آیورودا
آیورودا (به سانسکریت: आयुर्वेद به معنی «علم زندگی») یک علم باستانی و کهن و نزد بسیاری از افراد هندی و اروپا و آمریکا است که از هندوستان ریشه گرفته و به خصوص در هند بسیار مرکز توجهاست، اگر چه در کشورهای دیگر نیز در قالب طب جایگزین استفاده میشود. در آیوردا از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده میشود.
اصول آیورودا
آیورودا از تعالیم هندو و بودا تأثیر زیادی گرفتهاست. یکی از مفاهیمی که از این طریق به آیورودا راه یافته مفهوم «تعادل» است، که بر اساس آن مقابله با نیازهای طبیعی باعث از بین رفتن تعادل در بدن و ایجاد بیماری میشود.
توصیه به رژیمهای غذایی جایگاه ویژهای در آیوردا دارد. همچنین بهداشت — همچنانکه یکی از ارکان مذهبی هندویان است — در آیوردا از اهمیت زیادی برخوردار است. آیورودا یک واژه سانسکریت است و به معنای علم زندگی است. ودا نام اولین کتابی است که به انسانها از جانب خداوند نازل شدهاست اما تاکنون به درستی مشخص نشده توسط چه کسی به زمین فرستاده شدهاست. تعالیم آیورودا بر اساس چند بخش از کتاب آسمانی ودا مثل ریگ ودا میباشد. آیورودا تنها سیستم طبی است که هدف آن از طبابت و تعلیم رسیدن به خدا است. یک دانش همهجانبه که شامل جیوتیشا (علوم کیهانی)، داروسازی، آزمایش طبی، طب سوزنی، ماساژ، جراحی، گیاه پزشکی، دامپزشکی و هر آنچه مربوط به طب باشد است. آیوردا به چند دلیل علمی مقدس بهشمار میآید و در دانشگاههای هندوستان به عنوان یک رشته پزشکی جامع و کامل در حال تدریس است. به پزشک آیورودایی، آیورودیک یا وید میگویند.
موارد احتیاطی در مورد آیورودا
- اگر شما بیماری خاصی مثل بیماری قلبی یا دیابت دارید، فقط به آیورودا تکیه نکنید و از درمانهای معمول پزشکی هم استفاده کنید.
- روشهای پاکسازی مثل تنقیه یا استفاده زیاداز ملین، ممکن است تعادل شیمیایی بدن را بهم بریزد. از این روشها با احتیاط استفاده کنید.
- اگر شما از یک رژیم غذایی خاص برای دیابت یا بیماری قلبی خود استفاده میکنید، پیش از استفاده از رژیم غذایی آیورودا با پزشک خود مشورت کنید زیرا گاهی ممکن است این رژیمها با هم در تضاد باشند.
منابع
- ↑ "Ayurvedic medicine | Complementary and alternative therapy | Cancer Research UK". www.cancerresearchuk.org. Retrieved 2021-03-26.
- ↑ "What Is Ayurveda?". WebMD (به انگلیسی). Retrieved 2021-03-26.
- ↑ Mukhopadhyaya, Girindranath (1913). The Surgical Instruments of the Hindus, with a Comparative Study of the Surgical Instruments of the Greek, Roman, Arab, and the Modern European Surgeons. Calcutta: Calcutta University. Retrieved 16 October 2015.
- ↑ Wujastyk 2003a.