ایمنی غذایی
به حصول اطمینان از اینکه مواد غذایی در هنگام حمل و آمادهسازی و نگهداری، آلودگیهای میکروبی و شیمیایی و فیزیکی پیدا نمیکنند و سبب بیماری مصرفکنندگان نمیشوند، ایمنی غذایی میگویند.
ایمنی غذا عبارت است از اطمینان از اینکه غذایی که میخوریم، کاملاً سالم است و آلودگی ندارد؛ آلودگی میکروبی، انگلی، شیمیایی.
تهدیدهای جدید ایمنی مواد غذایی بهطور مداوم در حال ظهور هستند و تغییرات در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییرات در محیط زیست، عوامل بیماریزای جدید و در حال ظهور، مقاومت ضد میکروبی مواد غذایی را به چالش کشیدهاند. همچنین افزایش سفر و تجارت، احتمال آلودگی در سطح بینالمللی را گسترش داده است. ایمنی مواد غذایی بهطور فزایندهای در حال جهانی شدن است و نیاز به تقویت سامانههای ایمنی مواد غذایی بیش از پیش در میان کشورها مشهود است. به همین دلیل است که سازمان جهانی بهداشت شعار خود را در سال ۲۰۱۵ ترویج بهبود ایمنی مواد غذایی از «مزرعه تا بشقاب سفره» قرار داد.[۱]
با گسترش فناوریها، مصرف افزودنیها، آفتکشها، آنتیبیوتیکها و هورمونها در تولید مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه، رشد چشمگیری داشته است که منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان از جمله بروز انواع ناهنجاری های مادرزادی و سرطانها بهویژه در کودکان شده است.
جستارهای وابسته
- شیمی خوراک
- فناوری غذا
منابع
- ↑ «What is Food Safety? - The Importance of Food Safety in Manufacturing». www.sesotec.com. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۱۶.
- ↑ "Food safety". www.who.int (به انگلیسی). Retrieved 2022-05-17.
- ↑ SmartSense. «The 4 Primary Food Safety Hazards and Preventing Foodborne Illness». blog.smartsense.co (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۱۶.
- ↑ اداره کل بهداشت و درمان دانشگاه تهران
- Satin, Morton (2008). Food alert!: the ultimate sourcebook for food safety (2 ed.). New York, NY: Facts On File. ISBN 978-0-8160-6968-2.