سیتا مسافری از ...
شیلا خداداد از جمله بازیگرانی است که بهطور تصادفی وارد سینما شد. اما خیلی زود به شهرت رسید و توانست جایگاهش را در عرصه بازیگری حفظ کند. سیتای «مسافری از هند» را هیچکس از یاد نمیبرد. هرچند که چند سالی غیبت داشت و این روزها هم کمکار شده است. ازدواج و تعهدش به خانواده کمی از تعدد نقشآفرینیهایش کاست. او در آثار محبوبی همچون «اعتراض»، «ازدواج به سبک ایرانی»، «سوغات فرنگ»، «سنپترزبورگ»، «اخراجیها» و ... نقشآفرینی کرده است. در تلویزیون هم پس از چند سال دوری در مجموعه «بیمار استاندارد» دیده شد. خداداد پس از آغاز بازیگری، تغییر رشته داد و تحصیلاتش را در رشته سینما دنبال کرد.
کودکی
شیلا خداداد 14 آبان 1358 در تهران متولد شد. او تنها فرزند یک خانواده سنتی است. پس از زلزله کرمانشاه در سال 1396، خانم خداداد با انتشار عکسی از صفحه اول شناسنامهاش، از اصالت کردی خود پرده برداشت و نوشت: «کردهای عزیز سرزمینم شما تنها نیستید.» شاید باورتان نشود اما شیلا خداداد علیرغم سالهای بزرگسالی، در کودکی کم شیطنت نداشت. بازیگری رؤیای کودکی او نبوده و مادر سعی بر سوق دادن وی به حرفه موسیقی داشته است. شیلا از کودکی تحت تعلیم سازهایی همچون پیانو، ویولن، گیتار و... قرار گرفت. تعالیمی که پیگیر هیچکدام نشد و اکنون چیزی از آنها به خاطر ندارد. او در سال 75 وارد دبیرستان شد و دیپلمش را در رشته ریاضی فیزیک (با معدل 17) گرفت. بعد از آن هم برای تحصیل در رشته شیمی دانشگاه آزاد پذیرفته شد.
بازیگر شدن شیلا خداداد
بگذارید این را از خود خانم خداداد بپرسیم. خانم خداداد چی شد که بازیگر شدین: «تازه دیپلم گرفته بودم و منتظر نتیجه کنکور بودم. یک روز داشتم به داروخانه میرفتم تا برای مادرم دارو بگیرم. آنجا با آقای کیمیایی مواجه شدم. درباره سینما صحبت کردیم و ایشان به من پیشنهاد بازی در فیلمشان را دادند. پس از بازی در «اعتراض» به کلاسهای بازیگری رفتم. آقای علی ژکان خیلی برای من درزمینهٔ رشد در بازیگری زحمت کشیدند.» کافی بود؟
شهرت
اعتراض شروعی خوبی برای یک پدیده بااستعداد همچون شیلا خداداد بود. او در آن فیلم تجربه بازی در کنار ستارگانی همچون داریوش ارجمند، میترا حجار و محمدرضا فروتن را به دست آورد. در تجربه دوم توسط حمید لبخنده برای بازی در فیلم سینمایی «آبی» برگزیده شد. خداداد حضور موفقی در نقش یک زن باردار در آن فیلم داشت. پس از آن برای بازی در نقش اول «عیسی میآید» علی ژکان برگزیده شد. اما شیلا خداداد با اولین سریال تلویزیونی به اوج شهرت رسید. او در نقش یک دختر نجیبزاده هندی در مجموعه «مسافری از هند» خوش درخشید. میگوید پس از گذشت 15 سال همچنان خیلی از مردم او را به نام همان سیتا میشناسند. شیلا خداداد پس از آن به چهرهای بسیار محبوب و گزینهای مخاطب پسند برای کارگردانان تبدیل شد. بهطوری که در سال 87 در 7 فیلم سینمایی حضور پیدا کرد و پرکارترین دوران سینماییاش را گذراند. «پیامک از دیار باقی» دومین مجموعه تلویزیونی با بازی شیلا خداداد بود. از دیگر آثار سینمایی خداداد هم میتوان به «یک اشتباه کوچولو»، «پسر آدم دختر هوا»، «پاتو زمین نزار»، «پسر تهرانی»، «زنان ونوسی، مردان مریخی» و ... اشاره کرد. خداداد از «ازدواج به سبک ایرانی»، «سنپترزبورگ» و «بادیگارد» بهعنوان بهترین فعالیتهای سینماییاش یاد میکند.
معصومیت تکرارشونده
در کارنامه بازیگری شیلا خداداد بیشتر کاراکترهای مثبت و آرام به چشم میخورد. جای تعجب نیست که اکثر کارگردانها بهواسطه چهره و میمیک صورتش، بیشتر ترجیح میدهند اینچنین نقشهایی را برای وی برگزینند. به نظر میرسد یکی از دلایل کمکاری وی در سالهای اخیر هم همین پرهیز از کلیشهای شدن است. شیلا خداداد در پی نقشآفرینیهای متفاوت است و در یکی دو اثر کمی متفاوتش نشان داده که توانایی حضور در نقشهای متنوع را دارد.
ازدواج
شیلا خداداد در سال 1389 با یک متخصص زیبایی به نام فرزین سرکارات ازدواج کرد. خداداد بعد از کلی پرسوجو و وسواس برای عمل بینی نزدیک دکتر سرکارات رفت و آشناییشان به این ترتیب شکل گرفت. گویا جراحی خیلی موفق از آب درآمده و این دو پس از مدتی با یکدیگر ازدواج کردند. سامیار اولین فرزند این زوج خوشبخت در سال 1392 به دنیا آمد. 96 هم دخترشان به نام ساتین متولد شد. طبیعی بود که تشکیل خانواده و وظایف مادری در دوری چندساله خانم خداداد از دنیایی بازیگری تأثیر داشته است. شیلا خداداد از زندگی با یک پزشک متخصص میگوید: «از نظر بعضیها زندگی مشترک یک هنرپیشه و یک پزشک کار سادهای نیست... اما هردوی ما فارغ از حرفهای که داشتیم سعیمان بر این بود که بتوانیم با عشق در کنار همدیگر ازدواج کنیم و با کمرنگ کردن مسائل حاشیهای عشق علاقه را در زندگیمان پررنگ کنیم... زندگی ما زندگی یک پزشک و یک هنرپیشه نیست. در خانه، ما دو تا انسانیم که میخواهیم در کنار هم بهخوبی و خوشی زندگی کنیم.»
مهربانی شیلا خداداد از زبان همسرش
«در شیلا مهمترین خصیصه مهربانی است. مهربانی شیلا نیاز به کشف ندارد، آنقدر که زیاد و پررنگ است.»
غیبت 5 ساله
شیلا خداداد در میان سالهای 89 تا 94 در هیچ اثر سینمایی، تلویزیونی و ... دیده نشد. او در این مدت ارتباطش با این حرفه را قطع نکرده و سعی در مطالعه و بالا بردن دانش خود در حوزه بازیگری داشته است. در خیلی از رسانهها علت این غیبت را عدم اجازه شوهرش عنوان میکردند. اما خانم خداداد در مصاحبهای این مسئله را تکذیب کرد و گفت: «حس کردم در شروع زندگی مشترک، نمیتوانم کار و شخصی را باهم جلو ببرم. فشار کاری باعث میشد نتوانم زندگی شخصیام را با زندگی کاریام متعادل کنم... تازه ازدواج کردم=ه بودم و دوست داشتم وقت بیشتری را با همسرم بگذرانم... از طرفی ما دوست داشتم زودتر بچهدار شویم و کانون خانوادهمان را گرم نه داریم. پس از به دنیا آمدن سامیار من درگیر نگهداری او شدم. تا این که حس کردم، حالا که او بزرگ شده میتوانم به عرصه بازیگری بازگردم.» سرانجام در سال 1394 شیلا خداداد با بازی در فیلم سینمایی «بادیگارد» اثر ابراهیم حاتمی کیا و همچنین مجموعه «بیمار استاندارد» به دنیایی هنرپیشگی بازگشت. در سال 1396 هم در نقشی متفاوت (یک بانوی بوکسور) در مجموعه «گلشیفته» ظاهر شد. شیلا خداداد حالا یک مادر است، علاوه بر آن وسواس بیشتری در انتخاب نقشهایش به خرج میدهد و خیلی آهسته و پیوسته کار میکند.
آمریکا
در گذرنامه شیلا خداداد بهصورت مکرر مهر خروج به مقصد امریکا دیده میشود. علت این سفرهای متعدد سکونت پدر او در آمریکا و همچنین علاقه زیادش به آن کشور است. خداداد دورهای هم برای تحصیل در آمریکا اقامت داشت و در همان حین با یکی از شبکههای فارسیزبان مصاحبه کرد. این مصاحبه برای خانم بازیگر دردسرساز شد و بهمحض ورودش به فرودگاه مهرآباد به مدت چند ساعت بازداشت بود. او همچنین پسرش سامیار را در امریکا به دنیا آورد تا بتواند از امکانات شناسنامه آمریکاییاش استفاده کند.
مطالعه و ترجمه
خانم بازیگر در میان اطرافیانش به تندتند کتاب خواندن شهرت دارد. علاقه خاصی به خواندن رمان و بهطور کلی ادبیات داستانی دارد. علاوه بر این در حوزههای دیگر بخصوص سینما و بازیگری هم مطالعه میکند.
ترجمه حرفه دیگر شیلا خداداد است. او چندی پیش کتابی تحت عنوان «من و مهارتهای زندگی» را برای کودکان ترجمه و منتشر کرد.
ورزش
شیلا خداداد علاقه زیادی به فوتبال و والیبال دارد و یک استقلالی دوآتشه است. برخلاف او، دکتر سرکارات پرسپولیسی است و این مسئله، در هنگام شهرآورد تهران زندگی زناشوییشان را به خطر میاندازد. خداداد در یکی از پستهای اینستاگرامیاش اعتراض خود به ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه را ابراز کرد. او نوشت: «استادیوم آزادی صد هزار پسری نیست. هر روزی که اون ورزشگاه پر میشه، بدونین که نیمی از صندلیهای اون استادیوم متعلق به تمام دخترانی هست که از معمولیترین حق خودشون محروم شدن، بدون هیچ قانونی.»
فعالیتهای خیرخواهانه
او و همسرش سرپرستی هفت کودک را به عهده گرفته و هزینههای آنان را پرداخت میکنند. خداداد ابایی از مطرح کردن فعالیتهای خیرخواهانهاش ندارد و معتقد است که مطرح کردن آن میتواند نوعی فرهنگسازی و دعوت از مردم برای انجام کار خیر باشد. او در جواب این سؤال خبرنگار، با وجود مشکلات رفاهی و مالی بسیاری از مردم چر شیلا خداداد باید بچهاش را در آمریکا به دنیا بیاورد، گفت: «من در این مدت آنقدر یخچال و اجاقگاز هدیه دادم و آنقدر بهجز سامیار بچه دارم که این را برای سامیار روا میدانم.»
خداحافظی از فضای مجازی
فضای مجازی بعد از مدتی دل خانم بازیگر را زد. شیلا خداداد در سال 94 از فضای مجازی خداحافظی کرد و نوشت: «با سلام به همه دوستان عزیزم. از همتون ممنونم که در این دو سال من رو مورد لطف و محبت خودتون قرار دادید و با کامنتهای زیباتون خوشحالم کردید. ولی متأسفانه دنیایی مجازی با روحیات من سازگار نیست. این آخرین پست من هست. برای همتون از صمیم قلب بهترین آرزوها رو دارم و دوستتون دارم و ممنونم که شما هم منو دوست دارید.»
البته ناگفته نماند که شیلا خداد با وجود خداحافظی همچنان با قدرت در فضای مجازی فعال است!