رسانه (ارتباطات)
در علم ارتباطات، رسانه وسیله یا ابزاری برای رساندن داده یا اطلاعات است.
هاوارد رینگولد فرم های اولیه ارتباطات انسانی را به عنوان اشکال اولیه رسانه مانند نقاشی های غار مطرح کرده است.
اصطلاح رسانه در کاربرد مدرن اولین بار توسط مارشال مک لوهان ، نظریه پرداز ارتباطات کانادایی مورد استفاده قرار گرفت که اظهار داشت: "رسانه ها اسباب بازی نیستند. آنها می توانند فقط به هنرمندان جدید سپرده شوند زیرا آنها فرم های هنری هستند. " در اواسط دهه 1960 ، این اصطلاح در آمریکای شمالی و انگلستان مورد استفاده عمومی قرار گرفت. از نظر منکن ، عبارت "رسانه های جمعی" از اوایل سال 1923 در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفت.
چند رسانهای
به دریافت همزمان .
اصطلاح رسانه
اصطلاح رسانه به صورت گسترده برای اشاره به گستره ای از ابزار به کار رفته می شود که انسان ها در طول تاریخ از آن ها برای ارتباط با هم در مورد یک واقعیت مشترک استفاده کرده اند. رایج ترین موارد از این دست مجموعه ای از تکنولوژی های مدرن ( از چاپ مطبوعاتی گرفته تا اینترنت) است که ارتباطات میان فضا ها، زمان ها و گونه های جمعی را تسهیل می کند.
رسانه های الکترونیکی
عصر اطلاعات و رسانه های اجتماعی در قرن گذشته ، انقلابی در ارتباطات از راه دور با فراهم آوردن رسانه های جدید برای ارتباطات از راه دور ، ارتباطات را بسیار تغییر داده است.
اولین پخش رادیویی دو طرفه در سال 1906 رخ داد و منجر به برقراری ارتباط مشترک از طریق رسانه های آنالوگ و دیجیتال شد: ارتباطات از راه دور آنالوگ شامل برخی از سیستم های رادیویی ، سیستم های تلفنی تاریخی و پخش تلویزیونی است.
ارتباطات از راه دور دیجیتال امکان برقراری ارتباط با واسطه رایانه ، تلگراف ، شبکه های رایانه ای ، تلفن دیجیتال و تلویزیون دیجیتال را فراهم می کند. امروزه رسانه های ارتباطی مدرن امکان مبادلات شدید از راه دور بین تعداد بیشتری از افراد را فراهم می كنند. (ارتباطات از طریق ایمیل ، انجمن های اینترنتی و حمل و نقل از راه دور).
رسانه های الکترونیکی اکنون به اشکال رایانه (رایانه لوحی ، لپ تاپ و رومیزی) ، تلفن های همراه ، دستگاه های پخش MP3 ، DVD ، سیستم های بازی ویدیویی ، رادیوها و تلویزیون ارائه می شوند. فناوری های رسانه ای در دهه های گذشته به بالاترین سطح خود رسیده اند ، بنابراین موجب پویایی هر چه بیشتر ارتباطات می شوند. رسانه های الکترونیکی از سال 2007 و زمانی که اولین آیفون عرضه شد ، به شکل قابل توجهی افزایش یافت.
معنای رسانه های الکترونیکی ، همانطور که در حوزه های مختلف شناخته می شود ، با گذشت زمان تغییر کرده است. اصطلاح رسانه امروزه در مقایسه با معنی ده سال پیش معنای وسیع تری پیدا کرده است.
رسانه مدرن امروزه در بخش بانکی به منظور ارائه آسان تر و سریع تر خدمات به مصرف کنندگان استفاده می شود. در این نوار مغناطیسی ، اطلاعات حساب پیوند دهنده به تمام داده های مربوط به یک مصرف کننده خاص ذخیره می شود. ویژگی های اصلی این نوع رسانه ها به صورت ثبت نشده (فرم خالی) تهیه می شوند و داده ها به طور معمول در مرحله بعدی طبق نیاز کاربر یا مصرف کننده آن ذخیره می شوند.
بازی ها به عنوان رسانه
بازی ها هم نوعی رسانه هستند که برای انتقال پیام استفاده می شوند. جدا از عناصر معمول گرافیکی ، شنیداری و روایی در بازی های ویدئویی ، مکانیک بازی آن را در حوزه رسانه بی نظیر می کند.
بازیکنان با بازی تعامل دارند و با مشاهده بازده بازی پیام را استنباط می کنند. مکانیک بازی می تواند در هنگام تشویق دیگران ، برای اعمال خاصی تبعیض قائل شود ، بنابراین بازیکنان را به این نتیجه می رساند که رفتار خاصی نتایج مطلوبی را ایجاد می کند. اگرچه این مورد معمولاً و با موفقیت برای اهداف سرگرمی مورد استفاده قرار می گیرد ، اما می تواند به عنوان ابزاری برای روابط عمومی برای برقراری ارتباط در مناطق دیگر استفاده شود.
استفاده از ابزارهای رسانه
انگیزههای مردم برای گذراندن وقت با ابزارهای رسانه چیست؟
از بین نیازهای متعددی که پیشنهاد شده، بسیاری از پژوهشها بر چهار دستهٔ اساسی از کنشها تأکید دارند که میتوان از وظایف ابزارهای رسانه باشد:
- سرگرمی و تفریح
- آگاهی و دانستن از جهان هستی
- ارتباط اجتماعی
- هویت شخصی و تعریف خود (مقایسهٔ تجربه و دیدگاه خود با تجربهها و دیدگاههای کسانی که در ابزارهای رسانهها ظاهر میشوند).
برخی پژوهشها نشان دادهاند که تلویزیون گستردهترین و کم تخصصیترین رسانه است، که میتواند این نیازهای چهارگانه را ارضا کند. رادیو نیز دارای همین کارکرد است. در مقابل، کتاب به عنوان امری که در اصل به نیازهای هویت شخصی پاسخ میدهد، روزنامهها به عنوان وسیلهٔ بر طرف کنندهٔ نیازهای اطلاعاتی، و سینما به عنوان وسیلهای برای ارضای نیاز سرگرمی عمل میکنند. رسانه همیشه یک ابزار نیست، گاه رسانه به قول مارشال مک لوهان فوق ابزار و خود یک پیام است. در بسیاری از رخدادهای مهم قرن ۲۱ام رسانه دارای نقشی برجسته بودهاست. به خصوص در رایگیریها و انتخابات و نیز بازتاب رویدادها و وقایع کشورها و دولتها.
تأثیرات ابزارهای رسانهها
- فرهنگ پذیری.
فرهنگ پذیری عبارت است از فرایند القا و تقویت ارزشها، باورها، سنتها و معیارهای رفتاری و دیدن واقعیتی که توسط اعضای یک فرهنگ خاص پذیرفته شدهاست.
- یادگیری.
- هویت یابی
گسترش آگاهی مردم در امور سیاسی و اجتماعی و افزایش قدرت تاثیرگذاری در تصمیمات حکومتی از فواید آنست
پانویس
- ↑ "What is media? definition and meaning". BusinessDictionary.com. Archived from the original on 7 May 2017. Retrieved 3 October 2019.
- ↑ Cory Janssen. "What is Communication Media? - Definition from Techopedia". Techopedia.com.
- ↑ Lule, Jack (۲۰۱۲). «Globalization and Media: Global Village of Babe».
- ↑ Colombo, John Robert (۱۹۹۴). «Colombo's All-Time Great Canadian Quotations».
- ↑ فلسفه ارتباطات.
- ↑ Cohen, Peter (2017). ""Macworld Expo Keynote Live Update: Introducing the iPhone" (به انگلیسی).
- ↑ Extra Credits (16 December 2015. Retrieved 6 February 2018). «"Propaganda Games: Sesame Credit - The True Danger of Gamification"».
منابع
- ازکمپ، استوارت. روانشناسی اجتماعی کاربردی. ترجمهٔ فرهاد ماهر. مؤسسه انتشارات به نشر، ۱۳۷۶ ۹۶۴-۳۳۳-۷۱۸-ISBN 9. آدینه بوک