روبن لوی
روبن لوی (۲۸ آوریل ۱۸۹۱ – ۶ سپتامبر ۱۹۶۶) استاد زبان فارسی در دانشگاه کمبریج بود که در زمینه ادبیات فارسی و تاریخ اسلام مقالاتی نوشت.
زندگی
لوی در مدرسه فریرز، بانگور، کالج دانشگاهی ولز شمالی، کالج بانگور و کالج جسوس آکسفورد تحصیل کرد و زبانهای فارسی و ترکی و زبانهای سامی را مطالعه میکرد. اولین معلم فارسی او عیسی صدیق بود.
در طول جنگ جهانی اول، او سروان اطلاعات ستاد کل بینالنهرین بود (۱۹۱۶–۱۹۱۸) و در سرویس سیاسی عراق کار میکرد (۱۹۱۸–۱۹۲۰). او از سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۲۳ در آکسفورد به زبان فارسی سخنرانی میکرد و سپس از سال ۱۹۲۳ تا ۱۹۲۶ در ایالات متحده زندگی کرد. او در سال ۱۹۲۶ به عنوان مدرس زبان فارسی به دانشگاه کمبریج نقل مکان کرد و در سال ۱۹۵۰ استاد زبان فارسی شد و کرسی برای او ایجاد شد. او همچنین عضو همکار کالج مسیح در کمبریج بود. در طول جنگ جهانی دوم، او یک رهبر اسکادران در اطلاعات RAF بود.
آثار
اولین کتاب او، ادبیات فارسی (۱۹۲۳) زمانی نوشته شد که او هنوز در آکسفورد مدرس بود. تواریخ بغداد (۱۹۲۹) گزارشی از قرون وسطی مسلمانان و خلافت عباسی بود. این منجر به کار اصلی او، جامعهشناسی اسلام (۲ جلد – ۱۹۳۱-۳۳) (در سال ۱۹۵۷ با عنوان ساختار اجتماعی اسلام) گردید که به عنوان رویکردی جدید به تاریخ مسلمانان تلقی میشد. او همچنین ترجمهها و تصحیحهای نقادانهٔ متون فارسی، از جمله قابوسنامه (آینهای برای شاهزادگان، ۱۹۵۱)، مرزباننامه (قصههای مرزبان، ١۹۵۹) و شاهنامه (۱۹۶۶) را ویراستاری و منتشر کرد.
منابع
- ↑ "Dr. Reuben Levy – Oriental Scholar". The Times. 8 September 1966. p. 14.
- ↑ "Levy, Reuben". Who Was Who. Oxford University Press. December 2007. Retrieved 11 November 2008.
- ↑ Levy, Reuben (2000) [1957], "The Social Structure of Islam", Orientalism: Early Sources, vol. XII, London & New York: Routledge, p. 106, ISBN 0-415-20910-2, retrieved 15 May 2010