شهید عبدالله معیل
شهید عبدالله معیل (۱۳۶۴-۱۳۳۲ ش) از شهدای جنگ تحمیلی است که در تاریخ ۶۴/۱۱/۲۵ در منطقه عملیاتی والفجر ۸ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
زندگینامه
شهید عبدالله معیل فرزند محمدعلی در دوم شهریور ماه سال ۱۳۳۲ در قم به دنیا آمد. ایشان دو ساله بود که پدرش را از دست داد و مورد سرپرستی مادرش قرار گرفت. تحصیلات خود را تا پایان دوره متوسطه در زادگاهش گذراند. وی همراه با تحصیل مشغول کار در دفتر اسناد رسمی شد و سرپرستی خانه را بر عهده گرفت. در سال ۱۳۵۷ ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو فرزند پسر شد.
فعالیتهای سیاسی
اندیشه سیاسی شهید معیل از پانزده خرداد سال ۱۳۴۲، آغاز شد. عبدالله در دوران نوجوانی به نمازهای جماعت آیت الله بهجت و سخنرانیهای آیت الله مشکینی و محقق داماد میرفت. او نوارهای حضرت امام را میشنید و همچنین کتابهایی از حضرت امام، از جمله کتاب حکومت اسلامی ایشان را میخواند و دقت در این کتابها و گوش دادن به آن نوارها را به همگان هم توصیه میکرد.
شهید عبدالله معیل چون مسئولیت سرپرستی خانواده را به عهده داشت لذا برای تأمین معیشت خود و مادرش در یکی از دفاتر اسناد رسمی کار می کرد در همین کار مردم را نسبت به اعمال و قوانین ضد اسلامی رژیم آگاه می کرد. در سال ۱۳۵۲ اقدام به تاسیس یک انجمن اسلامی تحت عنوان آل محمد (ص) نمود که در جذب جوانان به اسلام و مبارزه علیه رژیم طاغوت بسیار جلسه با برکتی بود.
او پس از پیروزی انقلاب اسلامی و از سال ۱۳۵۸، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و پس از مدتی کار در کارگزینی، به عنوان مسوول بسیج قم به انجام وظیفه پرداخت.
دفاع مقدس و شهادت
با شروع جنگ تحمیلی به جبهه های جنگ اعزام شد و در واحد بسیج لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب (ع) فعالیت میکرد. در آخرین بار که به جبهه عزیمت کرده بود در تاریخ ۲۵/۱۱/۱۳۶۴ در منطقه عمومی فاو در حالی که پیکر مطهر شهیدان «عملیات والفجر ۸» را آماده برای انتقال به عقب می نمود و در ضمیرش سودای همراهی و همدلی معراج با شهیدان را می پروراند، خود نیز در همانجا با خیل شهیدان همراه گشت و روح بلندش به آسمانیان پیوست.
وصیتنامه شهید
شهید معیل در قسمتی از وصیت نامه اش گفته است: «مبادا تبلیغات شیطانی دشمن اسلام و ساده لوحانی که فریب آنان را خورده اند، در شما اثر کند و بی توجه به اهمیت کارتان، سنگر پایداری را خالی کنید. ثابت قدم باشید و هرگز از راه امام فاصله نگیرید. خدا این توفیق را داده است که تحت رهبری امام بزرگوار، اسلام را از انزوا بیرون آورده و به عنوان یک ملت نمونه، الگویی باشید برای دیگران».
او در قستمی دیگر از وصیت نامه اش، از همسرش خواسته است که در تربیت فرزندانش دقت زیادی داشته باشد و روح لطیف آنان را با احکام نورانی اسلام عجین سازد و در معرفی اسلام، قرآن و اهل بیت «علیهم السلام» به آنان، کوشا باشد.
منابع
- خبرگزاری فارس
- موسسه فرهنگی حماسه ۱۷
- خبرگزاری دفاع مقدس