انرژی خورشیدی در ایران
انرژی خورشیدی در ایران کشور ایران در میان مدارهای ۲۵ تا ۴۰ درجه عرض شمالی قرار گرفته است و در منطقهای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در میان نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد. میزان تابش خورشیدی در ایران بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شده است که البته بالاتر از میزان میانگین جهانی است. در ایران به طور میانگین سالیانه بیش از ۲۸۰ روز آفتابی گزارش شده است که بسیار قابل توجه است.
نیروگاه خورشیدی در ایران
نیروگاه خورشیدی خلیج فارس در همدان
نیروگاه خورشیدی جرقویه در اصفهان
نیروگاه خورشیدی جاسک در ماهان کرمان
نیروگاه خورشیدی امیرکبیر در همدان
نیروگاه خورشیدی آرکا در ماهان کرمان
تولید پنلهای خورشیدی PV در ایران
تولید پنلهای خورشیدی در ایران به صورت مونتاژ سلولهای خورشیدی و نصب مدار و شیشه روی پنل خورشیدی انجام میگیرد. سلولهای خورشیدی از چین و هند وارد میشوند. یکی از کارخانههای تولیدکننده پنلهای خورشیدی PV در شهرک صنعتی شیراز قرار دارد که پنلها را در اندازه ۲×۱ متر تولید میکند که ۷۲ سلول خورشیدی در خود داشته و توان تولیدی بین ۳۲۰ تا ۳۷۵ وات را دارد. راندمان پنلهای خورشیدی در این کارخانه بین ۱۷ تا ۱۸ درصد است. کارخانههای ایران با توجه به نیاز مصرفکنندگان در تیراژهای بالا شیوه تولید خود را متناسب با نیاز مصرفکننده تغییر میدهند.
بهعلاوه شرکت مانا انرژی پاک در استان مرکزی تنها سازنده کامل نیروگاههای خورشیدی است بهگونهای که قطعات بهکاررفته در نیروگاهها مانند ویفرهای سیلیکونی سلولهای خورشیدی را نیز تولید میکند. مانا انرژی پاک توان ساخت ۱۰۰۰ مگاوات پنل خورشیدی در سال را بدون ارزبری دارد.
جستارهای وابسته
- انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا
- برج مکشی خورشیدی
- دودکش خورشیدی
- انرژی حرارتی خورشیدی
- توان خورشیدی
- صفحه خورشیدی
- سلول خورشیدی
- سلول فوتوالکتروشیمیایی
- سلول خورشیدی رنگ-حساس
- اثر فوتوولتاییک
- اثر ترموالکتریک
- اثر فوتوالکتریک
منابع
- ↑ «انرژی خورشیدی». بایگانیشده از اصلی در ۱۲ اکتبر ۲۰۱۵.
- ↑ «ظرفیت تولید پنلهای خورشیدی PV در ایران، خلاصه برنامه رادیو اقتصاد». میا. ۱۴ خرداد ۱۳۹۸. بایگانیشده از اصلی در ۴ ژوئن ۲۰۱۹. دریافتشده در ۴ ژوئن ۲۰۱۹.
- ↑ # (۲۰۱۸-۱۲-۰۲). «ویفر سیلیکون در استان مرکزی تولید می شود». انرژی امروز. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۳-۰۵.