷-۱۶.