تیمچه مظفریه
تیمچهٔ مظفریه یکی از تیمچههای تاریخی بازار تبریز است که قدمت آن به دورهٔ ولیعهدی مظفرالدین شاه قاجار در سال ۱۳۰۵ هجری میرسد. این تیمچه بهدست « حاج شیخ محمد جعفر امینی قزوینی» بنا شده و از مهمترین مراکز تجارت قالی در استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز بهشمار میرود. تیمچهٔ مظفریه دارای دو طبقه بوده که هر طبقه از ۲۶ حجره تشکیل یافتهاست.
معرفی
بازار فرش تبریز معروف به بازار مظفریه، یکی از آثار تاریخی شهر تبریز است. این بازار از قدیم الایام محل فروش فرشهای بافت نقاط مختلف بوده است و هم اکنون نیز همین کاربرد را داراست. این بازار در زمان مظفرالدینشاه بنا شد.
نامگذاری
راجع به نامگذاری این تیمچه داستانی شایع است که گویند پس از به پایان رسیدن بنای تیمچه، روزی ولیعهد مظفرالدین میرزا، قصد تماشای آن را کرد و به اتفاق حواشی به بازارآمد. حاج شیخ جعفر قزوینی هم بانی آن و یکی از بازرگانان کاردان و نیکوکار و ورزیده بود حضور داشت، ولیعهد بسیار تحسین کرد و چند بار گفت بسیار نیکو است. سابقاً رسم براین بود که در پاسخ این تحسین می بایست عرض شود پیشکش ولیعهد است و با این سخن بلافاصله ساختمان نوبنیاد، ملک ولیعهد می شد و برای صاحب ملک فقط آفرین و احسنتی باقی می ماند. شیخ قزوینی ماهر بود، گفت نام نیکوتر از خود خواهد داشت. ولیعهد پرسید چه نامی؟ گفت:” مظفریٌه”. بدین طریق از خطر حتمی از دست رفتن تیمچه، به سلامت جست.
منابع
- قالیچه صلح و دوستی جهانی