زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

محمدعلی هزارجریبی مازندرانی





محمدعلی هزارجریبی عالم جلیل‌القدر، از تلامذه محقّق قمی، و آقا سیدجواد عاملی، و حاج سیدمهدی بحرالعلوم، و حاج ملا احمد نراقی، و آقا شیخ جعفر نجفی می‌باشد.


۱ - معرفی اجمالی



مدّتها در ارومیه و تبریز بوده و در آنجا تدریس می‌فرموده، اخیراً به اصفهان آمده و داماد میرزا محمّدباقر نوّاب شده، و به فقیه مطلق شهرت یافته، و در مسجد ذوالفقار امامت می‌نموده است.

۲ - آثار علمی



و تالیفات و تصنیفات زیاد دارد، از آن جمله است:
۱- انیس المشتغلین ۲- البحر الزاخر ۳- جوابات المسائل ۴- حاشیه بر قواعد شهید ۵- حاشیه بر قواعد علاّمه ۶- حاشیه بر طهارت مدرک ۷- حاشیه بر شرح لمعه [=مخرن الاسرار الفقهیة] ۸- حاشیه بر نکاح شرایع ۹- حاشیه بر شوارق و تجرید ۱۰- حاشیه بر قوانین - ۱۱-حاشیه بر معالم (= مجمع العراش الوجیهة) ۱۲- رساله در نماز ۱۳- رساله در امامت ۱۴- رساله در رجال ۱۵- رساله در نکاح عدّه ذّمیّه ۱۶- سراج المنیر، در فوائد رجالیّه، (شاید شماره ۱۴ باشد) ۱۷- شرح احادیث مشکله - ۱۸-شرح روضة البهیّه (= حاشیه بر شرح لمعه) ۱۹- کتابی در اصول ۲۰- کتابی در قصاید و شرح آنها ۲۱- کتابی در فقه: در نماز مسافر و نکاح و طلاق و دیات [البحر الزخر]، پر فایده و کثیر الفروع ۲۲- مجمع العرائس [=حاشیه بر معالم]؛ و غیره.

۳ - وفات وی


در اواخر عمر به شهرضا منتقل گردیده و این مهاجرت سبب گمنامی او شده است. در هر صورت، از مجتهدین بزرگ است، و از او کرامات و استجابت دعا و ترویجات و زهد و تقوی معروف است. در ۱۲ رجب ۱۱۸۸ متولّد، و در شب شنبه ۱۸ ربیع الثانی ۱۲۴۵ در شاه سیدعلی‌اکبر در نزدیکی شاهرضا به مرض وبا وفات یافته و در همانجا مدفون گردید. قبرش داخل بقعه امام‌زاده است.


رده‌های این صفحه : شاگردان میرزای قمی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.