سید دوستداشتنی
سید جواد رضویان یکی از بهترین و محبوبترین طنزپردازان ایرانی است. او بهجز بازیگری درزمینهٔ کارگردانی، خوانندگی، نقاشی و اجرا نیز فعالیت دارد. وقتی نام او را میشنویم ناخودآگاه به یاد خاطرهانگیزترین سریالهای طنز تلویزیون در دهه 80 میافتیم. سریالهایی مثل «پاورچین»، «جایزه بزرگ»، «قرارگاه مسکونی» و... . سید جواد در «پاورچین» آنقدر بامزه و دوستداشتنی بود که بهسرعت همه توجهها را به خود جلب کرد و پس از آن پایه ثابت اکثر آثار طنز سینما و تلویزیون شد. رضویان در تیپسازی و طراحی کاراکترهایش مهارت ویژهای دارد. او را در تیپها و نقشها متفاوت زیادی دیدهایم. از داوونهی بررهای گرفته تا کارگر پاکستانی و سرباز و معتاد و دزد و لات پایینشهر و ... در سینما هم دوره پرفروغی در دهه 80 داشت. اما مدتهاست اثری از او در سینما نمیبینیم.
شر و لجباز
سید جواد رضویان 6 مرداد 1353 در قم متولد شد. پدرش اصالت قمی و مادر تباری یزدی دارد. سید جواد در خانواده مذهبی بزرگ شده و از نوجوانی معتقد و متدین بار آمده است. بهطوریکه خودش میگوید در دوره راهنمایی یا باید از سردخانهها بیرون میکشیدندش و یا از زیر تابوت شهدا. چون که عاشق اعزام به جبهههای جنگ بود. سید جواد نوجوان نمیتوانست رضایت پدر و مادرش را برای اعزام به جبههها به دست آورد. برای همین دست به هر کاری میزد تا بهطور مخفیانه و بدون رضایت راهی جبهه شود. اما تلاشهایش هیچگاه نتیجه نداد. از همان موقع آنقدر لجوج و شیطان بود که به خاطر لجبازی با پدرش، در امتحانات ثلث سوم سال دوم راهنمایی شرکت نکرد تا یکضرب مردود شود. به هر ترتیب این نوجوان پر شروشور کمکم به هنر علاقهمند شد و برای تحصیل در رشته نقاشی راهی دانشگاه شد. جالب اینجاست ک علاقه سید جواد بیشتر به هنرهای تجسمی و بود در کودکی از تئاتر و کارهای نمایشی مدرسه و محله و ... گریزان بود. سید جواد قبل از دهسالگی همراه خانواده به پایتخت آمد و ساکن محله سلسبیل تهران شد.
از نقاشی به هنرپیشگی
سید جواد در سال اول دانشگاه با مهران غفوریان و امیر غفارمنش همکلاس بود. دوستی با اینها بود که باعث شد سید پرجنبوجوش سر از کار طنز و تلویزیون درآورد. دورهای بود که فرصتهای خوبی به جوانان مستعد در تلویزیون داده میشد و استعدادهای زیادی در آن سالها ظهور کردند. بخصوص در زمینه طنز. بازیگرانی ازجمله رضا عطاران، سید جواد رضویان، مجید صالحی و ... . مجموعه «سیب خنده» ازجمله مجموعههایی بود که عدهای از آن جوانان خوشذوق را دوره هم جمع کرد. «سیب خنده» به کارگردانی رضا عطاران و شیرین جاهد در سال 1376 برای گروه نوجوان تولید و پخش شد. جواد رضویان اولین تجربه بازیگریاش را در آن مجموعه خاطرهانگیز به دست آوردند. او همچنین نویسندهی بعضی از آیتمهای آن مجموعه بود.
سید جواد رضویان چندی پیش متنی در صفحه شخصیاش در اینستاگرام منتشر کرد که حاوی ناگفتههایی از نحوه ورودش به عرصه بازیگری بود: «دوست داشتم یه حقیقتی را خدمت شما عزیزانم بگم. در اوایل دهه هفتاد که من تازهوارد این حرفه شده بودم، نه پشتوانه مالی داشتم، نه پارتی، نه پدرم سفارشم رو به کسی کرده بود، نه ... قبل از همهچیز لطف و عنایت خداوند بود که با ورود به دانشکده هنر، کارم را نیز شروع کردم. ولی لطف خداوند فقط تا این مرحله نبود. خداوند فرشتگانی رو در مسیر کاری من قرارداد. کسانی که مثل برادر بزرگتر حمایتم کردند، هم راه چاره و چاه این حرفه رو برام روشن کردند. ... نصرالله رادش عزیز یکی از اون فرشتگان بود و هنوز هم هست و با انرژی فوقالعادهای که داره هنوز من رو راهنمایی میکنه. و دیگرانی مثل سعید آقاخانی، رضا عطاران، نادر سلیمانی، امیر غفارمنش، رامبد جوان و ... . تا آخر عمرم خودم را مدیون این عزیزان مدیونم ...»
شهرت با پاورچین
مجموعه «حرف تو حرف» فعالیت بعدی جواد رضویان در عرصه بازیگری بود. اما در سال 81 بود که سید جواد رضویان با حضور درخشان در مجموعه «پاورچین» خود را بهعنوان کمدینی خوشذوق شناساند. تکیهکلامهای داوونه پایینبررهای تا مدتها بر سر زبانها بود. داوونه یکی از اولین شخصیتهای بررهای تلویزیون بود که خوب هم در میان مردم جا افتاد و محبوب شد. اما به دلایلی مهران مدیری برای مجموعه «شبهای برره» از او استفاده نکرد. البته همکاری مدیری و رضویان خیلی زود در «جایزه بزرگ» ادامه پیدا کرد. سالها بعد در مجموعههای «شوخی کردم» و «در حاشیه» بازهم این دو طنزپرداز مشهور در کنار هم قرار گرفتند و لحظات شیرینی را خلق کردند. از دیگر فعالیتهای تلویزیونی سید جواد رضویان میتوان به مجموعههای «باغچه مینو»، «ارث بابام»، «فرار بزرگ»، «خروس» و ... اشاره کرد.
کارگردانی
سید جواد رضویان از سال 1384 فعالیت خود را بهعنوان کارگردان نیز آغاز کرد. «ارث بابام» اولین مجموعه طنز او بود. بعد از آن «قرارگاه مسکونی» را ساخت که میتوان گفت و محبوبترین و مورد اقبالترین اثر وی درزمینهٔ کارگردانی بود. مجموعههای «کسی خوابه؟»، «مهمانان ویژه» و «سه شو» دیگر ساختههای تلویزیونی جواد رضویان هستند.
خداحافظی از تلویزیون
جواد رضویان، 29 اسفند 1394 در حالی که بهعنوان یکی از سه بازیگر برگزیده برنامه سه ستاره معرفی شد، با بغض اعلام کرد که دیگر در تلویزیون کار نخواهد کرد و بهطور رسمی از این عرصه خداحافظی کرد. او گفت: «هرچند که خودم را تا ابد و همیشه فرزند تلویزیون میدانم. به این دلیل با تلویزیون همکاری نمیکنم که دیگر بیشتر از این به من کملطفی نشود... خیلی چیزها را دیدم و دم نزدم. ولی واقعاً دیگر تحمل نداشتم... بازهم تأکید میکنم، فعلاً کار نمیکنم و نمیگویم هیچوقت.» به هر حال او پس از این ماجرا در مجموعه «همسایهها» ایفای نقش کرد. «همسایهها» سریالی به کارگردانی مهران غفوریان است که تولید و پخش آن مربوط به سال 1395 میباشد. «همسایهها» آخرین حضور سید جواد در تلویزیون بوده است. باید ببینیم قهر او و صداوسیما بعد از این مجموعه همچنان ادامه پیدا خواهد کرد یا نه!!!
سینما
در سینما سید جواد یکی از بازیگران محبوب قدرتالله صلح میرزایی بود و در 4 فیلم سینمایی با او همکاری کرد. فیلمهایی از قبیل «شاخه گلی برای عروس»، «دلداده»، «زندگی شیرین» و «یک جیب پرپول». البته شروع فعالیت سینمایی جواد رضویان، در سال 1383 با «شارلاتان» بود. سال 1387 سید جواد رضویان یکی از پرکارترین بازیگران سینما بود. او با نقشآفرینی در 6 فیلم سینمایی یکجور رکورد را برای خود رقم زد. از دیگر فعالیتهای سینمایی او میتوان به بازی در «ده رقمی»، «چارچنگولی»، «اخراجیها 2» و ... اشاره کرد. بعد از 1390 شاهد غیبت چندین ساله وی در سینما بودیم.
ازدواج
سید جواد رضویان سالها پیش ازدواج کرده و دختری به نام یامین دارد. او ازدواج را مهمترین اتفاق زندگیاش میداند و میگوید، همسرش بهشدت در زندگیاش تأثیر مثبتی داشته است.
فعالیتهای دیگر
جواد رضویان بعد از ورود به عرصه بازیگری همچنان فعالیتش در نقاشی را بهطور جدی ادامه داده است. او بعضی از تابلوهایش را به قیمت بسیار بالا به فروش رسانده است. یکی از نقاشیهایش در سال 1375 به قیمت سی هزار تومان فروخته شد. بیشتر در زمینه الیتراسیون (نقاشی کودک) کار میکند و تصویرسازی کتابهای کودک را بر عهده دارد. در خانه هم بیشتر وقتش را صرف آموزش نقاشی به دخترش میکند. سید جواد میگوید این کار را میکنم، چون کمک بهسزایی به رشد توانایی ذهن کودک میکند.
سید جواد رضویان تاکنون یکی دو آلبوم موسیقی هم منتشر کرده است. «تقدیر»، «دلت میاد»، «بانوی قصه»، «میخوام تو ابرا»، «بیا پیشم بابا»، «بزن بریم»، «لحافدوزی» و ... قطعاتی به خوانندگی او هستند. بیشتر قطعات سید جواد، بازخوانی آثار پاپ قدیمی و همچنین ترانههایی طنزیست که از دل مجموعههای تلویزیونی بیرون آمدهاند. او همچنین خوانندگی تیتراژ سریالهای «باغچه مینو»، «قرارگاه مسکونی» و «چارخونه» را بر عهده داشت.
علایق سید جواد
آقا جواد طرفدار پروپاقرص آثار وودی آلن و جری لوییس است. در کودکی علاقه خاصی به تیر و کمان داشته است. از همان دوران تابهحال هم از تماشای کارتونهای نظیر پلنگ صورتی، سندباد و پینوکیو لذت میبرد. خیلی دوست دارد به همراه همسرش در خیابان قدم بزند و با مردم ارتباط برقرار کند. شیفته آکواریوم است. خوشقلب، خانوادهدوست و دلنازک است و از شنیدن صدای رضا صداقی بدجوری لذت میبرد. گل و گیاه از دیگر موارد موردعلاقه او است. برخلاف تصور خیلیها، علاقه زیادی هم به خرید لباس دارد. او مدعی است چون رنگشناسی خوانده خوب میتواند تشخیص دهد که چه لباسی بهش میآید. در میان رنگها هم نارنجی را دوست دارد و در بسیاری از فیلمها از لباسهای نارنجیرنگ استفاده میکند. سید جواد رضویان در زندگی خانوادگی آدم جدیای است. البته به قول خودش نه اینکه فکر کنید برج زهرمار، نه!!!
پاسخ به حواشی
از کملطفیهای تلویزیون به او و خداحافظیاش و هر چیز دیگر که بگذریم، نمیتوان کمکاری جواد رضویان در سالهای اخیر در تمام عرصهها را نادیده گرفت. همین کمکاریها باعث شده که بعضی او را وارد حواشی مختلفی کرده و کمکاریاش را به خیلی چیزها نسبت دهند. سید جواد رضویان در پاسخ به این حواشی بیانیهی مبسوطی در صفحه شخصیاش نوشت. او اظهار دارد که هیچگاه کمفروشی نکرده و هر بار با تمام وجود برای مردم کار کرده است. در این چند وقت اخیر هم مشغول بازنگری بر روی خود و کارهای خوب و بدش بوده و به همین دلیل مدتی از عرصه تصویر دور مانده است.