زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

المهدی المنتظر الامام الذی یملا الارض قسطا و عدلا (کتاب)





المهدی المنتظر، الامام الذی یملا الارض قسطا و عدلا، نام کتابی در موضوع مهدویت، به زبان عربی، که توسط مؤسسة الاسلامیة للبحث و المعلومات، منتشر شده است.


۱ - معرفی اجمالی



این کتاب بسیار مختصر است و مؤلفین این کتاب تلاش نموده‌اند، اطلاعاتی را در مورد اعتقاد به امام عصر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و مسئله اصلاح عالم و ارتباط آن با دیدگاه شیعه در مهدویت و مصلح غایب ارائه نمایند، و در نهایت می‌خواهند پاسخ گوی بعضی از سؤالات راجع به امام زمان و غیبت حضرت و طول عمر حضرت و علت غیبت و... بوده باشد.

۲ - ساختار و گزارش محتوا



در مقدمه زندگی نامه مختصری از امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف اشاره شده است.

۲.۱ - ارتباط اصلاح جهان با ظهور مهدی


اعتقاد به مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و اصلاح جهان:
اعتقاد به ظهور امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و مصلح جهان، مختص به شیعه نبوده و سایر فرق اسلامی و حتی ادیان دیگر چون یهود و نصاری به آن معتقدند.
در قرآن کریم علاوه بر آیاتی که تفسیر به امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف می‌شود، آیاتی وجود دارد که بیانگر روزی است که امت در آن بدست انسان‌های شایسته می‌افتد و بدست مستضعفان اداره خواهد شد، مانند این آیه: وعد الله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکنن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و لیبدلنهم من بعد خوفهم امنا یعبدوننی لا یشرکون بی شیئ.
روایات مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف در بیش از ۷۰ مصدر سنی، همچون مسند احمد بن حنبل، صحیح بخاری، صحیح مسلم، صحیح ترمذی، مصابیح السنة بغوی، جامع الاصول ابن اثیر، فتوحات مکیه ابن عربی، تذکرة الخواص ابن جوزی و... آمده است. کتب مستقل زیادی در موضوع امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف از طریق اهل سنت منتشر شده است، همچون کتاب البیان فی اخبار صاحب الزمان، علامه گنجی شافعی، عقد الدرر فی اخبار امام المنتظر، جمال الدین یوسف دمشقی، کتاب مهدی آل الرسول، علی بن سلطان محمد هروی، کتاب المهدی، ابی داود، علامات مهدی، جلال الدین سیوطی، مناقب مهدی، ابی نعیم اصفهانی، القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر، ابن حجر و...
احادیث مهدی نزد شیعیان، بسیار زیاد است، و تعداد آن را بیش از ۳۰۰۰ روایت دانسته‌اند، که اکثرا از حد تواتر گذشته‌اند. این روایات در مباحث مختلف مربوط به امام مهدی عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف وارد شده است، این روایات در بشارت به ظهور حضرت، تصریح به مهدی که از اهل بیت علیه‌السّلام است، تصریح به اسم و کنیه حضرت، این که از فرزندان امیرالمؤمنین علیه‌السّلام است، غیبت طولانی حضرت، و...

۲.۲ - طول عمر حضرت


طولانی بودن عمر انسان از محالات نیست، و در قرآن کریم شواهدی بر آن داریم، چنانچه حضرت نوح دارای عمر طولانی بود، که تا ۹۵۰ سال بیان شده است. از نظر علمی نیز این امکان وجود دارد. بنابراین اشکالی ندارد که به اذن الهی عمر انسانی طولانی و هزاران سال طول بکشد.

۲.۳ - غیبت امام مهدی


مسئله غیبت امام عصر و طولانی بودن آن را پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم و سایر انبیاء علیه‌السّلام نقل نموده بودند، علت و حکمت واقعی غیبت امام را ما اطلاعی نداریم و این به حکمت و مصلحت الهی باز می‌گردد، لیکن در روایات و احادیث وارده مصالحی را برای غیبت بیان نموده‌اند، همچون امتحان امت، حفظ امام از قتل، برای این که بیعت کسی بر عهد امام نباشد...
در پایان به فوائد وجود امام غائب علیه‌السّلام اشاره شده، که امام غائب؛ همچون خورشیدی پشت ابرها می‌باشد، که به عالم نور می‌رساند، لیکن از پشت ابرها. ارتباط مردم با عالم غیب هرگز قطع نمی‌شود، لذا واجب است دائما به یاد امام عصر و منتظر ظهور حضرت بود.
پاورقی‌های کتاب در انتهای کتاب قید شده است.

۳ - منبع


نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب مهدویت




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.