دانشگاه علوم پزشکی گناباد
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد یکی از دانشگاههای دولتی ایران و تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهرستان گناباد است.این دانشگاه در سال ۱۳۹۳ در رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی ایران از سطح ۳ به سطح ۲ ارتقاء یافتهاست. در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی گناباد به عنوان یکی از پنج دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان رضوی (به همراه دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، نیشابور، تربت حیدریه و سبزوار) به عنوان قطب آموزشی،پژوهشی و درمانی در استان خراسان رضوی محسوب می شوند.ریاست این دانشگاه را دکتر رضا احمدی بر عهده دارد.
نوع | سراسری (دولتی) |
---|---|
بنیانگذاری شده | ۱۳۶۵ |
اعضای هیئت علمی | ۱۱۸ نفر |
کارمندان مدیریتی | ۱۷۰۰ |
دانشجویان | ۲۰۰۰ |
موقعیت | گناباد ایران |
وبگاه | [۱] |
پیشینه
این دانشگاه در سال ۱۳۶۵ به عنوان دانشکده پرستاری و مامایی با پذیرش ۴۲ دانشجو در رشته کاردانی پرستاری و زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت خود را آغاز نمود که این دوره در سال بعد به کارشناسی پرستاری ارتقاء یافت. از سال ۱۳۷۴ با جدا شدن از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بعنوان یکی از چهل و دو دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی مستقل کشور زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت و تحت عنوان دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فعالیت خود را در ابعاد بهداشت، درمان و آموزش عالی ادامه داد. از سال ۱۳۸۴ به تدریج به تعداد رشتههای این دانشکده افزوده یا سطح آنها ارتقاء یافت به طوری که در سال ۱۳۸۷ شورای عالی گسترش دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور با ارتقاء دانشکده به دانشگاه و تأسیس سه دانشکده مستقل پیراپزشکی، بهداشت و پرستاری و مامایی موافقت نمود. همچنین این شورا در پایان این سال، مجوز پذیرش دانشجوی پزشکی و تأسیس دانشکده پزشکی را نیز صادر نمود.
معاونت ها
- معاونت تحقیقات و فناوری
- معاونت آموزشی
- معاونت دانشجویی و فرهنگی
- معاونت بهداشت
- معاونت درمان
- معاونت غذا و دارو
- معاونت توسعه مدیریت و منابع
دانشکدهها
- دانشکده پزشکی
- دانشکده پیراپزشکی
- دانشکده پرستاری و مامایی
- دانشکده بهداشت
- مجتمع آموزش عالی سلامت بجستان
دانشکده پزشکی
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد ابتدا در ساختمان اولیه خود (که در حال حاضر معاونت آموزشی،پژوهشی دانشگاه در این مکان قرار دارد) در سال ۸۸ واقع بود که با ساخت دانشکده جدید پزشکی و افتتاح ان در سال ۹۶ توسط دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت به مکان فعلی منتقل شد.
دانشکده جدید در سه طبقه شامل ۱۷ کلاس درس با ظرفیت ۶۰ تا ۱۲۰ نفر و امکانات دیتا پروژکتور و تجهیزات آموزشی و سرمایشی و گرمایشی مناسب،چندین آزمایشگاه شامل آزمایشگاه انگل شناسی،میکروب شناسی،قارچ شناسی ،هماتولوژی ،فیزیولوژی ،پاتولوژی ،ایمونولوژی،بافت شناسی،بیوشیمی،فیزیک پزشکی و یک آزمایشگاه جامع تحقیقاتی،اتاق های اعضای هیئت علمی،سالن همایش دکتر قریب،کمیته تحقیقات دانشجویی،کتابخانه،انجمن سلامت الکترونیک،نت لب (Net Lab) ،مرکز مهارت های بالینی (Skill Lab) ،مرکز آزمون صلاحیت های بالینی، ۶ اتاق مدیریتی و جلسات درون گروهی، ۱۶ اتاق پشتیبان و همچنین سالن تشریح با بخش های رختکن،اتاق اساتید،بخش نگهداری جسد،کلاس درس،۳ اتاق تشریح،مولاژ و فیکساتور و همچنین دارای دو نشریه دانشجویی پزشکی می باشد.
اولین همایش منطقهای علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی گناباد توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی و با همکاری کارگروه تعالی علوم اعصاب کلان منطقه 9 آموزشی با حضور اساتیدی از دانشگاههای علوم پزشکی خراسان رضوی و شمالی با محوریت نوروژنتیک، درمانهای جدید آسیبهای نخاعی در تروما ، Stem cell therapy در بیماریهای نورولوژیک و درمان صرع مقاوم به درمان در آبان ماه ۹۸ برگزار شد.
هم اکنون در دانشکده پزشکی گناباد بالغ بر ۱۰۰ عضو هیئت علمی و آموزشی علوم پایه و بالینی در قالب رسمی، پیمانی و تعهدات و تفاهم نامهای به ارائه خدمات آموزشی مشغول هستند.همچنین این دانشکده از سال ۹۷ دانشجوی خارجی در رشته پزشکی می پذیرد.[۲]
در حال حاضر در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، بیش از ۴۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل در رشته پزشکی هستند و تاکنون چهار دوره از دانشجویان پزشکی عمومی این دانشگاه نیز فارغ التحصیل شده اند.دانشجویان این دانشکده از نظر علمی نیز در سطح خوبی قرار دارند بهطوری که در اکثر امتحانات علوم پایه و پیش کارورزی میزان قبولی دانشجویان بیش از ۹۵ درصد و در برخی دوره ها ۱۰۰ درصد بوده است.در آزمون صلاحیت بالینی نیز،باز هم دانشجویان این دانشکده موفق به قبولی بیش از ۹۵ درصد و در برخی دوره ها ۱۰۰ درصد شده اند. ضمن اینکه ۱۰۰ درصد واجدین شرایط شرکت در آزمون دستیاری در چهار دوره فارغ التحصیل این دانشکده نیز در آزمون دستیاری تخصصی پذیرفته شده اند.
علاوه بر تحصیل دانشجویان پزشکی عمومی،در سفر دکتر نمکی وزیر بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مرداد ۹۸ نیز پذیرش در رشتههای دستیاری اطفال،داخلی،بیهوشی و زنان در دست پیگیری است.هم اکنون ریاست این دانشکده را دکتر محسن صاحبان ملکی متخصص بیهوشی و فلوشیپ ICU بر عهده دارد.
بیمارستانها و مراکز درمانی
- بیمارستان آموزشی، پژوهشی، درمانی علامه بهلول گنابادی * بیمارستان ۱۵ خرداد
- بیمارستان آیتالله مدنی
- کلینیک فوق تخصصی ۲۲ بهمن
- کلینیک فوق تخصصی علامه بهلول گنابادی
- مرکز جراحی محدود ارغوان
- مرکز بهداشت شهرستان گناباد
- شبکه بهداشت و درمان بجستان
- مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گناباد
بیمارستانهای علامه بهلول گنابادی،۱۵ خرداد و بیمارستان مدنی در مجموع با بیش از ۴۵۰ تخت فعال، دارای بهترین و مجهزترین امکانات در زمینههای آموزشی، پژوهشی و درمانی است.بیمارستان آموزشی،پژوهشی،درمانی علامه بهلول گنابادی بزرگترین بیمارستان جنوب استان خراسان رضوی می باشد که به عنوان قطب آموزشی پژوهشی درمانی در جنوب استان به شهرهای مختلف استان خراسان خدمت رسانی می کند.این بیمارستان در زمینی به مساحت ۸۰ هزار و زیر بنای ۲۴ هزار متر مربع در هفت طبقه با حضور دکتر قاضی زاده وزیر وقت بهداشت افتتاح شد.این بیمارستان علاوه بر یک مرکز درمانی جنرال و درجه یک با بهترین و مجهز ترین امکانات و تجهیزات پزشکی و رفاهی ، به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزشی و پژوهشی استان خراسان وظیفه آموزش های بالینی دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد را بر عهده دارد.واحد توسعه تحقیقات بالینی این بیمارستان در بین دانشگاههای هم تیپ رتبه دوم کشور را در سال ۹۸ کسب کرده است.کتابخانه و نت لب (Net Lab) ویژه اعضای هیئت علمی و پزشکان و دانشجویان پزشکی در طبقه پنجم بیمارستان قرار دارد.
این بیمارستان دارای بخشهای درمانی اورژانس و ۴ بخش جراحی و ۳ بخش داخلی و یک بخش غربالگری و تشخیص سرطان با بهترین تجهیزات پزشکی به همراه بخش اطفال،زایشگاه،مامایی،اتاق های عمل با تجهیزات پیشرفته،همودیالیز،داروخانه،بخش مراقبت های ویژه(ICu) ،بخش مراقبت های ویژه قلب(CCU)،بخش مراقبت های ویژه نوزادان(NICU)،آزمایشگاه مرکزی با تجهیزات پیشرفته، بخش رادیولوژی و طب تصویری شامل رادیولوژی دیجیتال،ماموگرافی،سونوگرافی،فلوروسکوپی،MRI یک و نیم تسلا،۴ عدد سی تی اسکن 16 اسلایس،OPG و کلینیک تغذیه،کلینیک آموزش سلامت و قسمت های اداری و بهبود کیفیت و اعتبار بخشی و امور بیمه گری و مددکاری اجتماعی و همچنین اقامتگاه ویژه همراهان بیمار می باشد.
کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان دارای بخش های ارتوپدی،اورولوژی،جراحی عمومی،پوست،چشم پزشکی، جراحی مغز و اعصاب، داخلی، گوش و حلق و بینی، زنان و زایمان، اعصاب و روان، مغز و اعصاب و نوار عصب، قلب و عروق، تست ورزش، عفونی،فوق تخصص کبد،گوارش، روماتولوژی،اطفال و بیهوشی می باشد.
همچنین در کمیسیون قانونی ماده ۲۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تخصیص تجهیزات مورد نیاز ایجاد بخشهای آنژیوگرافی قلب و جراحی قلب باز و همچنین افزایش بخشهای ICU-OH در بیمارستان علامه بهلول گنابادی موافقت شد. مرکز جراحی قلب باز و آنژیوگرافی بیمارستان علامه بهلول گنابادی با مساحت ۲۵۰۰ متر مربع در حال ساخت می باشد. با افتتاح این مرکز.گناباد پنجمین شهرستان در شرق کشور خواهد بود که از این مزیت درمانی بهره مند می شود. همچنین علاوه بر بخش جراحی قلب، بخشهای سوختگی و روانپزشکی این بیمارستان نیز با پیشرفت زیادی در دست ساخت می باشد. این بیمارستان به دلیل قرار گرفتن در منطقه جنوب استان خراسان و شرق کشور مورد توجه ویژه دولت بوده و روند توسعه آن به سرعت در حال انجام است.
در سال ۹۷ اورژانس هوایی این بیمارستان نیز به عنوان اولین پایگاه اورژانس هوائی کشور که مجهز به بالگرد های جدید است افتتاح گردید. بالگرد اورژانس هوایی گناباد جزء ۶ فروند بالگرد پیشرفته و جدید اورژانس هوایی است که بعد از دو سال تلاش و مذاکره از اروپا خریداری شد.این بالگرد یکی از بهترین نمونههای اورژانس هوایی در جهان است که وزن سبک، سرعت بالا در پرواز، صدای کم و قدرت مانور بالا در محیطهای شهری و بیمارستانها از مهمترین ویژگیهای آن بهشمار میرود.این بالگرد به جمعیتی بالغ بر ۱.۵میلیون نفر از شهرستان های اطراف نیز امداد رسانی می کند.
مراکز تحقیقاتی،امکانات آموزشی،پژوهشی و تعداد رشته ها
مراکز تحقیقاتی:
- مرکز تحقیقات بیماری های عفونی
- مرکز تحقیقات غدد و تولید مثل
- مرکز تحقیقات علوم اعصاب
- مرکز تحقیقات نانو فناوری پزشکی
- مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقا سلامت
- مرکز تحقیقات SDH
- مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی
- آزمایشگاه جامع تحقیقاتی
- واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان علامه بهلول گنابادی
- آزمایشگاه جامع تحقیقاتی: این آزمایشگاه با 700 متر مربع زیربنا در دو طبقه واقع شده است. آزمایشگاه جامع تحقیقات این دانشگاه در راستای اهداف کلی آزمایشگاههای جامع کشور مبنی بر ارائه خدمات آزمایشگاهی استاندارد به محققان دانشگاهی راهاندازی شده است.این آزمایشگاه شامل آزمایشگاه سلولی مولکولی، آزمایشگاه فیزیولوژی و فارماکولوژی، آزمایشگاه آنالیز دستگاهی، آزمایشگاه میکروب شناسی بالینی و مواد غذایی، هرباریوم و آزمایشگاه نانوبیوتکنولوژی و آزمایشگاههای آلودگی صوتی، آلودگی هوا و ارگونومی و با دارا بودن دستگاههایی همچون Real-Time –PCR ، PCR الایزا، هود بیولوژیک کلاس دو، و کلاس سه، انکوباتور معمولی وCo2 دار، شیکر انکوباتور، سونیکاتور، میکروسکوپ های معمولی، فلورسنت و اینورت، میکروسانتیریفیوژهای معمولی و یخچال دار، سانتیریفیوژ، فریزرهای 20- و 80-، دستگاه یخ ساز، سیستم کشت خون اتوماتیکBACTEC در زمینههای تحقیقاتی، خدمات تشخیصی، کشت سلولی، آنالیز دستگاهی و مطالعه بر روی حیوانات آزمایشگاهی در حیوانخانه دانشگاه ارائه خدمت خواهد کرد.
مرکز آزمون های الکترونیکی
مرکز آزمون الکترونیک دانشگاه علوم پزشکی گناباد یکی از استاندارترین مراکز آزمون الکترونیک در دانشگاههای کشور است که دارای ۱۲۰ ایستگاه آزمون و شبکه اینترنت کاملاً مستقل از شبکه اینترنت پردیس دانشگاه می باشد.دانشگاه علوم پزشکی گناباد پیشرفت بسیار خوبی در بحث آزمونهای الکترونیکی داشته است و به نسبت بعضی از دانشگاههای تیپ یک و دو، دارای مرکز آزمون الکترونیکی با استانداردهای لازم است.
رشته های تحصیلی
این دانشگاه دارای ۱۱۸ عضو هیئت علمی و حدود ۲۰۰۰ دانشجو در ۵ دانشکده ، ۳۰ رشته در مقاطع دکتری عمومی، دکتری تخصصی، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی میباشد و اقدامات مختلفی برای افزایش رشتهها در دست پیگیریست.در حال حاضر رشته های تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به شرح زیر است:
در مقطع دکتری:
- دکتری عمومی پزشکی
- دکتری تخصصی بهداشت و ارتقا سلامت
در مقطع کارشناسی ارشد:
- آموزش مامایی
- بهداشت باروری
- پرستاری مراقبت های ویژه
- پرستاری داخلی - جراحی
- پرستاری سلامت جامعه
- پرستاری سالمندی
- آموزش بهداشت و ارتقای سلامت
- مهندسی بهداشت محیط
- بهداشت و ایمنی مواد غذایی
در مقطع کارشناسی :
- علوم تغذیه
- پرستاری
- علوم آزمایشگاهی
- مامایی
- هوشبری
- اتاق عمل * کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
- بهداشت خانواده
- مهندسی بهداشت محیط
- مهندسی بهداشت حرفه ای
- بهداشت عمومی
- تکنولوژی پرتوشناسی
در مقطع کارشناسی ناپیوسته:
- هوشبری
- تکنولوژی اتاق عمل
- فوریت های پزشکی
- بهداشت عمومی
- مهندسی بهداشت محیط
در مقطع کاردانی:
- فوریت های پزشکی
کمیته تحقیقات دانشجویی
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به منظور ارتقای سطح دانش، ایجاد و تقویت روحیه پژوهش، حمایت از فعالیتهای جمعی پژوهشی دانشجویان، راهنمایی و توانمندسازی دانشجویان در جهت کارایی و بالندگی علمی پژوهشی، در سال ۱۳۷۹ تشکیل شد. کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه دارای چهار زیرمجموعه کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پیراپزشکی،کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده بهداشت است. واحد پژوهش شامل طرحهای تحقیقاتی، نوآوری و اختراعات و تورهای تحقیقاتی است که مهمترین رسالت واحد پژوهش کمک به سازماندهی و ارتقاء سطح کمی و کیفی پژوهش های دانشجویی است. ارائه طرح های پژوهشی دانشجویی وتشکیل جلساتی جهت تصویب طرح های تحقیقاتی پیشنهادی دانشجویان و اصلاح آنها و در صورت تصویب، ارجاع آن برای مرحله بودجه بندی و حمایت های مالی دانشگاه و شروع به کار، نظارت بر روند اجرایی طرح های تحقیقات دانشجویی، مشاوره طرح های پژوهشی دانشجویی از طریق کمیته مشاوره طرح های تحقیقاتی جهت شروع کار تحقیقاتی و مشکلات حین کار و تحویل نسخه ای از طرح تحقیقاتی به مراکز زیربط که مطالعه در آن انجام گرفته است. تشکیل بانک اطلاعاتی طرح های تحقیقاتی انجام گرفته و در حال اجرا، راهنمایی پژوهشگران دانشجو برای ارائه دستاوردهای پژوهشی در کنگره های مختلف، حمایت از طرح های نوآورانه به منظور ثبت اختراع و کاربردی نمودن آن و حمایت از حضور دانشجویان در تور های علمی نیز از دیگر فعالیتهای این گروه میباشد. به منظور توانمندسازی دانشجویان برای انجام کارهای تحقیقاتی کارگاه های آموزشی نظیر جستجوی مقدماتی، جستجوی پیشرفته، پروپوزال نویسی، آنالیز آماری، اخلاق در پژوهش و مقاله نویسی برگزار میگردد
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سالهای اخیر همواره حائز رتبه برتر کشوری بوده است:
- کسب رتبه اول دانشگاههای تیپ ۳ کشور توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۰
- کسب رتبه سوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۱
- کسب رتبه دوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۲
- کسب رتبه سوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۳
- کسب رتبه دوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۴
- کسب رتبه سوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۵
- کسب رتبه سوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۶
- کسب رتبه دوم تعداد مقالات پذیرفته شده در اولین کنگره دانشجویی طبری در سال ۹۶
- کسب رتبه سوم تعداد مقالات پذیرفته شده در هجدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور در سال ۹۶
- کسب رتبه دوم کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی در سمینار دانشجویی دانش و تندرستی در سال ۹۶
- کسب رتبه سوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۷
- کسب رتبه سوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه در سال ۹۸
کتابخانه و مدیریت اطلاع رسانی و تامین منابع علمی و سالن های همایش
سالن های همایش:
- سالن همایش کوثر (بزرگترین سالن همایش واقع در پردیس دانشگاه)
- تالار سردار سلیمانی بیمارستان علامه بهلول گنابادی
- تالار دکتر چمران (واقع در سازمان مرکزی دانشگاه)
- تالار دکتر روحانی(واقع در پردیس دانشگاه)
- تالار دکتر قهرمانی(واقع در پردیس دانشگاه)
- تالار دکتر سالاری(واقع در پردیس دانشگاه)
- سالن اجلاس دکتر قریب دانشکده پزشکی
- سالن اجلاس بیمارستان علامه بهلول گنابادی
- سالن همایش ابن سینا
- سالن همایش رازی
- سال حکیم جرجانی
معرفی کتابخانه مرکزی
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال ۱۳۶۵ همزمان با تأسیس دانشگاه فعالیت خود را آغاز نمود و کلیه امور شامل تهیه و گردآوری منابع اطلاعاتی سازماندهی و آمادهسازی منابع و اشاعه دانش را بر عهده دارد.اکنون کتابخانه دارای مجموعه ای غنی شامل:
۱. ۵۷۳۴۵ عنوان کتاب (فارسی و لاتین)
۲. ۱۳۱۰۸ عنوان نشریه داخلی و خارجی
۲. محصولات الکترونیکی اشتراکی (ژورنالها، کتب، تصاویر، و …): ۶۱۰۹ عنوان.
۳. کتب الکترونیکی: ۳۲۲۹۳ عنوان.
۴. نشریات چاپی فارسی دانشگاهی: ۱۶۰ عنوان.
۵. طرحهای تحقیقاتی و پایاننامه: ۵۷۷ عنوان.
۶. CDهای آموزشی: ۲۱۳۰ حلقه.
میباشد. کتابخانه در راستای اهداف و خدمات خود دارای بخشهایی در ۴ طبقهٔ مجزا، از جمله:
طبقه ۱- : مخزن بسته (راکد).
طبقه همکف :بخش ژورنال، سالنهای مطالعه نشریات (خواهران و برادران)، بخش آمادهسازی، بخش سفارشها و استنساخ دیجیتالی، صحافی و تکثیر، آرشیو ژورنال و روزنامه.
طبقه اول :بخش مخزن و گردش کتاب، سالنهای مطالعه خواهران و برادران.
طبقه دوم :مدیریت پایگاه عرضه اطلاعات پزشکی، بخش خدمات فنی، بخش دیداری و شنیداری و بانکهای اطلاعاتی، موزه مفاخر و مرکز اسناد، بخش دریافت و ضبط برنامههای ماهواره ای، تالار محققان خواهران و برادران، اتاق سرور.
میباشد که در ساعات کاری خود (همه روزه به غیر از ایام تعطیل از ساعت ۳۰: ۷ الی ۱۸) آماده خدمت به مراجعین است.
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد رتبه اول را در بین دانشگاه های علوم پزشکی هم تیپ خود دارد. این کتابخانه با زیر بنای ۵ هزار متر در ۳۶ بخش،از نظر فضای فیزیکی، تعداد عناوین کتاب، دسترسی به دیتابیس های الکترونیکی و... یکی از مجهزترین کتابخانه های آکادمیک کشور می باشد.
امکانات رفاهی،ورزشی،فرهنگی
مجموعه خوابگاهی:
این دانشگاه دارای دو مجموعه خوابگاهی فجر ۱ و فجر ۲ ویژه دختران در پردیس دانشگاه و مجموعه خوابگاهی ناصری ویژه پسران در خارج از دانشگاه است که سرویس دهی از خوابگاه های داخل و خارج از پردیس به دانشگاه،بیمارستان های اموزشی و ... توسط چند دستگاه اتوبوس به صورت روزانه از ۷:۰۰ صبح تا ۲۱:۰۰ انجام می شود.همچنین دانشگاه دارای چند واحد خوابگاهی خودگردان در سطح شهر می باشد.
سلف سرویس:
سلف سرویس مرکزی واقع در پردیس دانشگاه تغذیه دانشجویان در دو وعده غذایی با دو منوی مختلف را بر عهده دارد.پخت غذا در سلف سرویس دانشگاه به صورت مکانیزه انجام می شود.
مجموعه ورزشی
مجموعه ورزشی پوریا با مساحت ۶ هزار متر مربع داری سالن های فوتسال،والیبال،هندبال،بسکتبال،کشتی،بدنسازی،شطرنج،پینگ پنگ،فوتبال دستی،رزمی،دارت و .... می باشد. همچنین استخر سرپوشیده دانشگاه شامل اتاقهای اداری، رختکن، جکوزی، سونا خشک و بخار و سالن اصلی استخر شامل استخر بزرگسالان و کودکان در مجموع به مساحت ۱۵۰۰ مترمربع می باشد.دانشگاه علوم پزشکی گناباد از نظر امکانات ورزشی، از ظرفیت بالایی در سطح استان خراسان رضوی و شرق کشور برخوردار است به نحوی که دانشجویان این دانشگاه در مسابقات ورزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور افتخارت زیادی کسب کرده اند.
فرهنگی و هنری
دانشگاه دارای کانون های دانشجویی مختلفی شامل کانون قرآن و عترت،کانون هنر،کانون کارآفرینی،کانون موسیقی،کانون هلال احمر،کانون نشریات،کانون گردشگری،کانون شعر و ادب،کانون حجاب و عفاف،کانون فیلم و کتاب و تشکل های دانشجویی می باشد.دانشجویان این دانشگاه در مسابقات قران و جشنواره های فرهنگی هنری وزارت بهداشت نیز افتخارات زیادی کسب کرده اند که میتوان به کسب رتبه دوم کشوری در جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت در سال ۹۵ و کسب رتبه اول و دوم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سالهای ۹۷ تا ۹۹ اشاره کرد.با تلاش مسئولان این دانشگاه، امکانات و زیرساختهای خوبی فراهم شده است تا دانشجویان از امکانات خوبی در حوزه فضاهای آموزشی و دانشجویی بهره مند باشند، به طوری که از این لحاظ، دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ۲۵ درصد اول دانشگاههای کشور است
مرکز مشاوره و سلامت روان
مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه خدمات مختلف مشاوره ای در زمینه مسائل و مشکلات روانشناختی ، رفتاری ، آموزشی و تحصیلی ، مشاوره ازدواج و حل مشکلات خانوادگی،افسردگی و ..... را توسط مجموعه ای از بهترین مشاوران دانشگاه به دانشجویان دانشگاه ارائه می دهد.مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی گناباد به عنوان یکی از مراکز برتر مشاوره ای در بین دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است.
شورای انضباطی دانشگاه
شورای انضباطی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال های اخیر همواره حائز رتبه برتر در بین دانشگاه های کشور بوده است.
همایش های کشوری و منطقه ای
طی سالهای اخیر چندین همایش منطقه ای و کشوری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار گردیده که برخی از آنها به شرح زیر می باشد:
- اولین استارتاپ ویکند صنعت گیاهان دارویی و مغذی آبان ۹۸
- اولین همایش منطقه ای علوم اعصاب با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی استان های خراسان رضوی،شمالی و جنوبی آبان ۹۸
- دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران تیر ۹۸
- اولین کنگره پژوهش های دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی خراسان رضوی،شمالی و جنوبی آبان ۹۷
- دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور آذر ۹۶
- همایش ملی نماز و سلامت
- همایش ملی معنویت و سلامت
- همایش ملی زعفران به عنوان غذا و دارو
نواحی تحت پوشش
این دانشگاه، بواسطه موقعیت جغرافیایی ممتاز خود،به عنوان یک قطب آموزش،پژوهشی،درمانی در جنوب استان خراسان محسوب شده و علاوه بر آنکه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان را تحت پوشش رسمی دارد، میتواند در محدوده شعاع ۱۵۰کیلومتری از مرکز شهرستان، جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر از استانهای خراسان رضوی و جنوبی و استانهای مجاور را از خدمات خود بهرهمند سازد.
منابع
- ↑ ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال ۹۳ خبرگزاری مهر
- ↑ http://www.gmu.ac.ir/درباره-دانشگاه
- ↑ «کسب موافقت اصولی تاسیس مجتمع آموزش عالی سلامت در شهرستان بجستان». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۲.
- ↑ «برگزاری اولین همایش منطقهای علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی گناباد». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۱-۲۲.
- ↑ «افزایش تعداد عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد». معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت. 2019-10-23. بایگانیشده از اصلی در ۲۴ اكتبر ۲۰۱۹. دریافتشده در 2020-01-22.
- ↑ «مهمترین دستاوردهای سفر وزیر بهداشت به گناباد و بجستان». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۱-۲۲.
- ↑ niafam.com. «مصوبات بهداشتی و درمانی». behdasht.gov.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «مرکز آزمون الکترونیک دانشگاه علوم پزشکی گناباد افتتاح شد». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۲.
- ↑ «دانشگاه علوم پزشکی گناباد دارای مرکز آزمون الکترونیکی استاندارد است». www.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۲.
- ↑ https://src.research.ac.ir/Src.php?id=59.
- ↑ «کسب رتبه اول دانشگاههای تیپ 3 کشور توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد». www.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «کسب رتبه سوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد رتبه سوم جشنواره رازی را کسب كرد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۴-۰۵-۰۶. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «کسب رتبه دوم کمیته تحقیقات دانشجویی علوم پزشکی گناباد در جشنواره رازی». snn.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ zaums.ac.ir http://zaums.ac.ir/includes/newsprint.aspx?id=16439&sid=1&pid=10592. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «کسب رتبه دوم تعداد مقالات پذیرفته شده در اولین کنگره دانشجویی طبری». www.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «کسب رتبه سوم تعداد مقالات پذیرفته شده در هجدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «تاریخچه». centlib.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «كتابخانه مركزي ، دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گناباد». isil.nlai.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «کسب رتبه دوم دانشگاه علوم پزشکی گناباد در جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت، موفقیت فوقالعادهای است». معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت. ۲۰۱۶-۰۸-۲۵. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۶. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۱-۲۲.
- ↑ «کسب رتبه نخست مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۱.
- ↑ «کسب رتبه برتر شورای انضباطی دانشگاه برای سومین سال متوالی». webda.gmu.ac.ir. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۲.