تغیر مسیر یافته از - الکشف الوافی فی شرح اصول الکافی (کتاب)
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

الکشف‌الوافی فی شرح اصول‌الکافی (کتاب)





الکشف الوافی فی شرح اصول الکافی اثر محمدهادی بن محمد معین‌الدین شریف (م ۱۰۴۱ ق)، معروف به آصف شیرازی به زبان عربی با تحقق آقای علی فاضلی، شرح و حواشی محققانه فلسفی بر کتاب العقل و الجهل و اثبات واجب الوجود و التوحید اصول الکافی می‌باشد.


۱ - ساختار و محتوای کتاب


کتاب با دو مقدمه، یکی از طرف کنگره بین المللی بزرگداشت مرحوم کلینی و دیگری از محقق محترم پیرامون شخصیت مولف و کتاب وی، آغاز می‌گردد.
این شرح در یک جلد و فقط شامل شرح کتاب عقل و جهل و کتاب توحید کافی می‌باشد که متن اصلی کافی در بالای صفحه و شرح قسمت‌های مشکل آن در پایین صفحه انجام گرفته است.
همان طور که شارح در مقدمه ی کتاب خود می‌گوید این شرح را در معضلات اصول کافی نگاشته و اسم آن را کشف الوافی گذارده است.
وی در این شرح از حاشیه ی اصول کافی میرزا رفیع نائینی بسیار استفاده نموده است. علامه مجلسی در مرآة العقول از شارح بسیار نام برده و اقتباس نموده است.
مولف همچنین در شرحش از معاصر خود، آقای مولی خلیل قزوینی نیز نقل نموده همانطوری که گاهی اوقات از حاشیه محمدامین استرآبادی و حاشیه ی میرداماد، نیز استفاده کرده است. وی در مباحث عقلی در باب حدوث عالم و اثبات محدث، از مباحث دوانی و صاحب اشراق و شرح مقاصد بسیار نقل نموده است.
محقق در مقدمه خود، ۲۷ مصدر دیگر را نام برده که مولف در کتاب خود از آنها استفاده نموده است.

۲ - فهارس کتاب



کتاب دارای ۱۱ فهرست می‌باشد که شامل: فهرست آیات، احادیث، اعلام، اشیاء و حیوانات، فرق و جماعات، اماکن، اصطلاحات و مایشب، کتب وارده در متن، اشعار و امثال، مصادر و مراجع تحقیق و فهرست محتویات و موضوعات کتاب.

۳ - پانویس


 
۱. الکشف الوافی فی شرح اصول الکافی، ص۷-۳۱.    
۲. الکشف الوافی فی شرح اصول الکافی، ص۳۱.    


۴ - منبع


نرم افزار جامع الاحادیث، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب حدیثی شیعه




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.