زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

مزار سیدلفتة بن ذیاب هذال حسنی‌





مزار سیدلفتة بن ذیاب هذال حسنی‌ در نزدیکی شهر بصره در کشور عراق قرار دارد. اهالی، شخص مدفون را با عنوان خلیفه می‌شناسند.


۱ - موقعیت



زیارتگاه قدیمی، در منطقه براضعیه، نزدیک شهر بصره و در فاصله سی متری از خیابان اصلی منتهی به مسجد جامع بصره، واقع شده است.

۲ - توصیف بنا



ساختمان بقعه، مربع‌شکل و از خشت و گل، ساخته شده است و بیش از یک قرن، از ساخت آن می‌گذرد. پس از عبور از مدخل اصلی، شبستان کوچکی به ابعاد ۳ در ۶ متر قرار دارد که بالای دیوار منتهی به اتاق مرقد، کتیبه‌ای نصب می‌باشد که روی آن نوشته شده است‌ «هذا قبر السید لفتة بن السید ذیاب بن السید حمود الهذال الحسنی.»
پس از عبور از یک درِ کوچک، به اتاق مرقد می‌رسیم که ابعاد آن، ۴ در ۴ متر است و بالای آن، گنبدی کلاه‌خودی شکل، تعبیه شده که بر ساقه‌ای نزدیک به ۲۰/ ۱ سانتی‌متری استوار است. ارتفاع کل گنبد از سطح زمین، نزدیک به ده متر می‌باشد. یک ضریح‌ چوبی، به ابعاد ۲ در ۱ متر، از مرقد محافظت می‌کند که با پارچه سبزی پوشانده شده است. بر دیوار اتاق مرقد، آیات قرآن و احادیث نبوی شریف، زینت‌بخش است.

۳ - معرفی اجمالی



اهالی، شخص مدفون را با عنوان «خلیفه» می‌شناسند و برایش کراماتی قائل‌اند. این زیارتگاه، از دیرباز، مورد توجه اهالی بصره و توابع آن بوده است. اما شرح حال آن در منابع موجود، به‌دست نیامده است.
[۱] عامری، ثامر عبدالحسن، المراقد و المزارات فی العراق، ص۳۳۷.


۴ - پانویس


 
۱. عامری، ثامر عبدالحسن، المراقد و المزارات فی العراق، ص۳۳۷.


۵ - منبع



زیارت‌گاه‌های عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم، برگرفته از مقاله «مزار سیدلفتة بن ذیاب هذال حسنی‌» ج۲، ص۲۱۵.    


رده‌های این صفحه : زیارتگاه‌های بصره




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.