زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

ترجمه مسکن الفواد (کتاب)





ارمغان شهید، ترجمه کتاب مسکن الفواد، اثر زین‌الدین بن علی شهید ثانی است که توسط آقای عباس مخبر دزفولی به فارسی ترجمه شده است. بعد از بررسی کامل، استخراج، ویراستاری، اعراب و غیره، آن را طبع و منتشر کرده است.


۱ - معرفی اجمالی



در این کتاب، بخشی از مفاهیم اسلامی مورد بحث قرار گرفته است و رتبه و مقام صابرین از نظر آیات قرآن کریم و احادیث شریفه خاندان وحی و رسالت، تبیین شده است.

۲ - علت ترجمه



مترجم می‌گوید: (در مطالعاتم برخورد نمودم به رساله‌ای از تالیفات شهید دوم (شیخ زین الدین علی بن احمد بن محمد جبل عاملی متولد ۹۱۱ و متوفی ۹۶۵) از علماء بزرگ قرن دهم هجری که همه دانشمندان بعد از او، شخصیت علمی و مقام تقوی و خداترسی او را گواهی نموده‌اند، و در حدود دویست کتاب در علوم مختلف اسلامی تالیف نموده که یکی از آنها رساله‌ای است، به اسم: «مسکن الفؤاد عند فقد الاحبه و الاولاد»؛ یعنی تسکین دهنده دلها هنگام فقدان دوستان و فرزندان. این رساله عربی بود، آن را ترجمه و شرح حال شهیدین و مقدمه‌ای در فضیلت مقام شهدا از نظر روایات بر او زیاد نموده و تقدیم به همه ملت شهیدپرور ایران بالاخص بازماندگان شهدا نمودم؛ شاید به ثواب تعزیه المصاب نائل بشوم و آن را به اسم «ارمغان شهید» نامیدم؛ چون اصل کتاب از شهید ثانی است.)

۳ - علت تألیف



محدث قمی در کتاب «الکنی و الالقاب» می‌گوید: علت تالیف این کتاب اینست که برای شهید (رضوان الله علیه) فرزندانی بود که همه در حال حیات خودش وفات نمودند، به جز یکی از آنها که شیخ حسن صاحب معالم بوده، لذا این رساله را برای تسکین خود نوشت، و اخبار و آیات جالبی در آن جمع نمود؛ به طوری که «سید نعمت‌الله جزایری» از این رساله بسیار تمجید نموده است.
[۱] ارمغان شهید، عباس مخبر دزفولی، ص۶.


۴ - پیش‌گفتار و مقدمه



پیش گفتار توسط دفتر انتشارات اسلامی، وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ابتدای این ترجمه قید شده و مقدمه‌ای از مترجم- مطالبی پیرامون شهید کیست؟ - در معرفی شخصیت شهید ثانی و شهید اول، در ابتدای آن قید شده است.
[۲] ارمغان شهید، عباس مخبر دزفولی، ص۱-۷.


۵ - پانویس


 
۱. ارمغان شهید، عباس مخبر دزفولی، ص۶.
۲. ارمغان شهید، عباس مخبر دزفولی، ص۱-۷.


۶ - منبع


نرم افزار جامع الاحادیث، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.